Siapa kata beristeri 4 takleh bahagia makan dan tinggal bersama??

>> Tuesday, September 9, 2008

Allah SWT membenarkan org lelaki muslim utk berkahwin sehingga 4. Dalam surah al qur'an jelas tertulis 'fankihu maa toba lakum minan nisa'i masna wa sulasa wa rubax' yg b'maksud : kahwini lah dr perempuan itu dua, dan tiga dan empat. Tp ada yg silap tafsir ini ayat, dia kawin 10..rasanya yg al-arqam punya org dulu tu..hehe..dia campurkan 1+2+3+4=10..mmg hebat.

Tp takyah la ngada2 anda nk berpasang smpi lebih dr satu sbb mengikut pglmn kaum2 kuarga saya yg berkahwin dua..ya baru dua..sume nye jadi porak peranda..masing2 bercerai dan tak mampu nk simpan dua2..mmg pedih banget hati wanita yg nk bermadu ni. Sbb tu Allah beri ganjaran syurga pada mereka yg ikhlas bermadu..haaa..

Tp saya??? sy mampu melakukannya..nah tgok bukti gambar di bawah;

Lelaki yg tak mahu diketahui namanya bersama ister2 tersayang

Hahahahaha!!! sy happy dan buleh bawak keempat2nya makan buke sama..takde cakar2 muka tarik rambut bagai...jumpa sy kalau nk menuntut..yg penting, sy tak guna sensaoil ok..ada iras tak sume ngan muka sy keempat2 nya??

------------------------------------------------------------------------------------------------

Ahahahahahaha!!!!ahahahahahaha!!!!!ahahahaha!!!

Ampun cembam. sembah patik harap diampun..aku main2 je..ahahaha!!! Sedang ko yg satu tu pn aku tak dpt nk sunting2 smpi sekarang..lagi kan 4 org ni. Nyiahaha!! ini sekadar seloka ramadhan yg mampu mengundang gossip dan lukuan dr pakwe2 mereka ni..ehehe..utk pgthuan yg kiri aku berpunya..nk amik, try jek yg kanan aku yeee..ehehe!!

Atr yg hadir..

Yaa..tajuk sebenar entri ini 'berbuka geng2 SUA'. Haa..jumaat ari tu buka kat seksyen 28 s.alam. Apart of lokasi yg tak pernah diketahui oleh para jemputan, kami still redah je dan smpi setlah dijemput stiap satu oleh fariz yg dibonceng sama oleh mak bunting Hawa.

Irman dan Anis, kapel tunang. Anis ni syp..tp sempoi dan sporting serta ramah bila kita stat tegur..clap2..bagus2. 'nama sy Anis'..ucapan pengenalan diri yg mengundang gelak tawa. mcm cikgu skolah tgh kenalkan diri

Kami order pukul 8..maka kami bedal je apa yg ada kat keta sblum ke surau ramai2 smyg maghrib. Abih smyg baru makan..ya..kali ini majlis disertai oleh 16 jejaka2 dan awek2, memuaaahh yg rata2 dtg dr bulatan-rakan-karib aku..ada 2-3 yg dtg sbg tukang teman dan ada yg first time join.

Kojohn (yahya) yg first time join..alriteee

Fairuz dan Hani..Hani first time join..yearghh

Suzilawati dan Suadah..Suadah first time join juge..welcome2..best kan??

Tiada lagi boundary kelasa pandai ke kelas blkg ke yg pernah jd label dan limitasi dlm berkawan masa di sekolah dulu. Di sini sume sama..kami sembang best dan makan pn best...kat sini kami ambil tahu hal masing2..pelbagai jenis kerja yg memudah kan urusan2 di masa hadapan. Kami ingat nk karoke lepas buka..aku dan liz dah bersinar2 mata..tp sebab rasa bangsat yg amat sangat coz dh la tak terawih kan..ahahaha!!maka event itu telah dikansel.

Fariz dan Hawa.Newly wed couple yg tengah tunggu anak. O yeah fariz..ko tlh membuktikan kegagahan ko. Mereka la penganjur kali ini

Aku dan lizawati..cinta kami dihalang oleh kuarga sepupu angkat mak tiri guru besar kami...ahahahah!!!

Mmg best kumpul ramai2 ini mcm...gelak mmg thap pecah perut. Selamat join pada Anis (tunang irman), suadah, Yahya (kojohn) dan Hani (awek fairuz). Keempat2 ni kali pertama join kami. Apa pn..sumenya mmg beshhhhh...!!!!!

Last but not least si kucin yg menyelser di kaki2 kami time makan...ehehe..

Ketemu lagi semua time raya nnt. Kita tgok sapa je yg leh join..huuuu..msing2 dh ada komitmen ni...Doakan aku leh berkunjung umah cembam raya ni..hehe

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP