Pegawai Botak CIMB yg sgt best dan efisyenn!!

>> Monday, June 2, 2008

Pagi ini aku dtg dgn penuh sugul sekali kacaknya...Dua sebab yg menyebabkan kesugulan daku;
1- Aku punya kunci moto dan rumah yg dipos ekspress (blah la ekspress) tak sampai lgsug.
2- Aku cek credit balance kad kredit aku menunjukkan aku telah pakai 310..padahal aku pakai 160 je.

Dek kerana itu, aku terpaksa menduakan kunci aku. Nasib baik kunci moto kwan rumah aku boleh dipakai utk moto aku..mmg senang benor nk curik moto aku ni. Lepas tu aku mmg niat nak menyudahkan perkara utang kredit yg tetiba byk dan menyayat hati aku hari ini juga.

Aku cuba menalepon CIMB pagi ini tapi tak sempat sebab ada latihan dekat kepala seperempat (baca : headquarters) aku. Maka setelah agak jayanya memasukkan input dlm kepala benak ni dan makan2 serta solat zuhur..aku pegi la CIMB dekat chow kit tu utk bayar keta. Sekali tgh dlm pemulihbaikan pulak.

Maka aku ke kaunter informasi utk bertanya tntg baki kredit aku. Seorg pegawai botak yg aku tak tahu namanya kerana beliau tk pakai tag nama menyambut aku dengan ramah.

Aku : Encik, nk tanya..sy baru pkai kad kredit..bla bla..sy semak guna 310...bla bla..mana dtg lebih 150 encik?

Encik Botak : Hmm..takut credit fraud ni..mari ikut sy..duduk2 di sana.

Aku pn menyusun langkah membontoti encik botak ke sebuah meja. En. Botak terus menalipon bhgn kredit dan kata aku nk berckp dengan mereka. Aku pn trus berckp dgn bhgian kredit slps En. Botak menyerahkan talipon pada aku..

Aku : sy nk semak la brp sy dh guna smpi ke hari ini..

Bhg Kredit kad : Oh..boleh..tolong sahkan akaun kejap ye..nama emak?bla bla...no bimbit?bla bla..no. kecemasan?bla bla..oh..terima kasih ye utk pengesahan. (bagus2..CSR ini mmg mengikut prosedur). Yaaa..jeng jeng..encik dh pakai 160 smpi hari ni.

Aku pn sgt berdaun2 hati kerana mmg nilai yg sama aku guna. "tapi kenapa kat baki kata sy guna 310 encik budiman?", aku bertanya utk kamus idup aku.

Bhg kredit kad : Owkh..itu sebab masa guna kat stesen minyak encik swap di pam bukan?maka sistem akan memegang 150 sebagai..(aku tak paham term dia)..dia akan lepaskan nilai tu dan tmbh semula baki kredit encik hari ini..

Aku :oooo..terima kasih byk2 ye..

Encik botak memandang aku.."haaaa..macamana?dia tanya?"

Aku : mmg 160 je sy pakai...dengan hati berdaun2 dan mata bekaca2..150 tu sbb sistem hold bila sy swap dekat pam

Encik Botak : oh...tak paham saya pasal term mereka tu..tp kita mmg takut ada kredit fraud.

Setelah berbual lg 2 minit..aku pn menghulur tangan dan bersalam dengan en. botak. "terima kasih byk encik..lega hati saya skrg"...

Kredit pada Anuar menangkap gambar ni. Wpun aku dh mcm nk terkeluar frame..tp takpe..aku dpt edit kasi elok dipandang mata lagi..clap clap!!

Walaupun niat awal nk byr ansuran kereta tertangguh sebab mesin masih belum disiap pasang setelah aku keluar..hati aku mmg sgt berdaun2 sekrang. Terima kasih En. Botak yang sgt mesra dan efisyen..selesai masalah..tak payah tepon2 guna telepon opis. Sekaligus menyangkal ayat hebat makcik cuci yg aku kenal ketika matrik dulu yang baru shja diambil bekerja semula setelah dipecat beramai2 hari sebelumnya oleh warden kami y botak.

Makcik itu : Makcik baru je kerja blik ni dik. Smlm kena pecat ngan encik azman yg botak tu..kata kami tak buat kerja. sok bosar jangan la ekau botak dik. Botak ni menyusahkan orang jo kojo eh.

Begitulah kata2 makcik cuci yg msih aku ingat smpi skrg...ehehe..apa pun..terima kasih Encik botak..kau mmg best. Kalau nk amik aku model iklan CIMB..aku mmg leh buat lebih baik dr iklan bank rakyat..wahahaha!! Bedaun2 hati aku skang!!

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP