busy ya rabbbbiiii

>> Tuesday, September 29, 2009

Tgh layan citer sepi kat astro. Celcom ya Allah lembab mengalahkan kutu babi yg perlu tamatkan 100m larian. Makian pastinya tidak cukup jika dilambakkan pada celcom botben yg kononnya best sgt..no.1 la sangat..harapnya ada la org kuat celcom baca entri aku ni...huh!!! Mmg nekad sabtu ni cari celcom center kat KL tu nk terminate..esok nk call apa je aku kena bawak nk terminate..arghh..

Ni pn ntah save ntah idak ni kat draft...Nak uplod gambar pn payah. Dh la kat opis keje berlambak2..tmbah plak ngn ketiadaan bos. Benda2 yg tk patut aku hadap or wat keputusan..skang jatuh kat riba aku. Huhh..so takde masa nk surf. Tp so far aku masih tak rasa stress. Bagus..stress-free masih lg sinonim pada nama aku.

Takde la nk hadap keje smpi lebih pukul 6..tak baloi la..kul 6.30 aku balik..ujan..tu pn sebab aku smpi opis 9.30 pagi tadi..jadi balik lmbt stgh jam gak la. Huuu~~~~


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Raya pertama tahun ni jatuh pada 20 september. Bday abah. well, sekurg2nya birthday utk nama yusof yg abah pkai dlm IC beliau. Yusof sebenarnya nama arwah abang abah. Besa la org dulu..main sembat je surat beranak bila org tnya..pegawai mana tnya nk daftar sekolah ke apa. So lekat la nama tu. Tp org kampung tau nama abah hashim..diorg panggil wak Acem kat kampung tu.



abah sendiri tak tau bila sebenarnya tarikh lahir beliau. Jadi kita sambut je la yg kat IC kan. Ptg raya tu kami ke pekan carik kek. Amek kek yg dlmnya aiskrim. Sedap upanya..aku rasa leh makan lg byk drpd kek2 mahal secret recipe yg mkn skit pn muak yg sll aku hadap masa shell di zaman gemilang tak kedek nk celebrate project go-live.



Adik aku pasang lilin pas maghrib..n tutup lampu. skali dh tiup lampu takleh idup. Raya org masing2 bukak lampu kot. tk cukup kuat bekalan nk idupkan lampu2 umah aku. Kalu perasan gambar tu ada pisau plastik yg patah..ahahaha..eskrem dia keras rupanya masa tu..terus patah.





Apa pn kita smbut sederhana pn takpe...abah hargai kami ingat bday dia. Abah kata "ingatkan takde..ada plak". hehe..so abah..dia takleh sembunyikan yg mmg dia harap kami sambut..ahaha..sbb ari tu adik2 aku smbut bday mak. Selamat bday la abah ye. moga ngan bertambah umur..abah tau apa yg patut abah buat...=]


***BUSY GILEEEE..BARU DPT PUBLISH!!!! KAT UMAH CM LAHANAT CONNECTIONN***

14 comments:

syah shah October 1, 2009 at 3:46 PM  

Selamat hari Lahir Wak Acem... Heheheheheh :D :D

Aku ingatkan pisau tu patah pasal keganasan... Rupanya pasal aiskrim masih keras beku kejung... Kikikikik :D :D

Biasalah, kekadang abah-abah kita ni nampak je cam, eh, takyahla celebrate besdei abah ni... tapi actually deep down dia sangat bahagia sebab anak-anak remembered walaupun celebrate kecik-kecik jaa... kan kan kan kan kan?? :D :D

Jard The Great October 1, 2009 at 4:42 PM  

bapa aku pon tak suka sambut besday.. kono la.. skali kami sambut.. bukan men besar lagi senyuman die..

diorg saja tu... ngada.. ehehe..

Jard The Great October 1, 2009 at 4:49 PM  

oh lupa bg tau.. aku dah derhaka sama celcom broadbrand and signed allegiance to Streamyx.. laju beb.. =)

sharamli October 1, 2009 at 5:00 PM  

slmt ari lahir pakcik hashim....
s0n0k dy...anak2 xlupa...ye la..time mak sambut....kang kecik ati lak kal0 xmpbut bday dy...

Mak Su October 1, 2009 at 5:13 PM  

selamat hari jadi buat abah hemy, moga sihat sejahtera senantiasa hendaknya :)

k.e.r.i. October 1, 2009 at 5:39 PM  

20.09.2009.

cool~

hepi berday ye pakcik.

imHepPie October 1, 2009 at 5:58 PM  

hohh...keras ke kek tu..patah gigi x??

kurzz,  October 1, 2009 at 6:03 PM  

sebenarnya org tua kita xkisah sgt kita sambut ker tak bufday diorg...tpi yg penting kita hargai jasa n hormati diorg..klo dh bleh sambut tu kire lagi baik laa...at least terase lebih diingati ye takk..:)

LotsOfLove-Pearls October 1, 2009 at 6:07 PM  

wahaha..
kan dah kena maki..

kepada warga celcom, silalah pantau.
Hehe..

Dulu guna broadband Maxis..

Dah terminat..

Lansung xde line..

Monthly fee bukan main..

terminate jek.

hehe..

Happy Birthday..

Sedap kek..

HEMY October 1, 2009 at 9:11 PM  

Syah Shah : haah..smbut je..tau dh diorg mesti hepi pnya

Jard : besa la tu...aku nk msuk streamyx cm nk pindah kuar plak nnt kawin

mekasehhhh wishhh sharamli, mak su n keri

Imheppie : keras di pisau cair di mulut

Kurzz : haah..tp kalau smbut lg dia happy

LOL ; baru nk tukar maxis..ceh..

~mrs azmi~ October 1, 2009 at 9:55 PM  

betul2.. maxis broadband pon lemau semacam je 2-3 minggu ni. agaknye terlebey makan biskut raye kot..

green October 1, 2009 at 11:43 PM  

hehe..mcm siput baby nak tamatkan larian 100m..

kelakar~

ak pun bnyk keje..
tak kuase nak tension2..
nanti x siap..

skang ngah buat2 cool..
huhu

Erina Asmawani October 2, 2009 at 12:19 AM  

aloloh comelnya gamba wak achem ngan isteri tercentanya tu..romantik~ gembirakan mereka selagi mereka masih ada ;)

mai_za October 3, 2009 at 12:07 PM  

sedp kek 2, slmt ari lahir tok abah hemy...mogs pjg umur n epy2 sokmo....

jgn ckp ko sorg tension, aku pun sme...raye sume org epy, mkn kuih n g jln2 smpi x ingt jln nk blik umh...senyum plak cm org kureng siuman jr...raye katekn.. tap bla dh habis cuti sume cm lipas kudung.....assgnmt blambk, exam dh dkt, nk pack brg tok pos, nk isi borg tmt blaja... cube ckp kt aku mane satu nk wt dlu...sume nk kene siap dlm tmpoh 1 buln nie... argggggggggg tension siok..huhu

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP