Update dr Balok

>> Friday, August 7, 2009

Assalamualaikum semua..hehe. Kalu sapa yg bukak facebook, leh nmpk status aku 'online dr bilik 101 Muara Resort'. Yep..aku tgh lepak resort ni n baru dpt online. Kat resort yg smlm takde. Huhu..utk pertnyaan Ad3ck..yep, aku perasan aku dh lama tak tulis entri english. Aku skang apdet tahap kelajuan cahaya n dgn menaip berbahasakan melayu ni..aku nye entri leh disiapkan dengan begitu pantas..ehehehe.

Aku tolak dr opis kamis ptg kul 5.15 stlh dpt izin bos aku yg caring utk kuar awal skit. Aku try guna Duke Hway dr Chase Perdana tu..tp disbbkn sboard yg kompiuskan diri ini, aku gi sentul..tp ok la..sentul msih hway n masih lju. tk smpi 15 minit aku dh kat hway gombak. Aku smpi Pantai Balok, 13km dr bandar Kuantan jam 8. Cembam kena jemput aku..besa la..bg direction tak pernahnya persis..ahaha.

Mlm tu niat asal nk tido umah h.mate aku yg skang ni dok Permatang Badak Perdana (badak pn nk perdana gak..aiyaaa), tp upanya jauh..45km dr tmpt cembam menetap ni (umah opis adik dia). Jadinya jauh sgt kang tak smooth plak pjlnn n jln2 plan. Maka aku gi tnya2 rega resort. Plg murah aku dpt Rm88, black stone resort. Ok la..mmg selesa..mau taknya..rega weekend dia Rm150. kira aku untung la dtg time rega weekdays.

Pg tadi tak watpe..sbb nk smyg jumaat lg kan. Aku suh cembam dtg resort utk sarapan ngan aku. Aku dpt sarapan free utk 2 org kan..hehe..jln2 tepi pntai. Then jln gi pntai lain..tp time ari keje mana ada org nk mandi manda..kosong je pntai..so aku decide wat ala2 pre-wedding shoot ngan cembam. Bila lg nk shoot kan..org takde..tak malu..hehe. Wat shoot tu area padang permainan..aku share satu je la gambar..sbb eksklusif..nnt la share lg. Heehhehe. yg bestnya mmg aku dh plan utk datg tarikh ni. Aku tnya Cembam tadi

Hari ni baper hb?
7
bulan?
8
tahun?
09
Hehehe..07.08.09..cantek tak tarikh aku pilih lawat ko. Let's make it special with nice pictures.

Rasa romantik la plak diri ini..aahahaha....

Then gi smyg jumaat, amik Cembam semula n terus ke bandar tgok wayang citer setem. Cam besa..aku wat wayang tu cm umah sendiri..gelak tak hengat smpi kat punchline dia. Aku mmg tgok citer mlyu Afdlin pnya je..hehe..mmg berbaloi la tgok. Kat Kuantan baru dilaporkn sorg mati H1N1..so ramai gak yg pakai topeng. Ada PC fair lak tu..

Abih tu..carik resort n makan malam..huhuh..well, itulah update utk hari pertama jln2 aku..hehhe..Haa..sblum tu..td aku dpt bilik hujung.309. Aku msuk letak barang..aku rasa tak sedap badan..lain mcm sangat..time mkn malam pn aku rasa lain bila ingat2 bilik tu. So tadi aku mintak tukar..alasan ujung sgt. Tu dpt bilik ni..wangi je..tk mcm ujung tu mcm tak terjaga. Time aku bawak kuar brg dr blik tadi pn aku rasa lain mcm..huu..skang rasa ok dah...

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP