Sejukk..Ujan turun mati kartun..

>> Tuesday, November 27, 2007

Uisshh~~


"Dh pukul brp ni?? Haaa?? 7.05 pg? Aduuuhhh...syuruk pukul 7 tak silap aku..Bodoh bodoh!! Ya Allah..maafkan hamba laknat mu ini...aku tak sengaja bangun lmbt atau meninggalkan solat mu!! Ya Allah~~~ Maafkan dosa hamba mu ini.." (jgn tiru aksi ini di rumah)


Lelaki bangkai itu terus menarik toto nya semula dan menyambung tidor nya. Sudah terlepas subuh, tidur sahaja lah semula..itu yg tersemat dalam benak yg mmg benak lelaki itu (jgn la tiru prgai ini). Lelaki itu sllnya akan qadha' subuh yg terlepas td slpas zuhur. Mana punya ajaran pn tak tau..lelaki itu hanya berharap tuhan tahu yg dia cuba juga utk menebus silapnya. Qadha' smbhyg ada ke sbnarnya??


Usai berpusing2 pelbagai pose di atas tilam berselimutkan kulit babi..dengan irama tik tok ujan renyai2 di luar. Lelaki itu bangun utk urusan dunia, pergi kerja. Dia ptut msuk jam 9pg, tp jam di tel bimbit menunjukkan jam 9.30pg. "Aduu..ujan lg. Kena naik LRT ke? Ke nk bawk keta. Minyak tggl skit, kena isi minyak. Parking lg. Jem ya amat pulak tu balik nnt..aduuu". Lalu dia trus ke blik air mandi smbil berpk. Usai mandi, dia tekad utk redah sj ujan dengan moto. Jimat di kala ujung buln mengambang ni.


Terasa ingin I.L saja (baca : Illegal leave). Tp dek krn lelaki ini baik dan komited, cuma tk smyg subuh je..maka tidak jadi niat nya itu. Dia trus mendapatkan laptop,beg, kasut dan kunci motor. Di luar mmg ujan masih riang turun. "Aduu..dah la satu titik ujan satu malaikat yg membawanya turun..malunya stiap satu tu tgok aku tk smyg subuh..ya Allahhh~~", keluh lelaki td smbil mengelap tmpt duduk motor cabuknya.


Lelaki td terus menyusur jalan di tengah2 ujan dan di tengah2 kereta. "Maut aku kalu tetiba ada keta bijak pndai tukar lane ni..selawat byk2..biar mati pn dlm keadaan berselawat". Maka lelaki td pn selawat..sebab takut mati. Sesampai di parking moto..lelaki td menempatkan motosikal di tgh2 ujan renyai da berlari ayah melintas jalan. Mmg sejukkkk sangat2..

Sampai juga lelaki ini ke opisnya..walaupn takde kerja (on the bench) tp lelaki ini dtg juga ke opis..baiknya lelaki ini..huhuhu!! Skrg lelaki ini sdg cuba utk m'd.load movie jepun dr internet dgn harapan IT Admin tak block laman web itu...wahahaha!!

The End~~~~~ (muzik latar Lelaki Ini oleh Anuar Zain) ..owkh, aku ckup tak minat anuar zain ; kata lelaki ini.

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP