Berkerja dengan spender basah

>> Tuesday, September 1, 2009

Bangun pagi...hujan..cam besa la..mmg lelap balik le weh..(aku tido takde selimut..ada yg nk derma?). Pastu bgun 8.30, pn ujan lagi..lebat lak tu..tido balik. Bangun 9 pg pn lebat lagi..tp kali ni tk tido semule..kuar ruang tamu, On astro tgok tenis n sms boss aku.

"Hendro, sini ujan lebat lagi. Lambat skit ari ni"

Then tgok tenis sambil bukak laptop. Musim menuai beb. Pastu dlm kul 9.45 dh slow..so aku mandi2 n siap2 gi kerje. Siap dengan baju hujan dr bawah ke atas. Tp suar, aku pakai suar YAMAHA kawan aku bagi skali beli moto ari tu. Rupanya itu adalah permulaan pada suatu kekesalan.

Bila msuk jalan utama menghala astro..ujan lebat..huuu..aku mmg dh tau tahap kekalisan baju ujan aku dh tk berapa mantop..tp masih ok la thap tembusan dia..skali tgh dok meredah tu..aku dh rasa sejuk je kat punggung..aku ingatkan just sebab air je..tp tak tembus. tp bila aku berdiri atas moto tu..aku dpt rasa peha basah. Dem!!! cilake nye baju ujan..ari tu aku pakai baju dia mmg cm haram. Ni suar pn haram gak..

Makanya aku smpi kat opis dgn sepender basah le ari ni..dok atas surat kabar. Kasi serap skit kebasahan. yee..aku mengalami masalah kebasahan ni skang..ahahaha!!! Lepas tu korg tau la..bontot dh mula gatal2 dh ni..dem..cara melegakan..aku lapik bontot aku dengan tisu..mcm ok je skang. Tp masi efisyen keje..yeszaaaa


P/S : oit...korang tgok link dahsboar, efendism dll kat atas tu elok tak? AKu
view guna IE ni cam haram je..ke mmg dh messed up?? sila feedback yeee


*****************************************************************************

huhuhuhu...Aku nk wat tag dr Imheppie. Macam dh jawab..bedal je la..nk kasi ko hepi lagi ye imheppie yeee;
1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

Trudge Along My Nothingness

Sebab? Aku rasa cm takde apa sgt la hidup aku ni..simple, berhutang, tawa tangis mcm org lain. Trudge tu mknanya berjln dgn susah payah, or berat..mmg tu la hidup aku..terus berjalan sebaik mungkin..Jatuh, bangun balik. Luka, ubat..

2)Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

http://hasnulefendi.blogspot.com

aku cm mlas lak nk pk nama2 grand masa tu..last2 aku guna nama sendiri. Ada gak rasa nk tukar..tp cm ramai dh ke sni dgn nama ni..so aku biar je la.

3)Apakah method penulisan dalam blog anda?

Method dia, kita layurkan dulu ye puan2..dengan menggunakan method ni, tiub katod tadi akan berasimilasi dgn anod. ye betul..method ni mmg buat kita berotot ye...selagi kita maju, pasti jmbatan emas bercabang tiga..yeee.

4)Pernah terasa nak hapuskan blog anda?

tak pernah..byk benda aku blaja n dapat dgn blog ni...hehhehehe

5)Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang TAG anda ini?

Pendapatan sy skit je. tp pendapatan imheppie ni mcm byk. Blog dia pn warna girang2..tapi tak sebest n secomey blog aku..yiehahahhaha!!

Okeh..tknak tag sapa2 sbb kawan2 blog aku tklah beratus..rata2 dh buat kot.

22 comments:

Mak Su September 1, 2009 at 1:47 PM  

waaaaarrgghhh!

heheehehe

momentinlife September 1, 2009 at 1:50 PM  

huhu hemy...
ko mmg jujur...
sgt2 jujur..
tergelak je aku.. siap imagine lg.. wakaka

*ermm yg kt atas tu, dia bersusun kt tengah.. berturutan..

CAHAYA September 1, 2009 at 2:02 PM  

Alahai kesiannya. Pi la balik tukar.

aRaBeLLa September 1, 2009 at 2:11 PM  

gi beli yg pakai buang la weh..hahaha

~wAniE~ September 1, 2009 at 2:27 PM  

ishhhh ko nie..laen kali pkai la baju ujan cap ayam..ehh ade ke baju cap tu???aku nie memandai je kn??so kesimpulan dr itu, ko jgn percaya mane2 baju ujan coz kalo pakai pn still basah lg..so x yah pkai..bia segala2 nyer basah...bukan setakat spender je basah...opss!! bulan pose..bukan maksudku nk memberi komen 18 thn keatas ok...

Mr PenyuBiru September 1, 2009 at 2:45 PM  

ah ha..kantoi..ko buat ape ngan wardina tu sampai basah² spender ni.haha..

ps : ok je.tersusun kemas.right align.

Jard The Great September 1, 2009 at 2:53 PM  

ha'ah.. baru ko tau camner perasaan pompuan yg kena haid.. wakaka.... (kot...aku pon tak pernah alami per yg ko alami...)

HEMY September 1, 2009 at 3:12 PM  

Mak Su : ngape mak su sergah kite??ekekeke

Moment : ekeke..jujur ek..huuu..apsal lak dia tersusun tgh..ptut belah kanan atas..stret je..damn

Cahaya : nk balik jauh la...30km dr umah..ahaha..takpe..dh kering

Arabella : pakai buang??ko bg stok ko la kat aku..ahahaha

Wanie : huhu..biar segalnya basah ah??mampus aku terus balik umah je mintak MC

Penyu : wardina terlebih nakal la ari ni...

oo..ko view pakai mozilla kah penyu??

Jard : tula...tau skit la camne..hehehehe

Mariaminul : betul..tak tupu tau..hehehe

~0~ September 1, 2009 at 3:26 PM  

penyelesaian yang efisyen...hahhaha

sharamli September 1, 2009 at 3:43 PM  

w0i..w0i..
basah2 x kecut ke?
hua3

Mr PenyuBiru September 1, 2009 at 4:08 PM  

a'aa..aku pakai musang berapi.

syah shah September 1, 2009 at 4:08 PM  

spender basah? skang rasa gatal-gatal? sepatutnya ko cuci spender tu dulu... kasi perah kering-kering... kalu ade hand dryer dalam toilet, gunakan... Insya Allah tak gatal-gatal lagi lepas tu... Kikikikik :P :P

HEMY September 1, 2009 at 4:39 PM  

~O~ : ekeke..efisyen dan bermaruahh..ahahaha

Penyubiru : hmm..just as I thought..pakai IE jadi huduh

SYahShah : kiki...takde masa la plak nk buar cmtu...hehehe..tkkan nk berbogel kat toilet opis..ahahaha

sharamli : ish...(tutup burung)..ke situ plak si sharamli ni..hehehe

momentinlife September 1, 2009 at 5:16 PM  

eh! Google chrome ok gak.. blah kiri atas, tersusun.. =)

HEMY September 1, 2009 at 8:32 PM  

aku bru view guna IE aku kat umah..ok je..ni IE8..hmm..lama nye version la kot

Monkey D Luffy September 1, 2009 at 10:55 PM  

mudah gatal2 bontot ko mcm tu wei

hahaha

HEMY September 1, 2009 at 11:32 PM  

ahaha...mmg mudah beb..bontot suci le katakan

kurzz,  September 2, 2009 at 10:20 AM  

hahahhahaa...baca tajuk entry ko jer aku dh bantai gelakk..hahaaa..adui saket perut aku baca entry ko nih nul..*dh ler berkumandang keroncong perut nih* ;)
nextime ko klo alami 'kebasahan' lagi nul..klo nk cepat kering..aku cadangkan ko pakai yg 'overnight' punya..pastii seleesaa..;D
*sorry tau nul aku tgelak sakan lak arini..ermm

HEMY September 2, 2009 at 12:08 PM  

John : ala..kalau kecut..tegangkan lahh..ahahaha

Kurzz : ahahaha..takpe2..aku mmg suke kalau ko gelak. buleh ilangkan stress keje kau..ahahaha

overnight punya selesa eh??nnt mintak kat blogger2 lain la..huhu

pakcik gumbira September 2, 2009 at 9:10 PM  

hak3.. cess spender basah pon nk cte..

jujo btol..hehe

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP