Trick nak study

Lama gak aku letak tajuk ni kat draft. Saja nk kasi ingat bila tetiba ada idea dtg tp kena hold dulu sbb ada citer yg lebih latest utk dikongsi. edisi gambar2 pre wedding syok sendiri masih takleh nk diteruskan..aku tak sempat nk aplod sume..Tenet mcam harem je minggu ni. AKu nk gi downgrade plak tak sempat2 nk ke celcom tu. hmm hmmm. So citer pasal zaman kolej jap. Hehehe.

Tp takpe..mlm ni aku balik kmpung. Hopefully streamyx kat umah cukup laju utk aku kodek2 lg widget n hop2 kat blog korg2 n try hop kat blog2 baru. KOrang2 tak klik ke nuffnang aku..ada 6.50 je dr hari tu..ahahaha. Penat tau aku klik korg2 punye. ops..mengungkit plak. ekekeke.

Zaman2 plg sronot adalah masa studi. Tp sebenarnya tak smpi sebulan kot kalau dikumpul spnjg 3 tahun tu masa studi..ahahaha. Asek layan game je. Plg mencabar masa aku n pili, kawan baik, satu course sebilik ngan aku. DUa2 kaki game. Teringat aku satu malam tu tgh studi begitu tekun. Mula2 dua2 duduk kat meja masing2..PC tutup. Baru sekejap..pili bukak PC.

"dgar lagu skit..baru best."
"k..psg slow skit", kata aku

Pastu smbung studi..."Pechiuuuuuu!!!! Kebooommmm!!! Terrorist win!!". Bunyi member lain dr bilik2 berdekatan tgh main Counter strike. Bunyi sniper la yg plg hebat.

"sial budak2 ni..aku nk studi ni", kata Pili.
"ntah..saja je"

sambung lg stadi..."Pechiuuuuu!!!!", bunyi sniper lagi.

"aduuu...dah tepu dh ni aku beb...habiskan bab ni la"
"tu la..aku pun...byk dh baca ni"

"pechiuuuuuuuuu!!!". bunyi sniper lagi skali. Masing2 terus tutup buku..join game!! Ahahaha..itulah kisah studi yg tk smpi pn stgh jam..ahahaha!!! aku penah beb stadi awal..seminggu sblum paper..tp mlm nk exam tu rasa tak bersedia..last2 baca balik semua..ahahaha..smpi lewat malam.

Masa aku roommate ngan junior tahun depan nya..sebab kolej saja nk bubar..ntah pape. Roommate aku bukan kaki game. Tp masih kedengaran bunyi2 letupan n apa saja game yg ada. Aku mmg tak stadi lgsung ni. Lalu aku pn tanya bunat, roommate aku tu.

"eh, panggil kebing (junior aku juge) ke sini"
"hah..watpe?"
"ada la"

Maka bunat pn panggil kebing.

"ada apa bang tabu (nama floor aku yg cute)"
"ko main game warcraft ni kan?"
"haah.."
"apasal ko tak main?"
"takde pc..sume org main"
"nah..ko dok meja aku ni..ko main...pakai komputer aku tu"
"hah??betul ke bang?? (kebing sgt happy leh main game)"
"yelaaa"
"ok bang...mekasih"

Aku kuar gi bilik air kejap...pastu masuk balik bilik aku.

"eh..kebing!!! apa ko buat kat meja aku?"
"eh..abang kan suh main game"
"arrhhh!!!apasal ko main game kat komputer aku?"
"tadi kan bang Tabu suh"
"abis???aku nk buat apa...argh!!!terpaksa aku study..sial lah!!!". Aku capai buku study n gi bilik lain.

Kebing terpinga2...pastu bunat gelak tak hengat..dia suh je kebing main. "Main je....". Tu la taktik pasti studi aku. Sekian

Comments

CAHAYA said…
Haha. Teringat zaman belajar dulu. Sampai terpaksa la pegi library. X penah dibuat2 woi.
aRaBeLLa said…
Pehh teknik study berkesan dari incik anul..
Jard The Great said…
okok.. tips neh penting utk aku sambung blaja nnt.. ehehe// tenkiu.. tenkiu
umiyan said…
x baikkk inchek... mau tepu + beku otak kot selalu di amalkan.. ekekekeke
dextrike said…
ahhahaha, laki dgn game mmg xleh d pisahkan kan? nyampah i... :P
bEEdLE d' bARd said…
hahahhahahahahahhahaha....
opsss...sorry gelak guling2 plak..haha..
tp memang lawak..
xsgka ade org guna taktik nie untuk stadi.
zonaku said…
game?? aku lyn game ular kat enpon pun x passs....!
Zaidon said…
Okeh.. saya dah click kat iklan tu tadi.. nanti tiap kali dtng saya click.. hehe nanti dtng blog saya click kat iklan saya pulak naa..hehe
HEMY said…
cahaya : haah..aku pegi library 2 kali je spnjg 3 tahun

arabella : sila contohi

Jard : ekekeke...kalau kaki game je tips ni laku

Umiyan : ekekeke...umiyan..sy puas carik mana nk letak kumen kat blog umiyan..awat takle komen??

Dextrike : buleh je...cuba goda kami ngan keseksian anda...ahahaha

Bard : ekekeke...punya la kuat men game..tu yg jadi mcm2 kuar sebab

Zonaku : ko mmg zona...anti game

Zaidon : ekeke..of coz..kita klik2 la sesama kite
imHepPie said…
haha gila tol...

cian si kebing terkebing-kebing dia kena marah..muahahaha
sharamli said…
eleh..study mmg stdy..tp xtenang kn..k0 tringat kt k0mpiter k0 kn...
Monkey D Luffy said…
oh mcm tu

kalau suami yang masih studi... main2 dengan isteri takkan nak diserahkan kpd yg tak berwajib kan

haha
ku tak sempurna said…
keh keh keh..

kompius si kebing tu...

bagus gak idea ko tu... nasib ko insaf nak studi gak...


psstt.. aku ingat line tenet kat aku je cam harem.. hurrrmmmm... lotih!!!
syah shah said…
sendiri suruh, sendiri bebuat lupa, sendiri kena study... baguih baguih baguih punya taktik... Mueheheheheh :P :P
~wAniE~ said…
aku maen semua game2 tu..sbb tu laptop aku makin lembap..hahahhaha
Masy said…
aku rasa klu aku jadi kebing, aku pon x paham nape ko tensen bile aku men game.

mungkin abg tabu mengalami masalah sort term memory kot. huhuhu
HEMY said…
imhepie : terkebing2 ah...ahahahaha..tp tu pglmn istimewa dia

sharamli : ahaha..of course la teringat2..ekekek..tp sekurg2nya studi gak la

Luffy : kalau bini ko nk wat cmtu kena bela hantu raya
Mak Su said…
oohhh... pandainyer
HEMY said…
KTS : keh keh..mmg sama harem la

syah shah : hehe..sila la gunakan ye taktik ye..ahaha

Wanie : Ekeke..laptop lembab takpe..jgn ko yg lembab

Masy : short term memory kan..eh, ko awek aku kan??kan??

mak su : ekekeke