Jadi ko rasa ko boleh menariii??

>> Monday, November 17, 2008

Sedar2 aku sudah berada di hadapan 3 panel juri yg bakal menentukan nasib aku hari itu. Aku berada dia atas pentas, di hadapan mereka bersedia utk menunjukkan yg aku mempunyai bakat utk menari..utk mempersembahkan seni tarian yg aku punyai..

"baiklah..anda dah bersedia?"
"ya..music please"

Muzik yg bakal mengiringi tarian aku kedengaran sayup2 di telinga..Aku mula rasa tak best. Lagu vanessa mae yg rancak itu tidak dapat aku dengari dengan baik. Bagaimna mahu aku ikut rentaknya. Para juri mula merenung aku yg terkedu kedan masih tidak mula menunjukkan lenggok tari aku.

Kemudian baru salah seorg dr mereka sedar

"tak jelas la lagu..." sambil menoleh ke arah punca muzik
"alamakk...diorg tak letak mikrofon depan pembesar suara tu..ptut slow"

Selepas kesilapan teknikal itu dibetulkan baru la kerancakan melodi vanessa mae memenuhi segenap ruang dewan..kaki aku mula mengikut rentak...hip hap..tp aku mula kekok..dh mula rasa hilang step..tapi aku bedal jugak...Segala jenis gerakan tari yg aku tau aku persembhkan. Para juri mula tersenyum2 dan salah seorg mula bertepuk tgn..yearhhh..semakin aku yakin dengan tarian aku.

Tiba2 salah seorg dari mereka naik ke pentas dan mula menari bersama aku. Aikk??apa da kes ni??Tp dia dok gumbira menari bersama..aku pn layan je la..siap wat tarian sempoi cucuk langit. Pastu yg ombak guna dua tangan cam binatang kecik comey dlm citer madagascar tu..Kitorg enjoy menari berdua atas pentas. Nasib juri yg join aku tu laki...Kalau pompuan, mau aku tukar step tango..

Sedang asyik menari dengan lagu vanessa mae tu..tetiba muzik bertukar plak..

Allahu allahu allahuuuuuuu....

Aik??rentak lagu raihan tp dibawa oleh sami yusuf pula menggantikn gosokan biola vanessa mae. Alamak..camne leh tukar lagu ni....

"Hello.."
"hello..aik?dh bangun ke?"
"ha'ah..aku mimpi masuk so you think you can dance"
"ahahahaha"

Cembam call aku pagi tu mcm besa bangunkan aku subuh...

-----sekian------
Oh...citer lain..
Opismate aku, Hasnor gi belgium ari tu..gila jeles aku. Tp takpe, dia yg baik hati tolong belikan mug aku..so bertambah la 2 lg mug utk koleksi aku..Belikan OK..so aku byar balik..tknak la bebankan org suh carik mug ngan air liur je..ehehe..

Masy nye mug nnt I bayar ek...ummm..u jgn mintak body I plak sbg bayaran..ahaha..mekasih ye masy..dan juga Hasnor.hehehehe

Yang ni plak gambar adik pompuan aku 2 orang..sorang biba tgh study akaun kat UPM menyambung legasi ke3 belajar kat UPM..yg sorg tu la yg dpt 5A upsr hari tu...heheh..adiah masih tertangguh..

Nor Afiqah = tudung Itam. 5A. Alaaa..takde pa nk bangga setakat UPSR. Tp ok la kan..ehehe

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP