Contest : Aksi Menarik di Hari Raya by Mrs Cute-Miut

>> Thursday, September 10, 2009

Hopefully sempat. Ekekeke. AKu ternampak pasal contest ni kat blog Zara..bila check smpi 12 tghri ni..uhh..dengan pantas aku menggodek gambar yg ada dlm flckr aku..NI la gunanya Flickr. Okeh..seprti kat tajuk tu leh nampak, Blog cutemiut ada wat contest utk gambar aksi menarik di Hari Raya. Utk keterangan lanjut pasal contest ni..leh la ke blog beliau. Tarikh tutup dia 12 tghri hari ni...ohh...cepat!!

Okeh..stlh aku kodek..aku paling minat gambar raya yg ni ;

Ada byk lagi gambar yg aku rasa menarik dan bermakna. Tp aku pilih gambar ni sebab aku dpt rasa perasaan terharu, gembira dan sedey yg bercampur aduk masa gambar ini ditangkap. Gambar ni diambil sejurus selepas sembhyg raya. Kami akan bermaaf2an sesama kami sekeluarga. Kadang tu meleleh air mata aku kalau tahun tu byk salah ngan parents or family.

Tp tahun lepas aku anak yg baik dan cumel..maka takde la nangis2. Ni adik laki aku ni sama la cm aku..siap gelak2 lagi mintak maaf. Time ni ku rasa sangat indah. Aku nangis dlam hati bila mengingatkan saat ni mungkin akan berakhir bila mana maut menjemput salah seorg dari kami.

Setiap mereka adalah insan paling berharga buat diri aku. Aku sayang mereka semua. Rasanya mahu saja aku doa biar aku yg pergi dulu sblum mereka sbb aku tknak melihat satu pn antara mereka pergi meninggalkan kenangan2 tika hidupnya dengan aku. Love my family!! And you should love yours as well. Ciumlah tangan kedua ibu bapa mu raya ini sekurg2ya. Ketepikan ego, sakit hati pada yg makan hati denga ibu bapa mu. Fikirkan byk mana perit mereka lalui masa membesarkan kita.

Oklah..ni la entri utk contest tu Mrs cute miut..Harapnya leh menang..ekekeke..Selamta berpuasa semua..Entri ni akan jadi sticky mode smpi esok. Harap maklum. Tgok bawah..ada la update..hehe

17 comments:

CuTeMiUt78 September 10, 2009 at 11:48 AM  

salam singgah sini.. sib baik masih sempat.. wah.. very oren kaler.. :D okies memenuhi semua syarat dan peraturan.. tahniah qualified utk contest ni.. good luck k

citahrudin September 10, 2009 at 11:48 AM  

huh..sape yang tamau mintak ampun kat mak ayah tu layak dicampak sungai je..

syah shah September 10, 2009 at 12:04 PM  

betullaa... lepas solat sunat tu memang ini aktiviti... tapi itu dulu... sekarang kami lebih terel... sebelum solat sunat kami buat aktiviti ini pasal selalu lepas balik dari solat je, orang dah mula datang rumah... tensen jaa rasa, nak salam-salam mintak ampun pun tak senang... tunggu lambat skett tak bleh ke?? eh, emo plak aku... har har har har har :P :P :P

HEMY September 10, 2009 at 12:36 PM  

Cutemiut : woraittt!!!Thanks..

CItahrudin : kalau gemok nk cmpk camne ek??ehehehe

SyahShah : haah...tp dok nk bngun malas2..nk smyg raya plak..ahahaha..cm kelam kabut gak..tak syiokkk

sharamli September 10, 2009 at 2:45 PM  

jgn wat salah byk sgt..
kang basah bju raya..nangeh byk...hua3

HEMY September 10, 2009 at 2:53 PM  

time maap tak rasa...tp time baca takbir tuuu..huuu..syahduu

~wAniE~ September 10, 2009 at 3:45 PM  

aku rs syadu sgt bile cium tgn parents aku..cium pipi dorg..mengalir air mata bile igt dosa aku kat die...

imHepPie September 10, 2009 at 4:14 PM  

kalo menang share la adiah oke??

HEMY September 10, 2009 at 4:55 PM  

Wanie : harapnya rasa hormat yg tinggi..syg yg mendalam tu pada parents akan terus kekal

Imheppie : ntah adiah pa pn aku tak tau..menang pn tak tentu..ahaha

green September 10, 2009 at 6:23 PM  

aku bila mintak maaf pun xde nak nagis, wat2 cool je walaupun sedih..

egokan..

John Iverson September 10, 2009 at 6:51 PM  

Best... sy xde gamba2 hepi ni bro... well done

sutera putih September 10, 2009 at 9:35 PM  

alaaaa,,,nk join,,,,tp,,,,dh terlmbat,,,huaaaaaaaaaa,,,

HEMY September 10, 2009 at 11:25 PM  

nangis luar tak penting..yg penting kat dlm hati tu terkesan ke tak..haa

John : hehehe...just take one. It's that easy

Sutera putih : ekekekeke...lambat ke??

Zara : hah..ngelat celah mana plak??ekekekeke

Jard The Great September 11, 2009 at 8:17 AM  

mmg rajin la hang ikut contest.. ehehe..

HEMY September 11, 2009 at 9:19 AM  

ekekeke...kalau picture related mmg syiok gak layan..tp kalau yg result by vote..malas ah

zonaku September 11, 2009 at 11:21 PM  

tetiba rasa cam nk amik pic family this year. y studio tu....
last amik ms setahun lps arwah meninggal.. ms tu slim bangat!

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP