Antibiotic anybody??

>> Tuesday, August 25, 2009

Before I start nagging, this is the answer to Mr Ibadahman for his comment in my previous entry. His comment is :

There is always something that bother me. Kalau nk buat ibadat takut riak, terus x buat. Ape kes, sbb takut ibadat x cukup la kena buat. Buat ibadat nie bukan utk org pn. Betul x?

Ibadahman : ada satu hadis ke, ayat quran..sy pn tak pasti..tp isinya..kalau kita rasa kita bagus utk jadi imam..tp tknak jadi imam sebab takut riak..n terus tak jadi imam..berdosa..jadi sy rasa cmtu la lebih kurg utk ibadah lain. Lgpun sllnya ibadah tu akan jadi riak jika org lain tau..jadi..tkyah bgtu org..kecuali niat kita bgtu utk cuba pujuk org tu buat sama ngan kita..atau mengingatkan mereka. Itu dakwah..tu lain plak.

**********************************************************************

Today, the time moves as normal as ever. Maybe because I have lots of things to do this morning. I preoccupied myself with the tickets, solving every issues and finished most of them just now. Huh..that's the reason why I can take a few minutes to update my blog today =]. My status in my office communicator is 'Busy' - Disturb with care. Ahahaha!!! Coz there's one status 'DO not disturb' where your communication will not reach the person with this status. So, this is my own way to say Im extremely busy..but not that extreme till you cant chat with me on something. Hehe.

I was given antibiotic pills after my appointment with the dentist last weekend. The doctor asked me to eat all of them but I left them at home..arghhh!!! The usual me. So I went to a clinic near my house last night hoping I could buy them from the clinic. But the nurse said in order for me to buy them, I need to be examined by the doctor..alaaaaaa..leceh.

I went home and asked if any of my housemates have their antibiotic pills left from their previous appointment. Din has some but I need to make sure if it has the same effect for my tooth. Hmm..It's red in colour, one tablet a time unlike the one given to me, white colour and 2 tablets a time. The red one is a pill but in a capsule look.

Ukkhh..if Dr Wahida is reading this entry, please drop a comment whether it's just the same or not. If not, worse come to worse..I need to see the doctor for it tonight. Damn. The nurse (from the dental clinic) couldn't make sure of it just now when I called her. But she said it's too prevent the pain when I come for the next appointment. Huuuu..
p/s : Umiyan...i takleh nk drop comment la..rasanya sume org tk dpt nk drop comment kat entri2 umiyan..ke mmg umiyan tknak kumen??sbb bila klik post comment tak jadi pape

14 comments:

aRaBeLLa August 25, 2009 at 1:48 PM  

aku punye antibiotik warna pink..huhu

Zaidon August 25, 2009 at 2:28 PM  

saya setuju ngan jawapan Hemy about ibadah.. :), tntg gigi.. sakit ke eak.. masa cabut tu, gigi teman pun berlubang besar dah ni.. :)

CAHAYA August 25, 2009 at 2:52 PM  

Cik abg, better pegi check doctor yang sama. Sia2 je kang.

momentinlife August 25, 2009 at 4:02 PM  

aku ade antibiotik ni.. ko nk?

syah shah August 25, 2009 at 4:02 PM  

pakcik, ko punye antibiotik tu amoxicilin ke, cloxacilin ke atau erythromycin?

buleh beli kat farmasi kalau cloxa atau amoxy...


p/s : Aku pun tak boleh drop komen kat umiyan punya blog... geram betul takleh nak kutuk-kutuk... Muahahahahah :P :P

arianna adrizal August 25, 2009 at 4:28 PM  

tgh puasa sakit gg.. aduhai. bertabah la ye

Jard The Great August 25, 2009 at 5:00 PM  

makan antibiotik tu smpi abes ok? ehehe.. sakit tu ko leh tahan lagi.. baru sakit di dunia.. sakit di akhirat blom tahu lagi.. . =p =p

bEEdLE d' bARd August 25, 2009 at 5:03 PM  

tu yg wat aku x suka amik antibiotik..huhu

bEEdLE d' bARd August 25, 2009 at 5:03 PM  

tu yg wat aku x suka amik antibiotik..huhu

bEEdLE d' bARd August 25, 2009 at 5:04 PM  

tu yg wat aku x suka amik antibiotik..huhu

sharamli August 25, 2009 at 6:35 PM  

kecik2 mls g0s0k gigi la ni...

HEMY August 25, 2009 at 10:04 PM  

yg pink ni la kawan aku bg aku arabella

LOL : sure..thanks

Cahya : aku telan je antibiotik kawn aku

moment : takpe la..jauh ko nk bg aku

Syahshah : satu pn tak sama dgn yg nurse tadi sebut..ahahaha

Anne : kiki..tabaghhh

Jard : heee..leh la tahan lagi

Bard : nape ko tak suke lak??

Sharamli : kecik2 dulu aku la plg suke gosok gigi n gosok plg lama

syah shah August 25, 2009 at 10:27 PM  

hahahahah pasl antibiotik ada banyak nama... hohohohohoh

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP