Menung2 ingat lawak teman2

>> Friday, August 8, 2008

Aku terasa best bila balik umah...walaupun umah bujang yg penuh dengan kasut bila bukak saja pintu...(tp dh beli rak kasut 2 biji) dan dlm perjalnan nk masuk bilik aku yg terletak dekat ngan dapur..kelihatan dapur yg semak..kalau mak aku dtg kompem dia bebel2 punya. Mana taknya..8 org, 8 pe'el tu. Tp sebenarya 7 housemate, emm...6 sebenarnya mmg penghibur hati tiap kali balik umah.

Yg sorg ni je sll jd bahan..sbb dia tak berapa masuk ngan kami..alaa..yg aku citer dulu tu la..yg malas nk buang sampah tu. Nsib skang dh ok. Tp sbb sll jd bahan tu yg kami tak kering gusi gelak. Teman toilet dia, pagoh la sll jd bahan..ahahaha!! Hidup serumah ngan housemate2 aku ni mmg ok la. Sekepala gak..takde la gaduh2..gelak guling2 ada la..Ni antara gelak2 yg masih aku ingat;



Antara housemate aku. Dr kiri, pagoh, Din (pegi) dan Manap (Korn)

1)
Pagoh : aduuu..sama je pasal kes liwat. Nk menjatuhkan Anwar betul. (sambil diangguk2 yg lain). Oh, aku tak amik side ye..sapa2 yg pro mana2 pihak..ni takde kaitan politik..ni hanya lawak2 yg aku ingat)
Aku : tu la pagoh..apa kata ko korban utk kami..rakyat malaysia Pagoh
Pagoh : korban mende
Aku : Ko report kata P4kl4h sontot ko...nnt mesti dua2 pn jadi bhan kecoh...tolong la pagoh..demi kesejahteraan umat malaysia..jd la kambing itam utk kami.
Pagoh : burit



2)
Rasul : Pagoh, ko nak nasi sardin tak?
Pagoh menjeling keluar seraya melihat kot2 ada nasi sardin yg di'open'. Nasi tu sbnrya Botam (the one a.k.a teman toilet) yg masak.
Pagoh : taknak lah
Rasul : malu2 plak ko pagoh.smpi ati ko biarkan perut ko lapar..menyanyi2 cacing perut ko. Takkan nk suh botam share makan ngan ko or amikkan utk ko.
Aku : takpe2 pagoh..aku try tanya. "botam..aku nk share" (wat suara iklan u-mobile)
Aku (sbg botam) : "tak bley"
Aku (sbg pagoh) : "kenapeee"
Lantas kami yg lain gelak guling2 smbil pagoh sengih je..ahahahaha



3)
Aku : Pagoh, ko nye kawan karib tu (sila baca en. botam), skang pasang ubat nyamuk tido..ada nyamuk ke?
Pagoh : entah..aku takde pn kena gigit nyamuk
Housemate 1 : bukan takde..ko je tido mati. Kalau kena sontot pn tak perasan.
Hahahahahahaha..gelak2
Housemate 2 : nak kata semak blkg umah, tabu tak kena plak gigit nyamuk dok bawah
Aku : wooo..bila nk tebas semak blkg umah..tu kalau kita kena pecah rumah, jiran ckp tak cam muka yg pecah rumah sbb rumput pnjg sangat woo. ari tu ponjot tebas berenti tengah2 sbb jumpa rimau
Ponjot : 3 ekor lagi rimau. (kucing yg aku amik blkg umah itu hari..ingat??)
Aku : Pagoh..ko gi la bilik botam.. Pastu ko tnya "kenapa ni pakcik"
Aku (sbg botam) : pakcik takleh tidor la nak..nyamuk
Aku (sbg pagoh) : takpe...nah shieldtox...bampppp!!! (aksi tumbuk tapak tangan)
Gelak2 lagi sume housemate kat kedai makan itu....Hahahahahahahahahaha!!

mmg seronok ada budak2 serumah yg sekepala..jom la join umah aku..ahahaha!! tp umah aku satu2nya umah bujang yg dh dok 2 tahun lebey..takde streamyx mahu pn astro..bila org tau mesti kata..hek eleh..umah bujang takde astro takde streamyx. Sll aku jawab, "budak2 umah aku kalau free time diorg beribadah"...ahahahahahah!!!!

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP