Awareness

>> Friday, November 28, 2008



Assalamualaikum semua...

Ya..kamu2 yg sgt dihargai. Yg mengunjungi blog ahok ini..

Aku tengah cuti sebenonye..Cuti Tahunan. Aku amik smlm dan hari ni. Saja je nk bercuti skit. Lgpun team aku agak sukar skit sbb team aku berdua je. So bak kata lagu acha berdua lebih baik..maka kalau sorg2 tu pyah le..sian Pak Hendro aku nk wat kijo sorg2..kiki. kitorg gilir2 la cuti stakat ni.

Aku gi gabai smlm ngan wawa. Niat nk bawk wawa blik kmpung n ajak famili ke tambun lost world memandgk wawa dpt tiket murah. Tp sbb kamis ptg aku ada dinner shell n NGA, jumaat ptg plak ada Flyback company aku..So dua2 ni pntg la. Aku kena dtg..tu yg takleh blik kmpg. Tp sblum gi gabai ngan wawa aku dh bgtu mak aku. Mintak izin ngan mak ye kamu2..bukan ngan pakwe or makwe..uhuuhu.

Tp tknak citer psl ni dulu. Ni tgh online kat Amer Bangi. Nk ckp pasal awareness. Pelikla jenis org tak pk hati susah sng org len. Sll kalau smyg jumaat mmg org paham la parking bersepah2 berlapis2. Besa la sgt ramai jemaah. Tp ari ni aku tgok kat simpg msjd Bangi baru ni melampau la. Park dkat trafik light. Mmg park mcm nk melintas. Kete lain ni ye2 tggu blkg..tp tak gerak2..rupanya parking situ.

Melampau la. Tak ke mencemar imej islam. Smyg yg menyusahkan org lain. Apa kata kaum lain. Wat trapik jem je. Cuba byg kalu kaum lain yg buat camtu. Dong dong ceng pastu park kat trapik lite. Korg tau plak sakit ati..Ni la melayu..susah tol.

Kalau parking halang keta lain..abih smyg kuar la cepat..alihkan. Jgn la plak berzikir pnjg solat sunat bagai. Islam bukan suh smyg wat ibadah bodo camtu tanpa paham apa pengertian dlm solat. Awareness!! Ni antara elemen dlm Islam. kamu2 igt kalau smyg sunat hebat lps smyg tp kat luar org dok sakit ati tggu kita alih keta. Rasa2 tu ke yg Allah nk?

Sama gak kalau abih smyg tu kat tangga ada org smyg sunat. Org nak lalu keluar. Kalau mmg dh lambat..takpela..sbb takut putus baris. Tp kalau yg smyg sunat ni. Dh la sunat. Apa salahnya gi carik tmpt elok skit. kita pn smyg lagi kusyuk..org tak maki. Allah pn lg sayang. Keluar alih keta dulu, kendian smbung smyg sunat.mna lg baik rasanya?

Islam tu memudahkan...pk2 kan la sempena jumaat ni kalau ari lain mmg takleh nk pk..

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP