Apa ntah la tajuk. caca marba

>> Tuesday, June 30, 2009

Arghhh!!!! Mood tgh berkecamuk ni...CIMB Clicks lembab mcm siput babi. Cembam mintak aku byarkan online letrik, air n ptptn. TP sebab lembab sgt tu emo jadi aku. Sakit atiii..dh la ada mslh famili la ni. Aku rasa nk spam je web page ni. Kalau network opis yg laju ni pn terhegeh2..yg kat umah tu ntah camne. Maybank elok je laju..Arghh!! Emoo.. -End of overexaggerate emotional burst-


---------------------------------------------

Bila dh berbulan ngan budak2 jagaan mak aku ni..mmg syok n irritated gak ngan perangai2 diorg ni. Tp budak2 ni comel n innocent je..ko tkyah la nak emo lebey2, bukan dia tau sgt pa pn. Bila ada masa aku gi umah ustaz tu pas aku siap kemas umah seprti yg mak amanahkan aku. Nnt kitorg main la apa yg patut..tp sll aku ke situ then aku tidor je..ahahaha

Bila aku form 3, tak gi dh sblum skolah sebab sesi pagi. TP sll mak balik ada je citer pasal budak2 tu. Adik aku pn dh membesar ngan diorg. Tp rasanya skang kalau tnya tak ingat sgt pn. Mmg masa tu umur baru 2-3 tahun adik aku tu. Ada skali plg klaka mak aku citer kerenah adik aku main ngan budak2 tu.

Kat umah, kami main daun terup yg kapal terbang lah, keretapi yg ada detail laju, speed apa sume tu. Mesti korg pernah main kan. Adik aku yg kecik ni pn jadi pandai la. So, bila kat umah ustaz tu dia ajak la budak2 yg lg tua dr dia ni main. Tp budak2 tu bukan reti. Last2 adik aku yg kecik ni sound diorg

"Korg ni bodohla...yg kite nk lawan ni speed la..bukan yg atas ni..hishhh..korg ni tak reti la"

Haaha..kelakar je. Mak tegur marah jgn sebut bodoh la of course. Tp sbb mmg adik aku ni membesar dgn abang dn akak2 yg dh besar2..dia cepat matang la. Tak pernah tgok dia nangis2 hentak kaki nk kan mainan or jajan kat kedai. Kami jeling cukup. Tak pernah jugak dia dok guna ayat default budak2

"mak kita kan...belikan basikal baru..mak kita kan..tudung biru tu baru beli..."

Mmg takde la ayat2 ni. Dia dididik dengan cara matang. Siap leh saing2 main game ngan abang2 n akak2 dia. Kalau nk suh hafal sifir dulu..ingat lagi. Kalau tak hafal takleh main game. Hehehe..sapa kata exposed pada komputer awal rosak perkembangan..kena ada guidance. That's what a child needs.

Skang dh form 2..tp keputusan blajar alhamdulillah ok wpun kitorg dok bebel asik ngadap komputer, game, internet. Harapnya berterusan.

P/S : tadi baca biter budak mati dlm tong cat..ya Allah..apa punya mak la..nk bunuh camtu baik kasi gugur awal2 je. Takpun yg nk buang anak tu..buang la depan umah aku ni..aku tak kisah. No 15, PUJ 4/3 yeeee..takpe. Kalau aku tak larat jaga aku tolong hantar tmpt yg ptut...

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP