Yaya??mana kamu?

>> Friday, December 19, 2008

Jumaat sudah...

Malam ni nk balik kampung. Maka menywipe lg la aku ni...Kena nek keta sendiri ini kali. Aku diamanahkn utk mengabadikan detik2 indah kawan baik aku sabtu ahad ni. Lama dh tak amik gambar kawin ni..eh, sanding...Last yg ANas n Ayu tu la. Masa tunang ari tu sgt tak sempat. Yg laki nk gerak cepat anta mak ayah ke ganu plak. SO kali ni aku harap gambar lebih memuah dan tak akan mengecewakan kawan aku.

Hmm hmm..sbnrya aku teringat kawan sepermainan aku masa kecik2 dulu. Tetiba je teringat. Anak jiran yg duduk blkg umah aku. Kena jln masuk lorong la kira. Depan lorong plak pokok besar yg menyeramkan gak la. Tp sll lalu jln kebun blkg je nk ke umah dia. Yela..dulu umah takde TV..nk tgok katun KICKERS, pasal bola sepak jepun tu gi umah dia la. Kadang abang dia dajal saja tak kasi bukak TV time kitorg dtg. Binci. Tp aku pn penah kasi cedera abg dia tu tolak dr tangga..ahaha!! Tak sengaja.

Nama kawan aku ni Yaya. Dia pompuan la. muda setahun. Sll main sama2 dulu kecik2..kalau tak aku ke umah dia..dia ke umah aku..dia dok kawan ngn adik pompuan aku gak la. Tp aku kan boss, main baling kasut la..main lecah, lopak air..mandi kolam..haa..

Baru2 balik ari tu..aku tnya pasal dia bila nmpk mak dia kat pekan. Sedey..mak mula buka citer. Kakak yaya ni dulu kawin ngan sorg yg ada ilmu tak baik ni la. Bukan ilmu hisab ye..ilmu hisap mungkin. SO abg ipar yaya ni rupanya dh guna2 mak ayah yaya ni. Abih gak la reta dia sapu..Siap ada sakit doktor takleh nk detect lagi mak ayah dia.

Dulu last aku nmpk dia ada gak nmpk yaya tgh dokong anak sedara dia..anak abg ipar dia ni. Masa tu mak ckp kat aku..dh mcm bini dia. Then aku ckp "ishy..mak ni..buruk sangka sesaje".

Skrg ni tak tau la apa jadi kat yaya. Dia dah hilang. Bila jumpa ustaz mintak petunjuk, ustaz tu ckap ada dekat2 je..tp tak nmpk kat mana. Ada something yg lindung jadikan dia tk dpt dilihat dgn pancaindera ke6 ustaz tu. Sedey la..ye la..aku kenal ngan dia..rapat sgt masa kecik. Gi tmpt mak kitorg wat kerepek la..masuk kebun amik manggis..

Aku harap yaya akan dpt balik ke pangkuan mak ayah dia...semoga binasa la org yg berbuat jahat kat dia. Aku harap korg2 especially yg pompuan baca entri ni hati2 sgt tau. Amalkan la ayat tujuh..letak dlm dompet ke..Smlm aku nk tnya amoi dlm keta dia parking lama ke idak pn dia dh tak layan aku. AKu rasa cm aku penjenayah je..tp mmg ptut pn berhati2 camtu.

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP