1st Raya

>> Friday, October 3, 2008

Tahun ni baguih sikit nampaknya sebab tak terlambat nk ke surau mcm tahun lepas. Dapat duduk sambil bertakbir 2 round la juge. Aku juga tidak cabut sesudah khutbah sambil memegang perut tanda perlukan layanan abang jamban. Aku duduk akur bertahlil dengan jemaah yg lain. Tahun ni plan tidak begitu konkrit samada mahu pulang ke rumah nenek petang, lepas smyg, lepas baraan atau pun mlm slps beraya ke umah pakcik makcik.





Shot tanpa tripod..damnnnnn...ni je mampu buat dengn menempatkan kamera atas keta


Selesai bermaaf2an..ibu talipon abang nya dan terus ckp yg pakcik2 aku tu nk pulang lepas zuhur. Mau tak mau kena la ke sana la tu jugak. So, kami pn terus pack pe yg ptut dan bergegas ke umah nenek. Kira tahun ni aku tak join baraan bujang2 kampung yg gagah.

Jalan ke Umah nenek aku di kota setia sama jalan nk ke teluk intan dan lumut. Jalan kawasan hutan melintang tu sudah besar..2 lane..jadi perjlnn smakin lancar. Adik laki aku siap pecut tak beragak smpi satu nam.




Kat umah nenek cam besa kecoh dan gamat ya amat..maklumla..masing2 ada bakat menghiburkan dan bikin kecoh. gelak tahap pecah perut la of course. Tetiba, sepupu aku menjerit dr bawah umah..upa2nya kena gigit kera kat bawah umah..haa..dia dok sakat kera tu pedajai bagi makan daun..sakit ati kawan tu..dia geget la..ahaha!! Terpaksa pakcik aku gi anta klinik takut ada jgkitan kuman..



Bila mak dah start bukak kuda2...

Serangan pantas kepada wak Sarwani yg terpaksa menepis kerana tak mampu mengelak

Kera yg bertanggungjawab mengeget si haikal sepupu aku


Aku penat layan sepupu2 kecik comey aku..terus tido tghri..bangun2 abah dh bg isyarat nk chow. Nak raya umah abang2 dan ayah dia. So pas zuhur kami balik sabak la..lawat pakcik makcik cam besa...

Hari raya pertama mmg tak berat sgt cam besa..sbb kitorg penat je balik umah..tak amik kira la baru brp umah..asal penat chow..ahahaahaha!!so..selamat ari raya yee..aku tau tak sape layan blog ni sbb masing2 kat kampung..ahaha

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP