Abah dh balik..jom masakkkk

>> Tuesday, February 24, 2009

Sayup menderum moto abah meninggalkan aku di persimpangan susur ke istana negara. Abah memecut ke arah Jalan Pudu dengan niat mencari rakan lamanya seorang lelaki Burma yg tak diketahui masih hidup kah, sudh dihantar pulang kah??Skang aku tau aku dpt dr mn gene sygkan kawan..hehe.

Risau juga..dah gelap ni..moto kat KL lak gagah mencilok2 kot dilggar bapak aku tu. Dh la prinsip abah aku tu 'Aku betul' dan 'Tak kena pn lagi'. MMg sah2 senang2 je berlanggar. Tp sepnjg suku abad aku idup ni abah ok je..takpe la..harapnya dia selmat. Balik ke kmpung terus tu lps jmp kawan.

Pg td kawan kampung merangkap ayah kawan aku jemput abah dr umah aku pas solat kat surau. Ajak abah bersarapan di rumahnya. Ok la..jumpa gak la kawan dia. Ok abah..nek moto elok2..tgok side mirror, lalu kubur baca al fatihah, layan lap cek tongkat..

-----------------------------------------------------------------------------------

Di sebabkn abah kat umah aku 2 malam..maka aku tak memasak..takut abah cam tak best makn mskn bujang aku kan..ada lg 2 ekor ikan merah kat peti sejuk tu..takut rosak je..mlm ni aku goreng la. Pasar malam ari tu aku dh beli lauk yg 3 pinggan Rm10 tu. Sepinggan sotong, sepinggan udang n sepinggan ikan merah.
Aku silap malm sabtu tu....aku dok siapkan rencah smbil tgok raja lawak. Skali time iklan aku msukkan bahan nk masak sotong kicap..then sepah wat persembhan..takkan nak tinggal kuali aku..huwaaa..so, aku tak tgok sepah nye performance...yg len aku tgok..huhu!!

Inilah sotong masak Itam Keunggulan..nyum nyumm

Esok mlmnya..aku wat udang msk sambal lak..tp tiada petai ye..i tak makan petaiiii...Tghri tu balik dr men takraw kat putrajaya singgah pasar borong..memborong gak la..dengan ice pop yg leh patah dua tu pn aku beli simpan peti ais..ehehe..

Ye..sambal Udang Sotong kemeriahan

Haaa..ni le masakan ketika aku tgh rajin nk masak and ada bahan..sll mmg nk masak..tp takde bahan. Ni dh shopping kat pasar kan..Ptg yg abah smpi umah tu aku masak tumis pedas je ikan merah aku..tk sempat nk snap lak gambar. Ada sesiapa ingin membuat temujanji dengan 'Chef Bawa Pulang Utk Dibelai' ni?? ala2 takeaway chef la..ahaha!!!


0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP