Aku langgar orang..eh, keta..adeiii

>> Wednesday, August 26, 2009



Tgh layan spontan kat tubeawak. Keje baru je setel...tggl tggu org lain plak mainkan peranan. Yg bukan muslim dh kuar menikmati mkn tghri mcm besa. Ilang ngantuk layan spontan. Din nye lawak mmg cam harem..sakit perut aku. Amcam waktu kerje korang? Rata2 yg dok dlm bangunan berhalwa sejuk mesti rasa lebih sejuk bila tiba ramadhan kan..pstu slahkan aircond tu..padahal sbb lapa la tu..


Hmm..bulan ni mmg bulan kurg rezeki la kot..ekeke. Sesudah ponjot memaafkan kesalahn aku menclarkan keta beliau dn tidak mahu menerima 50 yg aku mahu byar utk calar itu..rupanya ptg tadi 50 tu rezeki org lain plak.


Aku seperti besa nek moto balik umah. Kul 6 dr opis..ptut leh balik kul 5..tp mls la, sebab tak wat pe pn kat umah. Aku masuk simpang yg terakhir nk ke lorong umah aku. Aku kena amik kiri n kanan terus utk ke lorong umah aku. Sblum masuk aku dh nmpk dh ada satu keta viva itam kat simpang tu.


AKu pn kona masuk kiri, tp bila nk kona kanan balik..keta tu hon aku. Aku yg tgh menerawang skit2 tu terkejut...lgsung tk jadi belok..jadi straight je ke arah keta tu. Aku brek la cepat2..tp rasanya brader tu pn terkejut jugak..jd dia tak brek sgt..sbb still berlanggar. Tak le laju mana pn.
Danggg!!!! Aku nye moto nk jatuh..tp aku sempat cagak ngan kaki..menandakan mmg tak laju pn..kalau tak mmg tak tercagak la beb!!

Alamak bro..apasal?? mamat tu tnya
Maaf bang.. aku terus mintak maaf lepas aku cagak n park moto kat tepi. Aku tgok keta dia. Bumper depan jatuh skeeet je
Keta orang ni..camne ko bawak moto??Leh masuk jalan aku plak abg tu sedikit marah tp cool je. sib baik
Maaf bang..sy dh elok nk belok ke kanan ni..abang hon, saya terkejut. Jelas aku

Kami tgok bumper tu and cuba betulkan mana patut. Abg tu pegang sana, aku pegang sini. Mujur abang tu bukan jenis maki2 baran sume. isteri dia dokong anak mereka smbil memerhatikan kami. Mmg tak berapa nk boleh betul la..tp tak teruk..tak patah..mungkin penyangkuk bumper bhgn dlm tu je patah. mmg senang patah pn.

Lepas bbrp minit, brader tu pn kata sume OK. tp aku tgok tak berapa semenggah pn...bukak n pasang balik elok2 baru cun.

Hmm..ni tak Ok bang. Takpe bang..sy byar 50 bang. Tak berduit sgt..tp sy tgok tk smpi ati...sy salah, dh langgar keta ni. sambil aku hulur not 50 dr wallet aku
Hmm..tu la..kot nk kena bawak kedai abang tu amek duit tu

Kami bersalaman..aku mintak maaf lagi skali dan berlalu dr situ. Huh...apa lah aku ni..sian org tu. Dhla baru first time pinjam keta, aku gi bedal..apa dia nk jawab ngan org tu..itu yg aku rela hati byr...aku ada 100 je elm wallet..kalau ada lebey2, aku bg la 100 kat org tu. Mungkin byk kan..tp itu tahap rasa bersalah aku..huhu

Hati2 di jln raya sume..jgn melatah kalau kena hon..Mujur bulan pose aku kuar 3 ringgit je sehari utk beli lauk..and ini kali pertama aku eksiden langgar org n aku salah..huhu..sll langgar objek pegun yg tak bersalah..ahahaha

19 comments:

sharamli August 26, 2009 at 2:46 PM  

abg tu cm nak mintak lebih je..hua3

momentinlife August 26, 2009 at 2:54 PM  

hahah aku baca entry ni, ngan kusyuk tau.. nk tau ending.. alih2 ayat last buat aku gelak... adui!~

eh! mujur ko ok... take care len kali..

~wAniE~ August 26, 2009 at 3:21 PM  

meh sini, aku sbg adik nk sht kn ko..laen kali bwk kete jgn igt aku ok..hahhahaha..(harus ke??)


ok la tu..dh tahu slh kite so kena la bertnggugjwb..jgn bile dh slh tp wat2 x slh..kalo org cm tu aku rs mcm nk sepak je...

QueenWizza August 26, 2009 at 4:00 PM  

nape ko tekejut. sbb ko pose kot hhehehe

syah shah August 26, 2009 at 4:36 PM  

memang kalau orang bagi hon buleh buat terkejut kadang-kadang tu... Elok tak salah, buleh jadi salah... hahahahahahah :P :P

Mujur gakla jenis tak maki-maki kan... Penah abang aku dulu mase balik sekolah telanggar belakang kete kancil.. Maklum, tengahari, panas, ngantuk le jadinya...

Takde kesan pape pun.. calar sikiiiitttt sangat... Boleh ko orang tu siap angkut abang aku sampai ke rumah kitorang mintak duit nak repair kete... Parents takde kat umah... Dia mintak kat kitorang adik beradik... Apa punya orang tatau laaa...

syah shah August 26, 2009 at 4:37 PM  

eh panjangnyaa komen aku... boleh jadik entry... hahahahahah :P :P

umiyan August 26, 2009 at 5:34 PM  

tubaru kene hon tu.. kot kene jerit camno laa ko ye hagaknye

CAHAYA August 26, 2009 at 5:45 PM  

next time hati2 yer. Dugaan Ramadhan tu.

dextrike August 26, 2009 at 7:41 PM  

uiskk, bro tuh die horn wat org berdebar2 je.. klo dyh, dyh turun sepak2 kete tuh dlu :D :D
nasib ramadhan :P

Zaidon August 26, 2009 at 11:52 PM  

Salam Bro.. aduhai, elok2 Bro, buat aku risau je baca entry ni.. hati2 la bawak apa pon, motor ke , kereta ke, kapal terbang ke..hehe

John Iverson August 27, 2009 at 2:06 AM  

Please b careful bro... tenangkan fikiran dan fokus...

John Iverson August 27, 2009 at 2:06 AM  

Please b careful bro... tenangkan fikiran dan fokus...

John Iverson August 27, 2009 at 2:07 AM  

Please b careful bro... tenangkan fikiran dan fokus...

Ayman,  August 27, 2009 at 3:16 AM  

jaga mental.. mental...mental..

Mrs Shaka August 27, 2009 at 8:45 AM  

objek pegun seperti pokok n pondok fon kaaa?? hehe

bagusnya bleh banjer rm3 jer dlm sehari...:)

misti dah nak kawin ni kan...happy savings!

Masy August 27, 2009 at 9:35 AM  

cepat melatah upenye ko ni. sibbaik aku xde hon2 ko masa blk dr gath blogger aritu. klu tak.. mau jahanam fahrin aku hahaha

arianna adrizal August 27, 2009 at 10:25 AM  

ooo camtu.. nnti jmpa ko aku nk buat ko rs bersalah la. pastu nk make sure time tu ko br gaji. hahahaha..

HEMY August 27, 2009 at 10:47 AM  

Sharamli : takde..dia mmg tk mintk

Moment : ending twist ah??ehehehe

Wanie : kira mmg hampeh la kalau ingat ko ek??akakakaka. Tk sume org nk be responsible..manusia kan

Wizza : entah...aku pn tak tau apasal aku terkejut

Syahshah : teruk kot ko lggar tu..kdg jenis yg syg keta mmg la mintak ganti pnya

umiyan : kena jerit sy lggar terus..haha

cahaya : pasti hati2..dugaan

dextrike : kau ni..dh la kau yg salah..nk sepak keta plak?ishy ishy

Zaidon : ye..akan lebih hati2

John : pasti aku akan fokus pasni

Ayman : mentalllll

Mrs Shaka : pe jadah happy nye bila saving..seksa..ahahaha

Masy : kalau baby yg hon..i bg flying kiss je..ahahaha

Anne :ko nk wat apa kat aku ni??jgn ANne..aku insan yg lemah..hanya mampu berserahh

syah shah August 27, 2009 at 2:51 PM  

takde kesan pape laa bai... kecuali kalau ko pi renung sungguh-sungguh kat bumper belakang tuh... barula nampak kesan calar sikiiiiittttt jaa...

tu bukan sayang keta... tu memang saja ndak duit... dengan budak sekolah pun berkira... Hahahahahah :P :P

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP