Gotong royong hero2

>> Monday, August 18, 2008

Aku smpi kampung mlm ahad..tgh malam juge la..AKu bertolak dr umah bujang aku sebaik shj selesaikan sesi amik gambar anak opismate aku, Rifqi utk besday party dia. Mmg sronot layan budak2 ni..mcm2 kerenah. Ngan yg pelat, pushy, tak ikut arahan, dok lari sana sni..mmg sronot bagi aku..

Ahad mmg ada kenduri kawin Panca dan Kenduri tunang Nora. Tp aku taknak citer yg ni dulu la...satu2..ehehe..takde la kering idea nk tulis entri. Kalau sume booommm satu entri...caca marba la plak entri aku nnt.

Sblum aku nk ke kenduri diorg ni..abah bagi arahan pagi2 lepas sarapan. "gotong royong!!!". Kami hero2 kat umah ni, aku, adik laki aku dan fikri (bf adik aku). Tak lupa juga abg Seman turut membantu. Kitorg dikehendaki utk membersihkan bhgn blkg rumah yg cadangnya nk disimen. Kena kasi clear itu kayu2, tiang2 kayu dan apa shj yg ada kat situ ke luar rumah yg mengikut plan engineer tak bertauliah bakal di bina bangsal.

Oleh kerana kami berlima hero2 gagah wat kerja..maka mmg cepat je siap..Abg Seman yg mmg agak slow dan nmpk cengeng pn membantu. Dia siap agkt tiang2 besar gak. Kitorg yg risau ni pesan not to push himself. Kami ni kudrat org kampung lain. Tough2 belaka..ahaha..Berpeluh2 abg seman tolong kitorg. Kitorg?setitik pn takde peluh..dh besa.

Tengah dok punggah brg kuar, aku terjumpa baju buruk aku. Sangat mengimbau kenangan. Baju tu abah pn ingat bila aku pakai. Aku pakai baju tu sll masa sekolah rendah. Tp yg plg bermakna masa aku pakai utk smpaikan lagu 'siapa dia hatimu' dendangan Rahmat utk persembahan. Masa tu Seminar yg disertai oleh budak2 dr skolah2 lain. Aku ingat lagi cikgu praktikal pompuan pakaikan baju tu utk aku..ehehehe..siap puji suar aku sedap..mmg nostalgis la. So seblum aku letak balik dlm kotak gombal tu, aku snap dulu picture..hehehe..

Then aku jumpa plak meja yg aku sungguh2 balut utk adik aku study..kasi boost motivasi skit;

Adik aku mendapatkan degan (kelapa muda) dengan menggunkan slop je



Lepas siap..bakar mana yg tak patut...Kiri skali tu ab seman kanan tu fikri...yg 2 kat pokok nuu abah aku ngan adik aku.

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP