Mana anak aku??

>> Thursday, December 18, 2008

Petang smlm seprti petang2 tanpa hujan yg biase, aku menyabung nyawa menyelit di celahan barisan kereta yg memanjang tanpa penghujung menuju ke gelanggang tmpt aku melompat2 setiap petang.

Skrg sudah ramai berkunjung ke situ utk bermain sama. Selepas geng2 flat tu menyediakan 4 court sempena tournament yg lepas, tmpt tu jadi smkin selesa utk disinggahi org luar yg turut ingin bermain. Best2.

Smlm kelakar bercampur panik. Kawan aku yg sll bawak anak dia, Ika. Dulu Ika ni diam duduk je smpi ayah dia abih main. Tp sbb ramai yg dah layan dia..lebih2 lg aku. Aku kan sgt suke budak2..si Ika ni dh mula selesa la. DIa dok main2 ngan kawan2 lain.

Tp ptg smlm tiba2.."eh, mana anak kau syer??".

Kitorg mula pandang sekitar kawasn. Kelibat Ika tak kelihatan.

"ada yg bawak main kot ke taman"
"aku nmpk dengan budak2 tadi main burung dlm sangkar"
"Bini ko bawak naik kot"

Syer main pn cm dh tknak main. tp sbb msg2 kata takde pape dia main gak la. Aku pn dh tak sedap nk main..rasa cm anak sendiri plak. SO aku jerit kat kawan lain mintak carikan Ika. Diorg pn dok carik..in case, siap sekitar longkang. Ayah main gak..ahaha..kwan2 ajak main pny pasal tp dlm hati tk tau la camne. Aku pn dh tak best je rasa.

Mmg tak rasa berdebar. Cam mmg tau tak jadi pape. Abih main..tiba2 dh terpacul Ika ngan coco crunch. Rasanya bini abg din kawan kitorg yg bawak main2..Pastu aku terus gi layan Ika. "Ika gi mana tadi..haaa.."smbil tuding jari. "Aman...kitgu nane". Amik kau..apa ntah dia ckp.

Lepak minum ngan Syer. Rupanya tak tau pn sbnrya sapa bawak main..ahaha. Abg din pn tk bgtu kot. Tp aku nmpk abg din yg bawak turun dr flat..ahaha..bini dia bawak jalan tak bgtu..Ika Ika. Smlm dia tknak naik moto abah dia..nk naik ngan aku..ehehe.Argh..aku nk anak sendiri ni..ehehe..wawa jom kawin..share2.ahahaha!!


Ni gambar Ika plg memuah.

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP