terawih dan gigi


Lama dh tak ke surau...lama jugak aku tak dok lama dlm surau. Mlm ni, buat julung kalinya aku berdiri blkg imam utk bersembhyg jemaah terawih. Ada skit rasa tenang..skit rasa insaf tp yg pasti ianya hanya kuat bila aku msih di dlm surau. Kuar kalu..dh mula tak insap..huhu!! Tp aku akan cuba utk mengisi ramadhan ni dgn amalan.

huhu...tadi dengar khutbah..Imam kata punya la Allah nk bagi can kat umat muhammad ni time bulan ramadhan. Byg la..idup average pn kita umur 60-70 tahun. Nk wat amalan kalau hari2 begitu hebat pn worths 70 tahun pny amalan je. betul tak? tu kalau hari2 beramal...tiap masa. Ni kalau dh keje..leka..ingatnya brp jam je kalau kumpul sume amalan.

But Allah bagi can bulan ramadhan ni wat bende satu hari...atau 20 rakaat..tp ganjaran nya beribu tahun pny amalan. Mana nk dapat??kalau sale kat shopping market or J-card day pn takde cmtu. Jadi kesimpulannya..try la amek peluang ni selagi masih idup.

Aku baru balik dr jumpe dr gigi. Kena gi lagi 2 kali..yg ni dia buang nerve akar tu. Huu.sakit beb. Dia bius smpi 4 kali..ni dh mula rasa denyut2 lak..makan la antibiotik n tahan sakit pnya pil. Takpe, yg penting aku dh atasi ketakutan jumpa Dr gigi..aku mmg gagah..ahahaha...N pasni insyaAllah aku minum air takdela pedih belah kanan n aku buleh kunyah makanan guna belah kanan pnya gigi..yeaaayyy!!!!

Mau tidor la jap lagi..nk sahur..hehe..kat umah bujang jgn harap la nk sahur

Comments

sharamli said…
sahur = bekfes bg ku..hua3
ku tak sempurna said…
ko pun sakit gigi gak....
errr... sakit gigi masih boleh pose kan.... :D


.
.
.

sahur.. jgn tak sahur... byk berkatnya... kataku yg sdg berazam utk bgn sahur... :P
ku tak sempurna said…
This comment has been removed by the author.
syah shah said…
aku mengunyah guna gigi sebelah kiri... Heheheheh :P :P
Zaidon said…
Selamat berramal Bro.. alahai aku ni takot lagi nak jumpa doktor gigi.. hehe
dextrike said…
Selamat Berpuasa! ;)
HEMY said…
Sharamli : owkh..aku plak..buke tu la sahur

KTS : of course la kena puasa juga..kalau kena jumpa dokter pn masa puasa still tetap pose

SyahShah : sama eh??

Zaidon : slamat beramal juga dude...mmg takut pn jumpa dokter gigi..kena cari yg betul2 care patient dia

Dextrie : u too
ad3ck said…
selamat menjalankan ibadah puasa dan ibadah mulia yang lain, yang menjamin kita di hari kekal yang pasti tiba ;).
zonaku said…
surau tpt aku sgt best!

er.... dr gigi adalah manusia paling menakutkan!

n Aku SANAGT JELES ko sahur n buka posa kat kg!
Jard The Great said…
selamat berbuka nnt.. bestnya ade kat kpg.... huhuhu
HEMY said…
Ad3ck : semoga dimudhkan utk kita beribadah...

Zonaku : Hehehe..surau aku wat 20 rakaat laju sgt.

mmg best la buka kat umah..kalau kt KL, roti je

Jard : mmg best...mkn pn best
momentinlife said…
aiyok! aku xgi pn terawih.. balik lanchang la..

eh! ramai yg takut jumpe Dr gigi.. tp klu dah jumpe.. biasanya addicted nk gi lagi.. =p
kojah said…
huhu tompang lalu...
bEEdLE d' bARd said…
smoga gigi ko cpt elok..
n slmt berpose.. =)
bangun sahur jgn x bangun hehehe.. (aku pun sama ekekeke)
syah shah said…
Aku memang dari dulu mengunyah belah kiri... Bila gigi sakit, terpaksa pindah belah kanan... Huhu~~ Tak bess... :D :D