budak2 comey

>> Monday, August 4, 2008



Hujung minggu berlalu sudah. Masing2 dengan muka penuh sememeh bergerak ke opis seperti biasa, gosok baju pagi2 atau malam sblum tu (dh tentu bukan aku) dan siap2kan sijil bg yg nk pergi temuduga (goodluck utk Din housemate aku yg ke temuduga pagi ini). Selamat berkerja semula utk 5 hari lagi yg penuh dengan karakter dan watak2 bacin, mulia dan suci di sekeliling anda..ehehe..

Hari ini aku nk ke HQ, tp bukan sbb nk ke opis, nk ke pejabat pos situ. Kena perbharui lesen aku yg tamat sudah tempohnya. Teringat aku masa kali pertama lesen aku mati. Mana lah pernah ada pglmn, sbb lepas P abih kan aku anta kedai suh renew. So kali pertama lesen mati mmg aku tak tau nk buat apa. Aku pergi renew road tax moto siap balik kmpung.

Nk jadi citer, balik ada road block area umah aku. Aku dgn penuh yakin mengendahkan saja moto2 yg berenti tepi sbb tkut nk lalu r.block tu. Maklumla..road tax dh renew. Smpi je situ, pak polis mintak lesen. Dgn yakin aku bg.

"ni dh mati lesen kau!"
"Hahh?? Ye ke?" (sambil amik lesen dr polis tu)
"apa kau ingat kitorg buta tkleh tgok tarikh tamat"
"takde..sy nk pastikan. Sy terlepas pandang tok Sy baru balik dr renew road tax ni"
"ni dh sebulan..kalau 2-3 hari ok lagi"
"camne nk renew tok?"
"aii..ko tnya camne nk renew?!!Pjbt pos pn boleh"
"mana sy tau..ni first time sy kena renew"
"ahaha..bagus2..nah, first saman kau"

Huwaaaa...mmg siut..tu la kali pertama aku dpt saman..so kali ni dh pandai..pergi lah daku renew lunch nnt. Nk survey bateri buleh caj skali ni. hehehe..

Weekend ada kenduri opis mate. AKu tolong jd backup..sangat ramai ok yg datang. Yg tu aku hapdet lain hari la sbb gambar belum edit. Personally aku tak puas hati sgt gambar yg aku amik. Speedlite plak wat hal tak kuar flash. Daaammnn. Aku blaja satu lg benda dlm amik gambar ari tu. Bateri dan speedlite kenaada ukhwah..kalau tak caca marba. beli baru pn out gak..tu sbb nk carik bateri ni..hehe



Mikhael - sume org nk dokong mikhael. Dia diam je org dokong..tu yg besh

Tp aku dpt amik gambar budak2 comey2 anak opismate. Kitorg meraikan..sila baca ; meraikan kawan opis yg nk pindah keje tempat lain. Tak hengat wat kat chilli's. Sll projek bayar ni bayar sendiri baru tau..padan muka aku..muahahaha!!! Tp aku bedal air dia. Bagus itu macha..tkyah mintak dia refill bottomless juice kitorg. Gambar??ada kat flickr aku. Sini selit sikit je.


Erinadia - anak Fiza. Aku tk dpt main2 ngan dia sebab masa ni tgh amik gambar pengantin




Farewell party fairuz (kanan sekali) kat Chilli's Mid Valley. Ni adalah mereka2 yg hadir

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP