Baling selipar

>> Thursday, August 27, 2009

Boring ler bila balik umah sll terus gi main..ni balik dok umah..Baru tau camne prasaan abihkan masa kat umah petang2. Ya Allah..korang2 tak boring ke tak produktif camtu tiap hari??!! Nak basuh moto malas...sbb lepak kat sofa lg best..nk tdo dh lepas asar..bangun mesti miong. Basuh la baju..huhu. Sume OFF bersukan pose2 ni..kat kampung on je.
Kalu dok kmpung..pagi main baling selipar lagi dulu. Mmg best. Pada yg tak tau main baling selipar tu apa..3 biji selipar diperlukan utk dirikan piramid..camne aku nk ckap ek. Bentuk piramid la dr 3 selipar. Piramid ni la yg perlu dituju kasi jatuh.
Geng pertama akan baling kasi jatuh. Tmpt aku, dr ujung court badminton, ke hujung lg satu. Lg satu geng kena jaga. Kalau piramid tu jatuh n terburai...geng pertama tadi akan cuba betulkan balik. Geng kedua akan baling selipar yg dh dipilih khas utk baling org. Sllnya lembut skit la. Sapa kena mati. Kena bunuh sume utk geng kedua lak amik giliran jd geng baling piramid tadi. Certain kampung, baling kasi mati tu guna bola.
Syok dulu men..aku ni jenis kreatif..geng2 aku siap bagi code name..utk mengelirukan musuh bila aku order sapa gerak ke mana..ahahahaha!!! plg teruk pn sepnjg main ni...selipar kena muka..darah idung..tp yg tu pn bukan time nk matikan org..tp ada budak gi duduk kat piramid tu time org baling..utk baling jatuhkan mmg selipar keras skit..kena idung..berdarah sudah..time ni main bawah surau.
Dulu laki pompuan mmg main sama2..anak2 jiran sume. Skang takde dh kot. Mmg rindu gak game tu..kot reunion kita wat men tu kan syiok..leh msuk TV kot buat cmtu..tp tkyah la pakai baju melayu segala..ahahaha
P.S : Errr..rakan2...bila nk buka sama..aku tahun ni weekend kat kampung sesaje sbb appointment gigi.kena weekdays. Kat S.alam byk tmpt..Masy mmg suke la..tp kalau kat SOHO pn cara..asalkan ada surau yg best nk smyg maghrib situ

19 comments:

momentinlife August 27, 2009 at 12:33 PM  

aku tau game ni... mmg guna slipar yg bole lipat2 punya.. huhu

* ahad mlm ko xlh ke?

Jard The Great August 27, 2009 at 12:35 PM  

moment.. ahad neh ke??

hemy.... ko boring dok umah ek?? ko tak masak?? biasanya masa bulan neh la org nk try resipi itu.. resipi ini.... gi shopping utk barang dapur.. ehehe..

HEMY August 27, 2009 at 12:39 PM  

Moment : mmg kompem takde..sbb cuti smpi isnin..kat kampung punye...seminggu sblum raya aku ada kl weekend

Jard : alaaa..nk masak2 yg kompleks skit malas dh jard..nk yg simple kenyang je laki ni

Zaidon August 27, 2009 at 12:54 PM  

memang best main baling selipaar nih.. terus teringat kawan2 kampung.. hhehe

Mak Su August 27, 2009 at 1:12 PM  

hemy, baby w dah pandai main teng teng, dia siap lukis kotak kotak kat lantai rumah.. lepas tu kakak2 dia ler yang kena cucikan. bravo

momentinlife August 27, 2009 at 1:28 PM  

bukan ahad ni...
ahad lg satu..
ahad 06.09.09... =)

SwEeTFoResT August 27, 2009 at 2:27 PM  

sweet pon suke men mende alah nieyh..hehehe..skang mmg xde la budak2 skang men sme2 kn..

sharamli August 27, 2009 at 2:34 PM  

best2..
tp ku lgik suka tuju tin..lagi mencabar..setakat slipar..5 saat p0n leh siap...hua3

~wAniE~ August 27, 2009 at 2:56 PM  

dulu aku suka men selipar..aku selalu nyorok kat blkg abg aku..abg aku protec aku..hahah..sgguh bagus jd adik nie..hahhaha..

syah shah August 27, 2009 at 3:05 PM  

dulu time aku kecik-kecik bulehlaa nak main gini... ni dah comel-comel gini, tak larat arrr... Hahahahahah :P :P

- j o h a r i - August 27, 2009 at 9:25 PM  

mmg masa kecik2 dulu seronok main baling selipar, galah panjang, konda kondi mcm2 lagi..tapi skrg aku tgk bdk2 skrg xde pon main game cmni lagi.ermm...

HEMY August 27, 2009 at 11:11 PM  

Zaidon : raya ni lawat la kawan2 kampung

Mak Su: hahaha..mak su teman la main skali

Moment : 6hb tk dpt la..11 or 12 bleh kot

Sweet : jom men kat kl ni

Sharamli : nk cari tin payah plak..ahahaha

Wanie : heee..tak mencabar la abg tukang protect

SyahShah : ahaha..dh tak larat ah..ke lg senang kena

Johari : skang mana ada dah..pupusss

imHepPie August 28, 2009 at 2:52 AM  

haha..aku kecik2 dlu x men tuju slipar neh....aku da layan men ps3 wakakaka..tipu sgt lorr...

aku dahla dok kt baling..so nama baling slipar neh sensetip sket..ktorg tuko jadik tuju selipar oke kan..hahaha

CAHAYA August 28, 2009 at 7:46 AM  

sakit hati aku tiba2 teringat selipar. dah 2 mlm aku gi terawih, dan dua hari ni gak selipar aku M.I.A.

hari pertama, konfem kena kebas. hari kedua, budak2 amik buat main baling selipar.

Masy August 28, 2009 at 8:52 AM  

aku sokong shah alam!

HEMY August 28, 2009 at 10:41 AM  

imheppie : ahahaha..camtu plak ek..apsal tak tukar jadi campak selipar

Cahaya : ahaha..ko join la diorg skali..pasni takde la diorg pakai wat men

masy : ehehehe..sokong 11 n 12 hb!!

Mrs Shaka August 28, 2009 at 11:00 AM  

jom2 main baling selipar!! hehe..besh wo trus teringat time kecik2 dulu

ZARA 札拉 August 28, 2009 at 11:46 AM  

main lebih2 batal puasa tak?

hahaha~

zonaku August 28, 2009 at 11:31 PM  

kat utara kami panggil tuju, tuju kasut, tuju tin......

aku main sampai tingkatan 3, kat hostel..... kenangan terindah tu...!
ramai la org jeles, especially budak laki....

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP