Mix entry

>> Friday, August 15, 2008

Friday..yup..it comes again..but never forget that the end of the day would be on Friday. Supposedly we should say Alhamdulillah with a sincere heart every time we woke up on Friday, the sun still rised from the east asn we don't hear the destructive sangkakala sound. But how many of us say alhamdulillah? including me..jahanam punya anak adam la..=[


---------------------------------------------------------------------------------------


To whom it may concern, I've done with some of Emma's wedding pictures. But due to last night technical problem with CS3..it went off after error message saying there was a technical problem without giving me the opportunity to save my work, I became so hesitant to continue my work. Sleep I went. Moral of the story : buy the original la (nak mamposs..mahal dowh!!)

Anyway, selamat pengantin baru to Rajemah and Rasyidi..may Allah bless your marriage and hopefully both of you will try to search for the path towards happiness and most important goal.not just happy..but blessed by Him for your own happiness afterlive. It's been interesting covering your wedding alongside with those simboliques..=].

--------------------------------------------------------------------------------------

Adegan beli bateri smlm :

Setelah penat makan dan bersembang tntg kehidupan miskin masa kecil dengan rahman yg gila seperti aku, kami pn berjalan dengan kacak ke Bintang Maju nk cari bateri caj. Niat nk beli 2 biji punya pasal. Pencarian di 2 buah kedai dlm Pertama Complex tak mendaunkan hasil lgsg. Diorg jual sekali 4. Kang tanya nk beli sebiji je..dh jadi iklan U mobile plak.

Kat bintang maju ada jual 2 biji..tp rega 39 inggit. Bila kami cuba tawar..abg tu kata 26 inggit..mknanya 4 biji 52 inggit la. So lebih 2 inggit je dr 4 biji kat pertama tu. Kami pn mula berkira2.

"takpe..amik ni la..ni German beb..aku caya German kalau bab bateri ni" kata Rahman
"Ok la..aku tak kisah..ko yg bayar"

Maka kami pn amik 4 biji then hulur 52 inggit.

"lagi 20 hengget bang", pinta abang kedai memakai baju canon itu

Kami berpandangan. Kami berdua memang dgar dia ckap 26 inggit. Upanya 36 inggit. So 72 inggit la 4 biji..gila mahal..baik amik bateri MAHA kat Pertama complex tadi tu..Tp kami tak smpi hati nk tarik balik 20 inggit tu and kata tak jadi beli kat abang tu..Sama2 melayu maa!!

So, sbb kami baik hati pilihan gadis..kami pn terus je amik dengan wajah sedey sambil bertanya

"bang, ni leh terus pakai eh?" (bateri caj ada yg leh trus pakai. cth :Hybrio keluaran Uniross)
"Ya boleh", kata abg itu

Sekali bila aku belek blkg..kena caj dulu gak la, cam biasa. Cilake!! Kita punya la tak smpi ati nk kata tak jadi beli..dia leh kencing kitorg tahap hancing gaban..

"aku rasa dia anti nikon la..sbb baju canon", Rahman tak puas hati
"pencarian yg merugikan", tambah aku
"takpe..dh ditakdirkan kita guna bateri ni" pasrah menyelubungi diri

Maka kami pn merempit pulang dengan FZ150 Rahman yg aku beri nama Wardina.. Moral of the story..jgn gi kedai Bintang Maju..mahal dan jahat..huwah huwah huwah!! Rahman nk tukar balik kat kedai tu..tp aku dh bukak terus caj..Takpe2...simpan dlm hati..Jumpa kat Mahsyar nnt bang..huwahahahaah!!!

----------------------------------------------------------------------

This is one of the thing I would put in the album which I would design for my friend's son's birthday party..hehehe. This saturday..ben10 theme..ekeke..Hope you would like it Hasnor..

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP