A day with the toddlers

>> Monday, July 13, 2009

Alaaa..emergency ID tak dapat lagi. Cmne nk buat keje. Aku update la terus ini blog. Haha. Owkh, sblum tu harap anda semua tak salah sgka aku share weekend jd babysit ni ngn korg. Bukan nk kac tunjuk keayahan aku ke hape. Kalau aku single mungkin la..opps!! Tp mungkin dgn entri aku mana yg dh lama kawin yg dh mula muak tgok anak tu akan teringat sronoknya masa mula2 ada anak..mungkin. And pada yg ada anak mungkin dpt rasa betapa beruntungnya ada ank sbb ada yg masih cuba utk memperoleh seorg...Mmg ya, kadang tu anak org kita rasa sronot..anak sendiri menyampah sudah..tu naluri manusia biasa...


-------------------------------------------------------



"Abah..nak ayam"
"Nak ayam dok atas ni diam2..Tknak dok sana tgn kotor..Nanti basuh tgn dh makan..tau"


"Abah..nak kelat (coklat)"
"Nak coklat kena diam..takleh nangis2. Sayang dulu"

-CUpp..dpt kiss kat pipi-
"Nah..nnt buang kat bakul sampah tau sampah dia"

"Abah..nak kelat"
"Nak kelat mandi dulu"
"Dh mandi"
"tu pagi tadi..tak mandi tak dapat kelat la"

-pastu dia terus tak mintak coklat suh mandi pnya pasal..caishh-


Haa..kn nangis tu...berebut kerusi ngn si Danial..aku letak luar kusi tu..nangis terus ngamuk..wa peduli hape..ahaha. Mak aku pn bior je aku nangis dulu kecik2..ahahaha


"Nakk airrr!!!!!!" (jerit2 marah2)
"cuba cakap..abang..nak air..pelan2 tknak jerit2"
"Nakkk aiirrrrr!!!!"
"hmph..jgn harap la dpt..ckap elok2"
"nakk aiirrrrr..!!" (nangis)
---------wat tak tau-------------



Ni baru pas nangis..so tak senyum sgt dok blkg...dua org ni pantang nmpk kamera..suke benor posing..pastu belek kat kamera aku tu.

Dia panggil aku abah daaa..ahaha..dh la time gi beli makan pn panggil abah. Ahahaha!! Hari ahad itu aku terasa mau kawin cepat..mau dpat anak cepat juga..Cembam sudah ready ka...? tp tgok umah selerak..mainan sana sini..hmm hmm. Owkh..takpe. Ni sbb aku tkleh marah lebey2..bukan anak aku..ahahaha!!! Kalau anak aku, aku suh kemas terus...nangis, aku sumbat dlm bilik air...ahahaha!!

Eceh...posing senyum.

Umah adik ipar makcik itu ari pn best juge..byk rak dia drill sendiri atas dinding..tmpt letak mcm2 brg. ada meja cavenzi yg dh lama aku nk beli tapi tak beli2. Ada byk katalog ikea kat umah dia..Rasanya adik ipar makcik ni arkitek..tgok buku2 yg ada dlm bilik dia.


Curious little toddler

Ada byk cereal....jajan..n mknn ringan mcm biskut. Hmm..dpt idea gak camne bila ada umah sendiri. Stor dia pn kemas je...ada rak yg dipasang sendiri. Ikea juge..hebak mamat ni..Ikea saje. Aku? mungkin carik papan terpakai je buat almari..ehehehe

Uuuuuhhh..Ahahaha..tetiba si danial dtg dok lambai2 kat aku "hai hai" ngan air liur skit melejer..belum sempat lap dia kiss pipi aku..owkh..I'm so want one!!! Ahahahaha!! Okeh..ni entri yg dh ditulis lebih awal..aku mau gi mandikan ini budak 2 orang..

"jihaaa!!mandi!!! Danial..jom. tak mandi tak dapat kelattttt!!!"

Lepas tgok Danial mandi sonot je..si akak Najiha tu volunteer je mandi..elok je main air..so kali ni tak nangis dh mandi. Mlm tadi balik wrestling dulu last ngan Danial. Babai..balik dulu...Sudahkah anda memberi ciuman pada anak anda hari ini??..


0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP