Benaffey MC (moto aku BFY)

>> Thursday, September 18, 2008

Kelmarin aku bermalam di rumah kawan aku di Flat Taman Sepakat Indah Kajang selesai saja kami berbuka bersama Ayman di Soho Bdr Baru Bangi. Bila smpi di flat tu dan memarking moto, ati aku terdetik..'mcm ilang je moto ni nnt'. Tp aku tak amik endah dan terus naik ke atas, tingkt plg atas dan bermalam di situ.

Keesokan pagi tika kami mula bersiap2 nk ke kerja..dan turun ke bawah..aku terasa nk main ba cak cilup ba dengan moto..tp nyata moto aku masih di situ..tak ilang..amiiinn..sedang kawan aku panas kan enjin aku bgtu kawan aku;

"weh, ada org nk curik moto aku weh"
"Mana ko tau?"
"tu"..smbil menunjukkan bhgian memasukkan kunci switch aku telah dirodok dengan sesuatu seperti screw driver. Screw U!!

Ahahahhaa..aku pn mampu sengih je..Alhmadulillah dan syukur la kan..tak ilang.

"alamak Man..kena EL (emergency leave) la camni...KO camne?termakbul doa nk cuti nuzul qur'an ni"
"Aku kena la tolong ko uruskan moto"

Aku tak leh nk buka kunci handle moto..macam mana nk menyorong dengan moto yg berkepala teleng?? Kami tunggu smpi pukul 9 utk ke woksyop mendapatkan mana2 tukang repair utk membantu. Aku cuba telefon Team Leader aku tp tak berjawab..mesin yg jawab. Lantas aku tinggalkan mesej dan menghubungi rakan opis utk menyampaikan pesan yg aku tidak dapt datang ari ini.

Smpi di opis, apek tu kata 85 hengget kalau dia kena kuar..damn...mahal banget weh..Aku nego pn tak dapt..takpela..dugaan. aku setuju je la..maka seorg tukang repair pn ikut kami ke flat. Dia tukar kunci smbil bercerita tentang moto curik, modify enjin, moto panas dan lain2...So sume tu settle dlm pukul 10.30. Bila aku cuba moto tu..aku dpt rasa ada something wrong somewhere..hehe..mmg tak dapek la nk ke opis.

Nyata sangkaan tepat. Petangnya nk balik ke umah..moto aku semput2...macam nk mati. Aku singgah di Sg Ramal, tukar plug. Masih sama..aku pelan2 bawak smpi la ke wsyop aku slalu anta moto di kawasan umah aku. Huuuu..mmg btol la. Kalau aku ke opis..mau aku sangkut tgh2 jem sorong moto..dgn takde kedai moto tepi2..so aku tinggalkan moto sbb apek tu kata kena servis kaburetor..aku pakai moto kedai..Huuu...dugaan cuti. Moto aku dpt M.C.

//owkh pagi ni moto kedai tu plak pancit kat Mahameru H.way..aduhhh..dugaan sungguh

-----------------------------------------------------------------------------

Oh ya..ahad mlm isnin nora ajak kawan2 berbuka tapi sebab dingin je sambutan..aku cadang sahur awal kat mana2. So, tmpt yg dicadangkan..seksyen 9, restoran nasi kandar pelita. Aku yg dr kampung terus ke S.alam. Nora jumpa aku di stesen minyak berdekatan dan terus ke tempat kejadian.

Sorg2 mula datang. Ajack la paling lmbt..1.30 baru smpi..takpe la..so kami makan sempoi2..sembang je yg banyak..dlm 2.30 rasanya baru kami beransur..hehehe..

Kat kampung mmg syiok..aku sempat tolong bentang kapet dan lain2 hal. Bawak mak jalan2 beli brg keperluan dan menebang pisang dengan menyepak batang dia smpi di giveup dan tumbang..ahaha..bila lagi masa nk dapat sepak benda smpi lunyai..kikikii..then tolong mak wat kepek pisang skit. Haa..time nk parut kelapa dapat tumbun. Tumbun ke ahh??aku panggil kentos..melayu panggil tombon ke tumbun tak ingat aku..gambar kat bawah. Lama tak makan..huhu

Ni la kentos. DUlu zaman menyisik kelapa..berebut2 kumpul yg ada kentos..ahaha..motivasi nk mematik (menyisik)

Korg tgok la beza buka bujang aku dengan di kampung...kat umah mmg best..cuma duit kuar lg byk la sbb nk beli utk famili..tp for famili takeh berkira maa...eehehehehehe!!!

Buka umah bujang

Bukan ngan family..=]


0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP