Mak dan teknologi

>> Monday, April 6, 2009

Selamat pagi Isnin dan Assalamualaikum semuaa..


Owkh..Aku mimpu jumpa kapten Luffy la 2 hari lepas masa di kmpung. MUka dia sengeh sebijik muka kat gambar eksklusif dlm entri dia sblum ni. DLm mimpi tu aku ckp "ahaha..ko senyum sebijik mcm dlm gambar ko post". Ada jodoh nk jupe tu Luffy!!



Zonaku!! Ko jenis perut yg buleh kenyang ke dgn hanya makn buah. AKu jenis camtu gak, nak cari geng ni..ehehe!! Kalau aku ke hotel mkn bufet, mmg aku redah buah2 tu smpi tahap kena refill. Org lain amek 2-3 hiris as pencuci mulut, tp aku amek 2-3 pinggan. Aku mmg leh kenyang dgn makan buah..


Smlm hujan lebat lg. Aku mmg plan pas zuhur balik ke KL. Sllnya atas sebab sempat nk turun main takraw kat flat BK6 tu. Kat radio kata sepang panas smpi mencecah 37 darjah celcius. Last2 ujan gak. Aku msg kawan, kata tmpt main pn tgh hujan..so aku tak memecut sgt la.

Mcm biasa..mesti ada benda tertinggal pny kat kampung tu. IPOD shuffle aku tertinggal lak wpun aku dh secure primeter masa nk blah dr umah. Mana taknya, ni gara2 mak aku la dengar IPOD tu wat keje umah spnjg weekend tu. Pastu dia tak letak kat area beg aku, maka mmg mudah la aku yg pelupa ni lupa.

Smlm mak sembang2 ngan aku. Pastu adik ckp pasal mouse..terus mak mencelah;

"abang..belikan mak mouse..akak tu tak beli2 baru. Mouse dia tak best..download lmbt.."
aku pandang emak. "apa kena mengena dload ngan mouse?"
"alaa..men game saloon tu bila kita tarik2 tu lambaaattt jee.." (merefer pada mouse tak sensitif)
"amboi...suh beli mouse buat men game...bukan maeennn"

Gambar mak n wawa masa kunjungan interbiu pertama


Mak sengihh je kitorg usik dia dah advance. Kalau mak diberi peluang belajar dulu mungkin dia ada PHD dah..ehehe. Tp mak berenti skola darjah 3, sbb nk bagi2 adik2 dia blaja..Dia dukung blakang adik dia gi skolah. Bila tnya peglmn mak pergi skola..satu bende mak sll ingat.

Masa tu darjah 1. Sume nk balik rumah. Jadi cikgu wat kuiz skit. Suh semua berdiri atas kerusi. Sapa buleh eja betul leh balik umah awal dr org lain. Besa la..zaman aku pn camtu. Zaman la ni tak tau la camne. Jadi dlm byk soalan2 smpi satu soalan ni.

"sapa buleh eja botol!!"

Sorg agkt tgn dengan laju, maka dia dipilih utk jawab soalan. "haa..kamu", kata cikgu tu. Budak ni terus turun dr bangku, capai beg dan pergi ke pintu. "eh, nak kemana? jawab pn belum lagi", cikgu tu tegur.

"saya jawab kompem betul cikgu!! Dengar ye..B-O Bo, S-KO tol..BOTOL!!", budak tu menjawab dgn kompiden skali smbil nak lari kuar dah.
"Bongok!!! Mana dtg huruf 'KO' tu??Pergi berdiri atas kerusi balikkk!!"

Satu kelas gelak. Tu la pengalaman blajar mak tak pernah lupa...mana dtg huruf 'Ko' daaaa!!! Cikgu zaman dulu kata bongok kat anak murid tak niat pn..sekadar lepas je..

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP