Azabnya menyawit

>> Tuesday, June 16, 2009

Just arrived from a 2hour-drive from my hometown. Had to drive my sis back to my other sis' house. Uuuu..I was about to sleep but suddenly my hands reached the laptop, switched it On, inserted the wireless modem and start surfing...ekeke. Maybe I'm gonna be busy taking care of all the tasks during my leave tomorrow. So, better update the blog tonight before my eyelids shut themselves.

Penat gila, tangan aku sakit dua2 belah..badan sengal2 and aku baru je telan actifast. It has been a long time since aku last tolong abah kat kebun sawit tu. Lepas aku keje KL, brp kali je ek aku penah balik kampung n kebetulan abah tgh nk potong buah..so aku tolong. Selama ni abah dh ada pembantu, so dh tkyah gunakan tenaga anak2 dia..tp kali ni pembantu tu tak datang ntah sebab apa..so aku tolong la. Pergh..azab gak. My body took a while to cope with the tasks. Nak sorong sawit yg bertandan2...bertan2 beratnya..huuu..

Mmg kesian bila dikenang abah masih buat keje2 ni walaupun usianya dh lebih 60 tahun. Huuu..tp dek sebab dh lali dan terlalu biasa dgn keje2 camtu, abah tampak masih gagah mengerjakan kebunnya. Tadi pn abah terpaksa tolong gak aku tolak kereta sorong yg sarat ngan sawit tu..Slow je aku tolak. Mengah tu tak, stamina ada..tp tenaga tu dh tak dpt nk cope. Dh lama skit baru la ok..Tp mmmg capek habis.

Aku lak pg td bgun tetiba selesema, cam nk demam..tp aku gagahkan gak diri gi tolong. Ni tadi dh telan actifast utk prevention. Kot kang MC, mati la...sian kat TL aku..huhu. Tandan dia dh besar2 dh..tak macam dulu. Kena lak baru lepas baja..pergh..berat amat siehhhhhh!!!

Ada sapa2 nk biji sawit utk cenderamata dr sabak bernam???ehehehehe...

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP