Saya BabySitter berpengalaman..mahu sy jaga anak kamu??

>> Monday, June 29, 2009

Baca muka depan berita tadi pasal babysitter, atau amah, org gaji..apa shja lah panggilan dia..Baru aku ingat yg aku penah jadi babysitter yg berjaya juga dulu. Kira Daddy Daycare gak la. Haaa..percaya tak?? Aku mmg leh kata berkebolehan yg bervariasi..nasib la aku dh ada tunang..ahahaha!! Aku jadi pembantu babysitter je..tolong mak aku masa aku form 2. Hehehe

Form 2 aku berpindah skolah..alaa..entri aku citer kena penampa bapak aku tu..haa..aku pindah skolah harian biasa. Sesi petang. So pagi aku gi la babysit ngn mak. AKu ingat lg hari pertama mak aku keje rumah tu. Ustaz Alias nama majikan mak. Ustaz aku gak kat skolah bila aku masuk form 3. Aku tak ingat plak berapa tahun mak jaga anak2 dia..cam 2-4 tahun la rasanya.

Hari pertama tu..bayangla..budak2 kecik hingusan tu, tgok muka org yg dia tak kenal..aku ngan mak aku ni haa..ngan adik bongsu aku yg masa tu umur dia nk masuk 2 tahun. Punya la meraung menangis kena tinggal ngn kitorg. Smpikan mak aku suruh kunci grill. Diorg dok nangis raung2 cam budak kena dera kat sebalik grill tgok mak ayah diorg gi sekolah. Dan di saat tu bermula kerja babysitter aku. Hehehe

Budak bila yg mmg tknak ngan org..mmg la meraung2..aku kena dukung.."haa..jom carik miowww...miowww". Takpun "Nih, kita tgok buku ni nak...uuu...ada unta..haaa..babuuunn..besarrr..UUUkkk UUUkkk!!". Haa mcm ni la antara benda nk tarik perhatian. Masa tu kena jaga 5 org. Sorg tu bayi je. Pastu yg dua pompuan kembar tu bila bangun2 tgok muka kitorg lagi la blur..diorg dh besar skit nangis pelan2 je..Aku pujuk ajak gi mandi..haaa..Time main air tu ok la..senyap skit..Hehehe..

Pastu dh mandi bawak masuk bilik pakai kan baju..kenal nama..tnya nk pakai baju apa.."Eii..cantiknya..gambar teddy bear..mak beli ek??Akak punya ada gambar apa tu???waaa..kucinnn". Haaa...Senyum skit diorg hari pertama tu. Mak aku gi basuh baju sat, entertain baby tu tido..Then gi ajak budak2 ni sarapan..Haa..kira dua kembar pompuan. Akak dia sorg umur dlm 5-6 tahun. Ada adik laki 2 org. Eh, 6 org la kitorg jaga mula2..ahahaha. Ustaz ni mmg ramai anak..hebats..hehehe!!!

Seronok gak layan teletah diorg ni. Bila smpi dekat2 tghri aku dh ready siap2 nk gi skolah. Then yg lg 3 org tak silap..ke 2 org akan balik dr sekolah. Haa..mmg la ramai..Bilangan tu aku dh tak brp ingat..tp dlm 4-7 org la kami jaga masa tu. Adik kecik aku pn membesar ada kawan la..tu yg syok gak tu..

Bersambung la...

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP