Adei..tido je

Selesai sudah sessi apointment dengan Dr gigi..hehehe. Lepas 3 sesi, akhirnya aku nye gigi geraham ni bakal digunakan semula utk mengunyah mknn. Tadi sesi terakhir lama juga aku tggu di luar. Wpun aku dh set appointment, tp Dr kena settle kan dulu pesakit yg mmg dh ada kat dalam waktu aku smpi tu. Dekat sejam juge la kat luar. Aku bntai tidur je kat sofa tu.

Bila nama aku dipanggil, aku msuk je Dr Hayah dh bagi salam.

"takut le"
"takut??jgn takut dik"

Ekekke..aku mulakan bicara. takut sbb kali ni takleh di bius..sptutnya tak rasa sakit..nyilu dan sakit bila dia bersihkan drh beku sesi lepas masih terasa2...aku baring n tangan aku wat gaya nk smyg..ahaha..SRRREEEETTTT!!!!BBBZZZZZZZZZ..FUSYYUUU...weeett..FUSYUUUUUUUU. Bermula la sesi menggodek gigi aku. Bygkan 4 tgn tgh mengerjakan gigi aku..ekekeke.

Kena Xray kejap..then dia terus msukkan tapak. Siap tapak dia tnjuk kat aku. Ada lapisan warna pink. Pastu teruskan utk bhgian atas. Dr siap pasang piling dlm gigi aku.. tu pn dia tunjuk.saiz jarum jahit. Then habes sume tu...dia simen dengan simen yg cantek..warna mcm gigi. Yeahhh..setel. Tp crown tak lagi. Kalau mau crown, bila2 masa aku leh set appoitnment..Hmm hmm..pas raya la..dh byk kuar duit nih.

Balik aku tk smpt lak nk tido bila akak aku tanya ;

"ko MC la kira ari ni ek?"

Dem..aku lupa amek MC..terpaksa la kuar blik tadi gi amik MC. Alang2 singgah param beli tapai n air tebu..jap lagi aku nk tido muleh??ishyy..tahun ni asek tido je aku kejenya...ngaji nye tak..tu yg aku try tknak ponteng terawih..tu je la at least amalan..tp balik kmpung je dh ponteng. Nk wat pas smpi..dh penat dh weh..hmm hmm..Mujur la tido pn ibadah..ahahaha

Comments

hemy:
errr.
ni yang aku takut nak jumpa dentist ni.
dah setahun kot aku tak buat scaling.
mesti banyak khazanah dicelahan gusi geraham tu.
adoi!
aku pun banyak gak tido di siang hari.
malam pun sama.
hahaha.
sharamli said…
jgn tid0 byk sgt..............
momentinlife said…
aku tgk, ko online jerk.. bile masa ko tdo? huhu


eh! xjd psng crown??
yoro okino said…
dulu aku takut gak jumpa dentist coz aku pernah kena tampal gigi kat sekolah smpai bengkak satu muka..dorang wat ala kadar jer..
lepas pada tu saper2 xleh sentuh gigi lagi aku dah..huhu
skunk dah ok balik..hilang sume trauma..heheh
HEMY said…
Shahrul : huhu...mmg sakit kalau dokter tu jenis hentam je

sharamli : mungkin sbb takde benda nk buat kot..ahaahaa

Moment : jadi..tp lmbt skit..hehe. Aku tk log off YM kot

Yoro okino : haah..aku pn dh hilang trauma
fafaz said…
tito bln pose sgt amannn..


;D
en_me said…
sakit sikit jerr.. ehehe
syah shah said…
aku mau jumpak dentist... tapik kat mana murah eh? selalunya mahal kalau private nih... huhu~~
~wAniE~ said…
waaa aku plng takut jumpe dr gigi..sedangkan dr. tu bkn nyer nk telan aku..hahhahahaha
ZARA 札拉 said…
tido itu indah~

lallala~

aku suka gi jumpa dentist~

rasa bahagia~
John Iverson said…
Memang x best klu benda2 yg melibatkan gigi ni kan bro... kucing comel
imHepPie said…
huiihh sgt mngerikan mendengar bunyik-bunyian itu..kensel la nak pi jumpa dentist bsok huuu
HEMY said…
Fafaz: mmg aman..tp takde ibadah yg dibuat pn..payah juge

En_me : haah sikit..tp teringat2

SyahShah : kerjaan murah..tp mmg sakit tu terasa la jadinya

Wanie : mmg takut pn kalau tak kena gaya Dr yg merawat ko

Zara : ahaha..hobi ko jumpa dr gigi ke??ekekeke

John : yep..kalau tak cantik gigi..first impression down oooo

ImHeppie : aalllaaa...bunyi dia mmg cmtu..tp takde la kasi hancur gigi
Erina Asmawani said…
wat scaling best..gigi terasa bersih..pastu nak makan pun pikir 10 kali sebab taknak kotorkan gigi..haha

p/s: Eiii..kiutnya kucing! nak geletek2 perut dia!
Monkey D Luffy said…
aku lg suka dicabut dr tampal

ngilu
CAHAYA said…
tahniah, keadaan gigi anda sudah stabil.

kucing tu somel la.
kurzz said…
aku pun takut gak jumpe doktor gigi,..bukan pe paling risau klo time nk kene bius tu uhuhuh..lgi satu time nk tampal tu,dier ngilu biler kene mesin yg nk bersihkan gigi b4 tampal....tpi memandangkn nurse yg assist doc tu lawa...aku merelakan gk gigi ku dperkotak katikkan sebegitu rupa..muahahahahaha..
syah shah said…
i really need to see a detist... arr... agak-agak kalu pi time bulan puasa ni, puasa batal dak eh?
HEMY said…
Erina : aku tak wat plak scaling..lain kali lah..ehehehe

Luffy : tp cabut dh takleh pakai..kena plak geraham..ilang nikmat mengunyah

Cahaya : tak stabil mana pn

Kurzz : kat swasta mmg dia cara abeh...sakit je dia bius..

SyahShah : mana ada batal..kecuali bila Dr suh kumur ko gi telan ye la..ahaha
Mrs Shaka said…
anul aku baca entry ko aku bleh terasa nyilu (gitu ker eja) gilos eh
HEMY said…
ekekeke...ko leh rasa??bagus2..jom jupe dr gigi