selamat hari bapa....

>> Saturday, June 20, 2009

Masa aku kecik dulu, rule di rumah..apa shja kesilapan adik, aku sbg abang la yg kene. Kiranya aku kena sebab aku tk pndai nk jaga diorg. Disebabkan rule ini juge la aku sgt garang masa kecik dulu. Habih kena penampo adik2 aku kalau buat hal. Tp, diorg still wat hal, nangis2..then aku akan kena penampau plak dengan bapak aku. Huuu...tangan abah aku kasar gile wooo..berpusing akuuu kalau kenaaa..

Bila aku buat keputusan utk pindah dr skolah menengah agama tinggi ke sekolah menengah harian biasa...mmg sgt byk benda perlu dibuat. Disebabkn skola agama diselenggara oleh JAIS - Jabatn Agama Islam Selangor dan sekolah menengah besa lak oleh Kementerian Pendidikan, jd kena isi byk borang utk pertukaran tersebut.

Fotostat sana sini, sijil apa sume..surat pelepasan JAIS..segala2nya ni aku letak dlm satu beg suatu hari tu. Kemudian mak ajak aku ke pasar beli ikan..Aku ntah camne leh pegi letak je beg tu dlm raga moto. Bila aku balik dr pasar dh takde...muka aku dh biru. Sume dokumen dlm tu..IC sume. Cmne nk pindah skolah...skolah lama lak dh mintak berhenti...

Balik tu...korg rasa camne reaksi abah korang??baca jard nya entri ayah dia trus ajak gi buat laporan polis..tp..bila abah aku dgar ilang beg tu...ZASSSSSSSSSS...PLAPPPPP!!! Penampar plg kuat aku penah dpt..berpusing dn trus jatuh atas tilam katil yg kebetulan blkg aku. Pergh...tp yg pelik..penampar bapak aku yg penah buat org terkedu snyap..dn ada yg meninggal pas seminggu..aku tak rasa sesakit impak yg sptutnya..huh...mungkin sbb anak dia kot..Tp mmg hebakkkk...

Dlm tgh begitu runsing, esoknya ada org anta beg kat umah...org yg amek tu tgok takde duit dia letak kat kedai makan...Huuu..

Tp, seganas abah aku..kaalu aku nk ilangkan rasa benci aku kat abah..aku akn ingat betapa dlamnya kasih dia kala dia angkat aku yg dh tertido kat ruang tamu and dukung aku masuk kelambu..terus luntur segala benci..

Selamat Hari Ayah...

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP