Contest Jard - Persediaan Berbuka!!

>> Friday, September 11, 2009

Lepas sahur pagi tadi..tido kejap then bangun utk subuh. Tak tido balik smbil basuh baju, tgok Nadal main and surf tenet. pagi2 ni ok sket. Kalau malam nk bukak blogger-related page..mcm haremm..umpama menunggu pungguk jatuh ke riba..

Bila tgok jard nye blog dh update aku bukak n of coz sticky mode contest dia terpampang..oh..tarikh tutup smpi petang ni upanya..ekekeke. terus cek gambar2 yg ada..And jumpa satu gambar utk dikongsi..yessss...Aku nk msuk n cuba jaya lagi contest ko Jard. Kalu dua2 menang..aku nk satu set butang baju..n satu lagi set brooch tauuuuu...

Sapa nk masuk masih sempat.tu nama2 dia aku dh kasi link ke blog dia. Susah juga nk amek gambar suasana ramadhan lagi2 gambar sendiri kena ada..haa..kebetulan time ni aku tgh rajin amek gambar.



Gambar ni diambil ptg lepas masing2 dh smyg asar...dengan satu laungan..

"Al Kitchen tu jamiah..mari tolong emmakkkkk!!!"
"al kitchen tu la ila ha illallahhhh!!!"

Maka sumenya pn bergerak ke dapur..Kalau perasan baju kuning aku pakai tu kecik..ye..baju adik pompuan aku. Aku kat kmpung bedal je baju pa pn. Tk kisah selekeh..ahaha!! so pkai je apa yg ada kat gobok usang mak aku tu. Masa ni menu utama adalah tomyam. Fuhhh...mak kalau buat tomyam mmg penuh kuali besar tu.

Yg potong serai ada, potong bawang ada, buang sampah ada, bakar ikan ada...masing2 la buat apa yg patut. Bakal adik ipar aku si Fikri pn ringan tulang. Lepas abih tu akan ke param la sapa2 yg berhajat beli pape. Mak smpi skang hari2 dia bedal roti john kedai budak itam. tu mak aku yg refer ok..bukan aku.

Ngn bapak2 aku skali join..tp dia join bergambar je la..nmpk tak adik aku yg tgh skali bongsu tu..Ye..rambutnya kembang bukan..asik kena kutuk tu ngan kitorg. Aku paggl rambut dia helmet.

"fikah..ko tak payah pakai helmet la..dh ada yg naturall"..ahahaha

Adek laki aku lagi le.. Dia ckp bentuk rambut dia dr blkg cam punggung. Hahahaha..cam gampang!! tp adik aku dh tau prgai abang2 n akak2 dia yg suke menyakat..tak amek hati punye (ye kot). Tp aku kutuk2 pn aku belikan syampu herbal essence for dry/damaged hair tau..ada blend with moisturizer lagi. Haaa..sblum balik ari tu dia ckp dh tak kembang. See..caring ok..ahahaha!!

Bila smbil wat keje ni..latah kan mak la best. Time dia dok uli tepung tu kita kasi latah...pergh..kalah chef wan weh dia terangkan pada penonton2 dia. tp aku tk dpat nk rakam. kalau rakam pn contest utk gambar je..ahahaha!!! Aku siap dh kena tikam lagi aku latahkan..zass..kat dada..nasib tak kuat.

Bila mak mintak parut kelapa..aku dgn malasnya gi amek kelapa n ke mesin parut. Pastu abah dtg menghampiri aku;

"sini sini...tau ke?"
"ler..mesti la tau"
"aku buat lah..tangan nye halus lembut tu"

"huh...abah pn tak percaya kat ko nk buat..ahahaha" kakak aku mencelah smbil gelak2
"anak kesayangan ok..tangan lembut ok" aku komen sakit ati..huhu..

mmg syok bila kumpul ramai2 wat keje ramai2 n sume ramai2 la. Aku kadang tolong skit2 je..yg lain nyakat mak n memeriahkan suasana..Heee...

18 comments:

Jard The Great September 11, 2009 at 8:35 AM  

sengall.. ehehe.. ok.. da linkkan..

en_me September 11, 2009 at 9:16 AM  

baldi tewww atap bocor ker bro.. ekeke, good luck n salam ramadhannn

aRaBeLLa September 11, 2009 at 9:23 AM  

ko belikan dia syampu herbal essence??? mesti dlm bilik air dia nyanyi lagu kelapa dan orked..muahahha

ZARA 札拉 September 11, 2009 at 9:27 AM  

hehehe~

HEMY memang nakal~

dushum~~

imHepPie September 11, 2009 at 10:05 AM  

pinjam bju adek??sengal haha..

aku pon nak shampoo tu gak...huuu

Masy September 11, 2009 at 10:35 AM  

sy nak balik duit sy! (iklan syampu)

raya ni amek video laa aku nk tgk mak ko latah hehe

Mak Su September 11, 2009 at 11:03 AM  

waaa, meriahnya suasana kat rumah hang hemy, rindu kat mak maksu , huhuhu

kurzz,  September 11, 2009 at 11:29 AM  

sesungguhnya ko punya keluarga yg bahagia..begitu juga dengan aku..:)

syah shah September 11, 2009 at 2:50 PM  

samalah cam kitorang... tapi minus the latah-latah part... family aku takda yang melatah... har har har har :P :P

HEMY September 11, 2009 at 3:34 PM  

Jard :yess..tq

en_me : ekekeke..pungguk tu msuk celah tingkap sblum jatuh riba

Arabella : ahaha..ntah lagu apa la ia nyanyi

Zara : adehh..awat sepak telo aku

Imheppie : nk syampu ni kena la berambut helmet jugeeee

Masy : ehehe..mmg plan nk amek pn

Mak SU : hehehe..time mak masih ada..biarlah kita sll dengan dia

SyahShah : ko blaja la melatah..ahaha

sharamli September 11, 2009 at 7:08 PM  

c0mel..c0mel....

ha3...tp k0 je xc0mel...muahaha

zonaku September 11, 2009 at 11:27 PM  

hehehehee.. laungan tu x tahan tu...

aku pun asal blk kg jer.. sarung jer baju apa ada dlm almari mak... kecuali kain batik dia.. hehehehehee

syah shah September 12, 2009 at 9:28 AM  

belajar melatah? takmo laa haku... kang kurus pasal asek kena usik jaa... Penat ooo melatah nih... hahahahahah :P :P

izman September 12, 2009 at 1:09 PM  

menarik! suasana kekeluargaan yg masih menebal. keep its up

salam singgah.

sutera putih September 12, 2009 at 4:25 PM  

xsabar nk balik kg,,,
huhuhu,,,
rinduuunyer,,,

HEMY September 12, 2009 at 8:42 PM  

sharamli : aku mmg tak comel..aku cute kacak

Zonaku : ekekek..laungan tu penting wooo

SyahShah : ok la tu..tp mmg latah buleh dipupuk wooo...bahaya

Izman : mekasih..bukankah kita semua ptut cmni

Sutera putih : windu I keee???ekekeke

{lumut} September 13, 2009 at 2:11 AM  

comel lah!!tergelak2 aku bace.,..hehe..hemy,tahniah sbb menang.sebbek aku tak masuk.kalau x aku2 pon menang skali.haha

mulutbisu September 14, 2009 at 3:22 PM  

a ah la. baju tu kecik. nampak bentuk badan. grrr. tergoda i.

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP