Syaz dan Syamsul dah kawinn!!

>> Thursday, August 7, 2008

Fuhhh!!!! selesai sudah akhirnya aku mengedit cincai boncai gambar2 aku. (mengedit cincai boncai = kemasan yg dibuat pada gambar dengan menambah nilai cahaya, keterangan, warna dan komposisi agar nmpk mcm gambar, bukan mcm lukisan budak 4 tahun conteng atas kertas garis2). Jika edit itu bagi aku gambar itu digubah dengan nilai artistik, tulisan, kerawang2, kolaj dan lain2..maka harap faham..amiinn

Nik Syamsul dan Syazlia, kedua2nya rakan opis yg aku kenal setahun lebih yg lalu..Dua2? Takyah citer la, kang ko kata aku kutuk plak..ahaha!!! takde2..buzz..saja wat ayat gossip panas. Aku takdelah berkerja satu pasukan dengan diorg. Kenal sbb kawan2 opis la. Haa..ngan syaz dulu ada la sembang2 gelak2 masa aku dok atas bangku (on the bench) dan bertempur secara maya. Sangat ramai yg datang kenduri diorg ni.


Antara rakan2 opis yg datang. Lagi gambar tetamu.



Aku sbg TAG (tukang amik gambar) kononnya cuba membantu Official Photographer diorg ni. Hehehe..tp agak hampeh gambar aku rasanya. Aku tak berpengalaman mengendalikan speedlight lagi. Mana lah aku tahu alkaline dan sb800 tu ni bermusuh sbb masa kecik mereka berebut kan kuih koci yg dibuat oleh mak suminah, awek comey yg mereka rebut2 dulu. Jadi flash tu kejap kuar kejap idak le lagaknya. Kadang2 termiss plak saat2 indah yg ptut terakam. Tp takpe..aku dh belajar dr kesilapan..nnt ok la tu. AKu dh beli bateri NI-Mh utk sb800 skrg. so tak gaduh2 dah ngan alkaline.


Selamat pengantin baru ye...lagi gambar di sini



Lama weh aku edit gambar2 yg aku amik sekitar majlis..aku snap byk2 juga..tu pn byk gak yg aku delete secara terus dr kamera masa amik. Aku ni jenis perfectionist gak la skiiiittt. Tgok gambar gelap ke, ada objek yg mengganggu ke..aku delete je.

Maka ini lah hasil gambar wedding kali kedua aku yg mana kali ni sume indoor. Takde outdoor. Kan aku ada ckp tag pertama aku agak hancus indoor. sbb kali pertama kan. Tp kali ni byk improvement bebeh..wa caya sama wa...haa..kan dah ckp sy fast learner..ahahaha!! Lantak la korg nk muntah ke apa.sapa lagi nk puji kalau bukan sendiri...as motivation org kata..wahahaha!!

Senyuman pertama syaz bg hari itu. Lagi di sini

Tadi aku nk letak gambar bawah ni..siap ada tulis 'majlis bersatu hati Nik Syamsyul dan Syazlia'. Tp tak jadi2..rasa tak cantik je aku wat. So aku letak je yg telah aku edit-cincai-boncai (ECB). Aku upload kat 3 flickr tahu gambar2 mereka. Maklumlah bukan Pro akaun..huhu!! sadis..nah..kamu layan saja la..


0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP