Gabai dan kerabat org penting dr sentul??

>> Monday, December 1, 2008

Letih..namun tak bisa dipejam,
puas berguling nyenyak tak kunjung,
rasa perlu ku luang sejam,
menaip entri utk sang pengunjung.




sgt indah view dr atas. Menghijau!!


Fulamak..bernovelis kejap..tu belum pk abih tu..main bedal je..akaka!!

Memandangkn takleh nk tdo and sambil menonton kali kedua Kyle XY (aku dh abih tgok season ni). Tp sbb watak awek Josh dh muncul yg aku sgt suke bangetttt!!! Andy. So layan la. alang2 taip entri kot isnin ni busy.

Kita citer psl cuti kamis aku la..


Aku gi gabai..tak pnh lg gi ngan cembam. Biasalah, bila ke sana destinasi terakhir tangga tinggi tu pasti jd tumpuan kerna gelongsor batu asli yg menyeronokkan. Kawsn itu mmg tumpuan sume org termsuk kami. Sprt berbaloi memanjat tangga termengah2 terkepol2..



Ni baru tgh2 prjlnn. Jauh lg nk naik



Wawa tak berendam. Lalu kutugaskn saja utk menjaga bagasi kami dn menyerahkan lensa Nieyl (nama kamera aku) padanya. Pendekkan citer masa aku pinta wawa shot gambar aku menggelongsor, di sebelah aku dua org laki gempal. Sorg seperti india, tp beliau nyanyi lagu intifada dendangan Rabbani sblum itu.


"taknak ah slide skang. Tu ada kamera. Kang masuk paper plak"

Aku yg mendengar nak je bgtu.."bang..tu kawn sy nk amik gmbr sy". Tp kubiarkan saja la. Dan terus menggelongsor selpas dua gempal itu turun. Smpi kat bawah dia bersuara lagi.

"tu kamera tu..kang masuk paper plak tak psl2"

Aku dh mula menyampah..kacak jauh skali..sapa la ko nk masuk paper. tak beli kot paper kalau aku anta gambar ko walau bogel skali pun.


Bila aku pndg wawa, ada sorg berbaju merah tgh berbicara dengannya. lalu wawa lambai aku. Aku pn naik semula.

"apasal?"
"abg tu kata tolong jgn amik gambar kat sini. Ada keturunan kerabat dan org2 penting. Dia tak selesa org amik gambar"
"le..ko amik gambar aku"
"yela..aku ckp sy amik gambar kawan sy"

Aku dh mula gelak2 smbil menyampah. Si baju merah tu terus cm bodyguard blok angle lensa la konon. Dan berbisik dgn sorg India yg mcm bodyguard utk awasi wawa. Lepas pada tu aku gi tmpt lain je..n Wawa mmg dpt rasa mamat India tu berlegar2 tak jauh dr dia smbil memerhati.


Malas la nk citer pnjg..aku pn menyampah, so terus blah!!!

TOLONG LA!!! HEBAT SGT KE STATUS RAJA DAN ORG PENTING. PENTING SGT KE KO UTK KAMI RAKYAT MALAYSIA NI??

Ikut sejarah Parameswara amik dr org besa je pn suh jadi raja..aku tak kisah la sejarah camne..tp takkan lahir2 jd sultan atau raja. Org pertama dpt gelaran tu mst org besa. Mcm PM. Tak pulak anak Pak Lah ada keturunan darah PM..masuk akal tak apa aku ckp. Darah sume sama la..ntah2 keturunan kerabat dia yg dh kena cerai pn moyang dia..huh

Kalau dia syp je..kan ke lg senang dia berseronok. Tak kenal pn muka ko wehh...ntah sapa ntah..masuk paper org kenal ke idak pn aku tak tau. Ni bgtu camtu..mcm lg la saja poyo ngan darah keturunan ko.

Ntah2 bau2 bacang je pn..Kang jd cam kes kat melodi yg siap guna keta kerabat tp insitusi diraja tu tak kenal pn..haaa..apa kes???

Poyo nk mampus..taknak kena tgkp gambar..gi la tmpt yg private. tu tmpt popular, dh tentu org amik gambar. Aim kitorg je lak tu..sbb kamera kami canggih ke??? bodoh tak leh diajar..ni atr cebisan keturunan kerabat yg buat malu keturunan sendiri....bodoh!!! Aku tgok takde pn keta yg hebat gempak kat parking menunjukkan kehebatan kerabat korang. Ko sound camtu lg la aku rasa nk letak gambar. Kebetulan ada gambar korg masa first picture aku nk rakamkan suasana gabai ni..

Haa..pnjg entri aku..korg layan la gambar2 selitan tu..apa pn best berendammm!!!! cuma tak best jumpa geng kerabat poyo nk mampus!!!



Takyah zoom la dua org kerabat tu..korg takkan kenal tak..




Kami balik je la..kan cembam...nyampah!!

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP