Insects and unrelated story

>> Monday, May 12, 2008

Letih membelek gambar2 kahwin minggu lepas??muahaha..minggu ni aku letak gambar selain gambar sanding la..huhu..

Ni gambar2 serangga yg sempat aku tenggong2 amik kt blkg umah..kala tunggu kakak aku kuar dr bilik air...huhu..aku mmg takde makro lense..guna la close-up filter..Aku baru je tahu cara menggunakan filter ni dgn efisyen..cewahh...

Belalang ni kah yg disebut2 dlm cerita pak pandir tu??


Kongsi ramai2..tengok..tak kedek pn..kongsi ngan kaum lain lagi

Kerengga pn pndi tutup muka bila ada org amik gambar???

Dibundarkan??

Malam itu kami rasa lapar...Baru sj blik dr bermain takraw petang itu. Rakan rumah aku berempat yg lain bru saja pulang dr bukit bintang berjalan2..selesai smyg maghrib kami ke restoran yg biasa kami pergi.

Aku order sate ayam 20 cucuk. aku offer sorg 2 cucuk je pada rakan rumah yg lain. Tu pn ada yg amik satu je. Aku tak rasa kenyang weh..tak besar cam samuri punya mungkin...Lepas je abih makan, gosip2, kutuk2, gelak2...kami mintak kira.

Maka dtg la anak tauke yg memuah kira bil utk kami. Utk laki..time makan mana ada kawan2..sume byr asing2..byr sume bukan tepat, kena ada baki yg perlu dipulangkan..Aku punya RM12.30, aku bagi la RM20.

Tak lama lepas tu, Awek itu dtg dn bg pulang baki kat rakan2 rumah aku yg lain..'abg 30 sen...abg ni 40 sen...abg ni 70 sen'..dia bg aku 70 sen je baki..

"Dik oii...sy bg 20 hengget ni tadi..."
"eh..a'ah..sorry2...smbil bergegas ke tmpt duit punggong goyang2"

Then sorang rakan umah aku buat lawak iklan plak.

"eh..btul ke baki ni encik"
"Jumlah bil keseluruhan telah pun dibundarkan skrg utk sng kira..lbih jimat..7.70 telah pn dibundarkan kepada syiling terdekat..70 sen"

sume gelak tak hengat smbil si awek dtg bg balance sebenar..

"haha..sorry..kalu pulang tak btul mkn free je len kali''
"ooo..ingat kan aku nk suh byr lain..muahahaha" smbil kami blah..

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP