tetiba citer pasal ni..tak bajet pun!!

>> Tuesday, April 14, 2009

Oitt!!! followers2 kacak cumel memuahhh..jgn lupa amek award korang ek..sila pamer kan yeee di blog anda...seksi award tuuu!!


Tong ketong ketok kedish kedish takketak ketak!!!!

Bunyi yg ranum2 mega di luar sana tu...bunyi2an ni mmg akan menjamah salur koklea aku dan penduduk2 level 9 yg lain ni utk jgkamasa setahun lebih. Diorg nk bina bangunan baru..sgt dekat dgn bgunn kami..gila kauuu..hari tu gegar weh..NI kalau mati tertimbus, aku carik org yg luluskan projek ni..biar masuk neraka sama2..ahaha!!! Nauzubillah!!!

Intro yg keterlaluan..tp mmg byk dosa. nk buat camne. Sebut tntg dosa ni ada citer skit. Aku sll kalau pergi ke carefour or jusco, pasti ku terjah dulu bhgian jual anggur. Sll ada la time dia jual murah..cam 69sen 100gram kan. jauh lebih murah la dr di luar. Pasti aku *'gotot' masuk plastik pilih2.

Dan semestinya aku akan msukkan mulut sebijik dua puluh bijik..ehehe. Penah skali tu aku dok pilih kat carefour..tgok lane nk byr tak susut2..aku pilih lagi masuk lagi mulut...pilih, masuk, pilih, masuk..smpi kenyang..tak susut gak barisan, terus tak jadi beli..tp dh kenyang. Dlm pikiran aku, mmg default anggur tu buleh cuba nk tau rasa sblum pembeli beli kan??kan??tp aku nye kes smpi kenyang gak...huhu!!

Hari tu aku buat lagi peel yg sama (org lain pn rasa laa). Aku dh amik seplastik..aku amek setngkai kecik yg ada dlm 5-6 biji..makan smbil berjln ke tmpt timbang. Tp tetiba satu sensasi keinsafan menular masuk ke benak hati aku yg mmg benak ni. "dosa la bodoh!! haram tau..haa haaa..tak tau!!!mak tak ajar..masuk neraka". Aku terasa cam citer katun ada angle rupa aku kecik tepi kepala. then ada plak setan kecik belah kiri kata "takpe..itu rasa je la..sume org buat".

Tp kali ni aku kuat..aku pergi timbang dan bgtu abang tu. "bang..td masa pilih sy ada makan 3-4 bijik..camne?". Abang tu senyum je. "takpe..takpe..". Owkh..ok. Terus aku ke kaunter byran. Masa bayr aku tnya lagi akak tu.

"kak..tadi sy makan 3-4-5 bijik masa pilih ni..nk bayar camne ni?"
"emm..takpe..tu mmg utk test gak" cashier tu menjawab
"betui ni ek?"
"betui.." smbil senyum cashier tu.

Jadi??halal kan..alhamdulillah..aku dah terlepas dari satu benda haram dlm hidup aku. Sy telah mencuba...anda pula bagaimna???


Nota tengkuk :
*gotot - pktaan jawa yg bermaksud bersungguh2..

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP