Kemaafan dr anda semua dipinta

>> Thursday, September 25, 2008

Assalamualaikum dan salam Ramadhan semuaa...Khas utk pengunjung blog ni..poster or kad raya..ntah apa nk panggil utk korg..oleh kerana takde gambar ketupat atau pelita..aku letak je gambar bunga lalang liar yg menunjukkan simbolik aku bukan lah sesiapa yg penting sgt namun mahu jua meminta maaf..=]

Menjelang esok..pastinya ramai yg bersiap sedia utk pulang ke kampung masing2. Yg berkereta, berkeretapi, berkapal mabur, memandu, merempit dan pelbagai cara nk pulang bertemu keluarga. Termasuklah aku..esok mlm mungkin aku atr yg memandu di celah2 keta2 yg berarak tersangkut2 di tgh jln raya. Aku rasa pulang mlm hari syok skit sbb leh minum, tekak tak kering..

Tahun ni aku mungkin pulang ke kampung nenek di pagi raya sebab tahun lepas dh beraya di rumah kami. Kalau ke rumah nenek, makanya aku tk akan join bara'an bujang2 kmpung sejurus slps smyg raya.

Aku syukur bbrp tahun lepas raya aku sgt tenang dan seseronok spt yg kami sekeluarga mahukan. Aku masih ingat tika aku skola rendah dan menengah, asal menjelang raya je..mesti mak ayah aku bergaduh...kami sgt sedih..risau. Raya yg sptutnya menyeronokkan..segalanya jadi huru hara..persiapan jd caca marba. Abah mula membentak2..mak dengan tangisnya.

Aku sendri tak pasti kenapa asal raya je gaduh..raya je gaduh. Kadang ntah apa sebab pn aku tak tau. Akan ada adegan pulang dengan ibu dan adik beradik tanpa abah yg berkeras tak mahu pulang ke kampung. Adegan makcik dan pakcik memujuk mak utk mengalah dan meminta maaf, tangisan mak di pagi raya dan abah yg sentiasa rasa betul memberi pesan pada mak agar jgn mengulangi kesilapannya..

Semua ni dh jadi asam garam idup aku dulu. Tp skrg alhamdulillah..apa saja mslh, kami insyaAllah dpt selesaikan. Mereka sedar kami dh dewasa..suara kami perlu didengar..jgn smpi kami yg membentak pulak..Alhamdulillah..Alhamdulillah..

Raya mmg sronok utk aku...dr kecik aku beraya dgn kwan2..adik2..dr nek basikal, nek moto dan skang nek keta..time nek beskal siap kene kutuk kawan yg beraya nek moto sbb cam budak2 nek beskal lagi beraya..haha!!

Aku harap raya korg menyeronokkan dan bermakna..masa utk meminta maaf terutamanya dgn org tua..tkyah la menyimpan rasa dendam ngan mak ayah anda..mungkin kat luar sana sgt ramai yg punya cerita lagi sadis..tp apa pn, pglmn aku..aku sentiasa semat dlm hati mak dan ayah aku ttp parents aku walau apa pn kesilapan mereka.

Selamat hari raya semuaa..aku akan terus berentri smpi raya sbb umah aku ada internet..ehehe!! Aku nak main takraw semula pas raya..time di kampung aku still main takraw..tp di sni, diorg tak main time pose...penat le kot..sebulan jugak aku puasa merejam bola..huhu

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP