Iklan

>> Thursday, January 15, 2009

Assalamualaikum semua...

Hari ni nak iklan something? Korg pernah dgr pnya ada byk MLM atau yg seangkatan dengannya kat msia ni. N korg sume sendiri tau benda ni mmg betul boleh buat duit kalau betul cara usahanya...Dh terbukti dh sbb ramai yg berjaya.

Ada byk yg korang dengar n ramai juga yg korg kenal dh join. Ramai juge yg berjaya n ramai juge yg kecundang. Bila kecundang, yg berjaya akan cakap kita tak ikut sistem..yupp

Aku baca buku robert kyosaki n donald trump ada citer yg diorg mmg nk share cmna nk kaya. Tp terdetik kata hati diorg, kalau diorg nk ajar cara yg sama mcmn diorg blaja..kita kena amik degree in business mcm yg diorg ambik..Jd bila di kaji MLM lah cara yg boleh share cmne nk kaya.

Bila MLM mesti kata carik org..betul??sume org malas carik orang...Tp sume bisnes kena cari pelanggan. Ok..then benda plg takut, kalau kita malas..tak gerak, takkan berjaya..duit plak lebur (karut la kata tak yah wat pape duit masuk..tu kalau yg dh tggi level)..Kita plg takut RISKKKK!!!

Ok..kalau aku ckp aku jmp something yg RISK dia plg besar pn kalau kecundang ialah :
KENA MAKAN!! Ye...kalau tak boleh blah..risiko yg perlu ditanggung..korg just kena makan je. makanan kualiti cam old town coffee n rega lg mrah skit dr KFC sume tu standard dia..

Aku dh di approach byk mlm tp sume aku research..yg pntg produk. ada yg sign up bg kopi jantan..then produk mahal..sapa nk guna???kalau u all tak guna..takde point duit takde..simple je..tp yg ni kompem guna..industri makanan...Risiko hanya perlu makan jeee!!!!

Aku jnis letak kawan dulu dr apa pn aku nk buat..aku tak akan suggest kalau benda ni babitkan kawan2 n ada harapan putus kawan. Cnth L***R, msuk smpi 2K, pastu pujuk kawan...kwn takleh buat..rugi 2K...pastu tak bertegur..betul??yg ni...kompem takde mslh..aku bukan janji kosong..remember aku sgt pentingkan kawan..kalau ada skit pn doubt, aku tkkan bgtu..

so..sapa berminat call or msg aku ek...kita jmp..aku blanje makan...yeahhh..tu je risiko..hehehe!!!

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP