MEnolong org yg tak dikenali??

Balik main tenis malam tadi, sllnya diorg lepak Mahbob utk minum2 and replenish tenaga. Tp smlm aku rasa nk terus balik je. BIla balik..dh malas..skali lapar..tahan je. AKu smbhyg2 terus berenang atas tilam online smbil tggu tertido. AKu nye pendrive ntah mana ilang. Kena beli baru ni nmpk gaya..damn!! Takkan tertinggal kat kampung. Huuu.. So mlm tadi tak sempat mengepos entri baru. Uhuhu..

Time aku benti lampu isyarat mlm tadi dh nk smpi umah aku, sorg chinese ni menghampiri aku mintak tumpang. "Kawan, boleh mintak tolong anta saya smpi lampu isyarat depan sana ah?". Aku tgok je dia dan agkt visor. "Naiklah". Ahahaha..sng je aku offer. Aku ikut gerak hati. AKu tak rasa lain mcm...tenang..so aku pelawa. Kalau hati rasa lain, selamba aku ckp aku takde helmet lebey.

SO aku rempit..dia smbg2 skit. Kata dia tnya lori blkg aku tadi mintak tumpang..tp tak dapat. "Skang ni bahaya la nak tolong orang pn". Then aku layn lap apa bagai..."waa...power la motor you". Ekekeke..Aku dlm hati selawat jugak. THen dh pk apa nk buat..kalau tetiba acu pisau dr blkg..mmg aku on the spot siku kepala dia. DIa kurus2 je..so aku ada lebih otot dr dia..ahahaha!! Lgpun benti kat lmpu isyarat tu ramai org. TP org len jgn harap sgt la nk tolong.

Smpi lampu isyarat berkenaan dia turun. "terima kasih kawan..mau saya bayar minyak ka?". "Tak payah la". then aku terus menderum pergi...tk lama aku terpk aku nye dompet n hp kat poket beg. Aku sandang beg tu...kira ikutkan dia leh smbil kuarkan smbil sembang masa atas moto tadi. Terus aku berentikan moto..cek2 masih ada. Alhamdulillah..mmg dia perlukan pertolongan dn aku tak teraniaya bila menghulurkan pertolongan.

So malam tadi aku tidor lenaaaaa....

Comments