TM service yg efisyen

>> Sunday, May 3, 2009

Aku di kampung..Baru lepas makan tghri bersama ahli kuarga yg lain. 3 hari kat umah ni buat skit2 la menurap jln masuk umah aku tu yg dok bertakung air. Time ni lah nak tolong abah buat pn. Bila lagi. Tp cam besa la aku kalau cuti tak buat apa of course la bgun lmbt.
Kena bebel2 dulu baru la aku bangun...ehehehe

Pasir dan batu yg berlonggok kecil lebihan dari renovate rumah dulu baru saja abis kami tarahkan dan turap lopak2 depan umah tu. Bhgn tepi yg sll dinaiki air dan bertakung tatkla hujan usai turun pn kami tambak dgn batu merah yg abah beli murah dr sebuah umah yg baru dirobohkan di hujung kampung.
Ni bukanlah pemandangan dr rumah parents aku..tp ni dr umah bujang aku..Antara gambar2 terawal aku amik lepas ada dslr. Kalau nk carik umah aku..korg google la pokok jiran aku ni..eheheehe

Skang tampak ok lah kiranya. Tak bertakung sgt. Tp gabungn pasir, batu kerikil kecil dan batu merah itu entah tahan berapa lama sebelum dihakis angin...aku tak pasti brp lama.

Smpi umah malam Jumaat lepas, ingat nk grooming blog skit. Tp akak aku cakap takde internet. Internet down plak. Aku cek modem mmg ADSL nya lampu tak idup. Aku kontek kawan2 kat streamyx call center tu, masing2 cuti atau off hari tu. Hmm...nk tak nak aku kena call n buat report kat 100. Aku call mlm, jd sng dapat...dia bukak open report terus..sbb troubleshoot sume aku dah buat. N aku tak harap la diorg betulkan sblum aku balik KL.

Tp pg td ada org TM call aku n tanya asal aduan kerosakan streamyx aku. Dia tnya alamat aku n dia kata nk datang. Time aku tgh menyodok pasir dan batu kat laman tu..ada satu keta kancil TM msuk menghala ke umah. Dia masuk pas salam aku n tak lama dia kuar. Aku tnya kenarreset DSLAM kah? Dia kata 'haah'.

Dlm sejam dapat call dari dia balik. Dh ok internet aku. ADSL lamp tu pn dh nyala..mmg efisyen lak kali ni. Mekasih En Jaafar technician streamyx yg pantas attending tiket aku. Dan aku dpt balik koneksi sblum aku blik kmpung. Leh la publish satu entri. Huhu...Mekasih En Jaafar skali lagi...TM technician yg efisyenn!!!

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP