PC ku crashed!!

>> Wednesday, August 19, 2009

Sedang aku nk menjenguk blog montok tadi..tiba2 dia punya page kuar beratus2 dengan pantas..Aku tekan Alt+F4 mmg buleh padam semua..tp dia tak stop. Ni dh kali ke 5 kot jadi cmni..Last ari tu time bukak blog zonaku. Aku seperti biase terus force-shutdown PC aku dengan niat agar PC tu tak tercemar dengan apa shja agenda tersembunyi dr popup2 tu.


Tp kali ni horror skit. Bila aku ON balik PC aku, skrin biru yg sll korg nmpk bila nk logon menunjukkan PC korg crashed tu kuar. Halamak..Mamamiya..Aku restart lg. Tp lepas kali ke-4 pn masih skrin yg sama. Maka aku terus hubungi teknikal point kami. Bgtu la aku pada encik Sharan yg menjawab call aku. Dia ada bg step2 utk aku cuba. Tp masih sama. Akhirnya aku dpt satu nombor tiket utk report aku tu sebab dia kena escalate pada 2nd level lak. Kira nmpknya aku kena expect call dr technician dia dan kunjungan dia juge la..hmm hmm


Tp keje di tmpt yg mewah (tp skang cut cost tak hengat) ada kelebihannya. Aku terus amik mesin lain ganti and terus sambung ke LCD skrin yg merabunkan aku ni. So skang aku beroperasi dgn mesin baru. Disebabkan komputer kami diakses melalui smart-card..jadi hanya perlu masukkan smart-card aku ni, mesin ni leh la retrieve balik segala2 dokumen aku. Tp brg2 kat desktop takde. taktau camne nak amik balik. Archive outlook aku pn ilang jadinya. Jahanang. Harapnya takde guna la email2 aku archive tu.


Dengan ini, aku mengisytiharkan bhwasanya aku hanya akan bloghop blog2 korang di umah. Sbb kat umah tak penah kena plak. Aku takut lak nnt bila cek2 last history aku bukak blog. Huu..takut2. AKu punya boss mmg tau aku blog. Hari2 dia tgok aku menaip. Tp management tak tau la kan nnt byk plak songeh.

Itu lah hapdet utk hari ini. Nak citer lain tadi..tp kalau smbung sini..pnjang plak.

18 comments:

arianna adrizal August 19, 2009 at 4:09 PM  

ooo blog kak masy ke? aku pun penah kena. pastu blog sape ntah lagi yg kuar bnyk pop up.
tp sib baek bila restart blk ok. hu~ takot lak aku tetiba..

HEMY August 19, 2009 at 4:48 PM  

aku dah kena byk kali..kali ni terus kong PC aku..huhuhu..bahayasss. Ko pakai IE kah di kala itu??mcm IE je yg kena

aRaBeLLa August 19, 2009 at 4:53 PM  

aku pon..selalu jadik kat opis..cam siot jer..da le time kat opis aku punye la nak kaver line buka blog weh..

Zaidon August 19, 2009 at 5:17 PM  

sama la.. aku pon penah kena juga, tapi tak la sampai macam tu, harap2 tak jadi kat aku.

John Iverson August 19, 2009 at 5:33 PM  

Rilek... its not the end of the world

sharamli August 19, 2009 at 7:17 PM  

kt umah p0n sket ari lgik jdik jgk la ku rsa

HEMY August 19, 2009 at 7:32 PM  

Arabella : kita mmg leh kaver by switching our comp off..tp kalau tercrashed cm aku..huhu

Zaidon : susah beb kalau jadi..huu

John : ehehe..mmg bukan end of the world..tp mau end of ur career gak..ahaha..kalau salah haribulan

Jard : so jard tak penah kna la stakat ni

Sharamli : ada plak cmtu eh???leh ramal

Zaidon August 19, 2009 at 7:45 PM  

Hemy.. nak tanya la, PC yng crash tu pakai antivirus apa.. thanks

zonaku August 19, 2009 at 8:43 PM  

aku pun peanh kena..x ingt bila or di mana.. opis or pc adik aku nie..

if IE, mesti opis la tu...

~wAniE~ August 19, 2009 at 9:01 PM  

aku pnh kena cm ko..hangen satu bdn..rs ku cmpk laptop keluar tingkap..tp bile pikir laptop nie byk berjasa pd aku..aku sabar kn diri..n bile on balik semua ok..hahha..kira nsb aku baek sikit dr ko la..kui3...

Masy August 19, 2009 at 9:18 PM  

aku guna musang api. alahai sian ko tp bukan angkara aku tau tau tau huhu

HEMY August 20, 2009 at 12:07 AM  

Zaidon : centralize la antivirus dia..office scan...

Zonaku : so far aku suspect IE

Wanie : heheh..nasib baik la sgt..aku dh 5 kali nasib baik..haa..pastu..sendiri pk

Masy : hehehe...ko mana leh wat mende2 ni..ekekeke...ko leh mkn coklet je..ahahaha

dextrike August 20, 2009 at 5:45 AM  

bro, slamat kantoi ngan management ye.. :P huaaa2..

HEMY August 20, 2009 at 9:47 AM  

cilanat pnya wish..ekekeke

kurzz,  August 20, 2009 at 11:23 AM  

bahye jadi cmtu kan...aku biase masuk blog 'montok'(spt yg dikata anul ;p) alhamdulillah xpenah jadi..tpi popup tu mmg selalu ade saje sampai 2-3 kali...blog laen xde plak*huh blog dier ade H1N1 ker* hihih (jgn mare masy gurau jer ;)...
pc aku pakai 'Avira'

HEMY August 20, 2009 at 3:46 PM  

yg kuar popup tu mmg dr dulu blog montok n mak su...rindu kat mak su..huhu

stakat ni analisis mengatakan sbb IE..hmm hmmm

imHepPie August 21, 2009 at 10:54 AM  

aiyakk..aku pon slalu gak kena..pas restart blk ok la..


tpi yg peliknya tyme dok online kt mkmal komp je yg jadik cenggitu...tyme kt bilek xpenah lak huuuuu

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP