Masjid kat mana??

>> Friday, April 17, 2009

*rezeki ada di mana2* (tp Allah ada di mana2 itu salah ye..ayat kena jaga)



Lagi 2 jam nak balik..yessss!! Hari jumaat di opis aku ni mmg lengang skit. Tak tahu kenapa. Tp utk aku kalau jumaat je rasa masa tu lmbt gila mau berlalu..lenggang2 lak nk berlalu.


Ari ni bawak raket tenis yg aku pinjm dr kawan. Tali putus aku kerjakn. so tadi time org kuar lunch nk smyg skali aku bawak la raket. Besa la kena sakat..aku jawab

'aku men tennis dulu. khutbah kedua aku gi masjid'. Hahahaha


Aku terus ke pertama. Tak join geng kebiasaan ke Bukit Aman. Smpi je Pertama terus carik kedai sukan n pasang tali. Kena la 35 hengget utk tali jenama wilson tu. Tension tali dia letak 400. Ntah..asal leh main bagus2..eekke.


Then aku decide nk beli je la raket ni dari kawan aku. Kawan aku mmg nk jual, tp mulanya aku tknak beli sbb raket ni kategori beginner abeh la..tak besh. Tp ni dh tukar tali..aku terus beli je la. AKu nego2 dpt la rega 50. Dia beli dekat2 2 rat camtu la.


Aku tgglkn dulu raket kat situ n gi smyg. Tgh nk lintas ada sorg bangla tnya mana masjid. AKu ckp aku nk gi masjid..moh gi sama. SO dia pn follow. Wpun aku ni bukanlah kategori muka 'Chick Magnet'..tp aku ni kategori 'need-help magnet'. Mungkin kecumelan dan kekudusan wajah aku ni menyejukkan hati org utk bertnya dn meminta pertolongan. Nama aku kan 'baik'..jd mmg dh semulajadi la..ekekeke.


Abih smyg pn dia tggu aku sbb takut tak tau nk balik ke sogo. Smbil bjln tu sembang la. Dia baru setahu stgh kat msia. TP dh tahap fasih gak bhsa mlyu. aku tnya ada trainer ke utk pandai bhsa melayu ni. DIa kata tkde..kawan2 je. Mmg respect la buleh kuasai bhasa mlyu dlm setahun lebey je dok msia. Kita???dok msia dh 26 tahun..tapi ckp tamil, mandarin..sepatah harang pn dok tahu.


Dh nk smpi aku bersalam ngan dia n we part ways. Nama dia Dolal. Ok la Dolal..semoga dimudhkan usaha kau mencari rezeki di bumi msia ni. Jgn jadi banga yg tak tau diuntung plak.

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP