Trick nak study

>> Thursday, August 20, 2009

Lama gak aku letak tajuk ni kat draft. Saja nk kasi ingat bila tetiba ada idea dtg tp kena hold dulu sbb ada citer yg lebih latest utk dikongsi. edisi gambar2 pre wedding syok sendiri masih takleh nk diteruskan..aku tak sempat nk aplod sume..Tenet mcam harem je minggu ni. AKu nk gi downgrade plak tak sempat2 nk ke celcom tu. hmm hmmm. So citer pasal zaman kolej jap. Hehehe.

Tp takpe..mlm ni aku balik kmpung. Hopefully streamyx kat umah cukup laju utk aku kodek2 lg widget n hop2 kat blog korg2 n try hop kat blog2 baru. KOrang2 tak klik ke nuffnang aku..ada 6.50 je dr hari tu..ahahaha. Penat tau aku klik korg2 punye. ops..mengungkit plak. ekekeke.

Zaman2 plg sronot adalah masa studi. Tp sebenarnya tak smpi sebulan kot kalau dikumpul spnjg 3 tahun tu masa studi..ahahaha. Asek layan game je. Plg mencabar masa aku n pili, kawan baik, satu course sebilik ngan aku. DUa2 kaki game. Teringat aku satu malam tu tgh studi begitu tekun. Mula2 dua2 duduk kat meja masing2..PC tutup. Baru sekejap..pili bukak PC.

"dgar lagu skit..baru best."
"k..psg slow skit", kata aku

Pastu smbung studi..."Pechiuuuuuu!!!! Kebooommmm!!! Terrorist win!!". Bunyi member lain dr bilik2 berdekatan tgh main Counter strike. Bunyi sniper la yg plg hebat.

"sial budak2 ni..aku nk studi ni", kata Pili.
"ntah..saja je"

sambung lg stadi..."Pechiuuuuu!!!!", bunyi sniper lagi.

"aduuu...dah tepu dh ni aku beb...habiskan bab ni la"
"tu la..aku pun...byk dh baca ni"

"pechiuuuuuuuuu!!!". bunyi sniper lagi skali. Masing2 terus tutup buku..join game!! Ahahaha..itulah kisah studi yg tk smpi pn stgh jam..ahahaha!!! aku penah beb stadi awal..seminggu sblum paper..tp mlm nk exam tu rasa tak bersedia..last2 baca balik semua..ahahaha..smpi lewat malam.

Masa aku roommate ngan junior tahun depan nya..sebab kolej saja nk bubar..ntah pape. Roommate aku bukan kaki game. Tp masih kedengaran bunyi2 letupan n apa saja game yg ada. Aku mmg tak stadi lgsung ni. Lalu aku pn tanya bunat, roommate aku tu.

"eh, panggil kebing (junior aku juge) ke sini"
"hah..watpe?"
"ada la"

Maka bunat pn panggil kebing.

"ada apa bang tabu (nama floor aku yg cute)"
"ko main game warcraft ni kan?"
"haah.."
"apasal ko tak main?"
"takde pc..sume org main"
"nah..ko dok meja aku ni..ko main...pakai komputer aku tu"
"hah??betul ke bang?? (kebing sgt happy leh main game)"
"yelaaa"
"ok bang...mekasih"

Aku kuar gi bilik air kejap...pastu masuk balik bilik aku.

"eh..kebing!!! apa ko buat kat meja aku?"
"eh..abang kan suh main game"
"arrhhh!!!apasal ko main game kat komputer aku?"
"tadi kan bang Tabu suh"
"abis???aku nk buat apa...argh!!!terpaksa aku study..sial lah!!!". Aku capai buku study n gi bilik lain.

Kebing terpinga2...pastu bunat gelak tak hengat..dia suh je kebing main. "Main je....". Tu la taktik pasti studi aku. Sekian

19 comments:

CAHAYA August 20, 2009 at 4:31 PM  

Haha. Teringat zaman belajar dulu. Sampai terpaksa la pegi library. X penah dibuat2 woi.

aRaBeLLa August 20, 2009 at 5:30 PM  

Pehh teknik study berkesan dari incik anul..

Jard The Great August 20, 2009 at 5:46 PM  

okok.. tips neh penting utk aku sambung blaja nnt.. ehehe// tenkiu.. tenkiu

umiyan August 20, 2009 at 5:52 PM  

x baikkk inchek... mau tepu + beku otak kot selalu di amalkan.. ekekekeke

dextrike August 20, 2009 at 7:53 PM  

ahhahaha, laki dgn game mmg xleh d pisahkan kan? nyampah i... :P

bEEdLE d' bARd August 20, 2009 at 9:21 PM  

hahahhahahahahahhahaha....
opsss...sorry gelak guling2 plak..haha..
tp memang lawak..
xsgka ade org guna taktik nie untuk stadi.

zonaku August 20, 2009 at 9:46 PM  

game?? aku lyn game ular kat enpon pun x passs....!

Zaidon August 20, 2009 at 11:46 PM  

Okeh.. saya dah click kat iklan tu tadi.. nanti tiap kali dtng saya click.. hehe nanti dtng blog saya click kat iklan saya pulak naa..hehe

HEMY August 21, 2009 at 12:20 AM  

cahaya : haah..aku pegi library 2 kali je spnjg 3 tahun

arabella : sila contohi

Jard : ekekeke...kalau kaki game je tips ni laku

Umiyan : ekekeke...umiyan..sy puas carik mana nk letak kumen kat blog umiyan..awat takle komen??

Dextrike : buleh je...cuba goda kami ngan keseksian anda...ahahaha

Bard : ekekeke...punya la kuat men game..tu yg jadi mcm2 kuar sebab

Zonaku : ko mmg zona...anti game

Zaidon : ekeke..of coz..kita klik2 la sesama kite

imHepPie August 21, 2009 at 12:45 AM  

haha gila tol...

cian si kebing terkebing-kebing dia kena marah..muahahaha

sharamli August 21, 2009 at 12:57 AM  

eleh..study mmg stdy..tp xtenang kn..k0 tringat kt k0mpiter k0 kn...

Monkey D Luffy August 21, 2009 at 3:52 AM  

oh mcm tu

kalau suami yang masih studi... main2 dengan isteri takkan nak diserahkan kpd yg tak berwajib kan

haha

ku tak sempurna August 21, 2009 at 9:57 AM  

keh keh keh..

kompius si kebing tu...

bagus gak idea ko tu... nasib ko insaf nak studi gak...


psstt.. aku ingat line tenet kat aku je cam harem.. hurrrmmmm... lotih!!!

syah shah August 21, 2009 at 10:00 AM  

sendiri suruh, sendiri bebuat lupa, sendiri kena study... baguih baguih baguih punya taktik... Mueheheheheh :P :P

~wAniE~ August 21, 2009 at 10:14 AM  

aku maen semua game2 tu..sbb tu laptop aku makin lembap..hahahhaha

Masy August 21, 2009 at 10:51 AM  

aku rasa klu aku jadi kebing, aku pon x paham nape ko tensen bile aku men game.

mungkin abg tabu mengalami masalah sort term memory kot. huhuhu

HEMY August 21, 2009 at 11:16 AM  

imhepie : terkebing2 ah...ahahahaha..tp tu pglmn istimewa dia

sharamli : ahaha..of course la teringat2..ekekek..tp sekurg2nya studi gak la

Luffy : kalau bini ko nk wat cmtu kena bela hantu raya

HEMY August 21, 2009 at 2:11 PM  

KTS : keh keh..mmg sama harem la

syah shah : hehe..sila la gunakan ye taktik ye..ahaha

Wanie : Ekeke..laptop lembab takpe..jgn ko yg lembab

Masy : short term memory kan..eh, ko awek aku kan??kan??

mak su : ekekeke

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP