Mari balik kampung

>> Monday, September 17, 2007

Yeaa..jumpa family dapat lawat embah lanang n mbah wedhok!! Maka cilake lah trapik jem di Lebuhraya persekutuan..Huuu..punya smgt kuar opis kul 4, tp kn amik adik kt S.alam..dh la pusing2 sbb tak familiar..jem lagi. Adik bawak jln lalu kapar yg takbest dan sempit berbatu2...Huwaa..2 jam kapar pn tak smpi lagi..Andai aku balik shj dr opis lalu sg. Buloh, pasti aku dh smpi k.slgor plg cikai pn. Tp dek krn darah caring aku ni..gi la amik adik aku..balik sama2..huwa huwa!!

Aku ngan adik. Baju t-shirt tu baju form 4 aku beli tau..cantik lg kan..Org tua kata aku ni disayangi barang2 aku..hehe

Best..dpt buka best2 la mak msk uu..mmuaaahhh!! Tp sbb gue mcm dh nk demam smpi umah dek kesejukan air cond opis yg tak berperi-keaircondnan..aku tak gi terawih(ruginya)..nk wat sdri malas la plak..binasa betul ini umat tuhan.

pokok Rozel mak. Best air dia? Mau? order saja dr saya..jem pn ada..hehehe

Ari sabtu gi balik umah nenek. Nenek yg dilaporkan mungkin diguna2 oleh pakcik yg duduk dirumah nenek itu. Kata saksi2 seraya adik bradik aku, itu ari nenek bagai tidak demen/suka kat diorg scra tiba2..kalu tidak, selama ni..kami la cucu plg semenggah..huuu..sian mereka2 ini dituding jari kata tak ingat kt nenek tk penah call nenek.

Ni dia pet nenek skang..helang putih..haa..jgn ko..bukan calang2 org leh bela tau..huwa huwa huwa!! Aku rsa nk beli la dr nenek..leh aku jd kawan dia..bawak jln2 kat padang...ko bygkan dia terbang n hinggap lat lengan aku..fuuhh..machooo

Aku ckp kt mak, sll nenek akan peluk cium aku kalu aku salam. Kalu dia tak wat sume tu..kompem dia berubah. Masa smpi,aku salam mmg just slm..dlm ati, "almak..tk cium peluk aku pn". Tp sekurg2nya tak kena tuding jari kata tk ingat nenek. Balik pas isyak, skali lg tak terawih..huhuu...Time balik, salam nenek..time tu dia peluk cium aku. Sepupu aku yg dok umah nenek tny,


"Nek..nape yg lain tak peluk cium?"

"Yg ni budak baik"


Muahahaha.hatta berapi..kilat2..bergempa bumi sana sini hati2 adik n kakak aku. Smpat nenek amikkan limau bali utk kami. Dr situ aku lihat.pakcik yg diwar2kan sprt mengguna2kn nenek agar syg dia utk mengaut harta2 peninggalan..tidak dapat daku detect ngan jelas..hmmmm...Tp aku akn call nenek sebulan skali plg bangsat..try la kn..


Owkh..embah lanang tak ingat dh tk berapa cam cucu2nya. Kena ingatkan kat embah lanang..
"embah..kalu yg mancung2 ni...hasnul la..sapa lagi" klu yg cukup riak.


Embah lanang /atok dh masuk state kanak2..dia cukup hepi je skang..well, yg aku nmpk..bila adanya kami..dicubit2 pipi aku..Ni ada gamba embah lanang suh senyum...

Pose embah lanang ngan gelagatnya..huhu..mbah lanang..i lap uuu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Ahad aku balik dr sna kul 9 pg. Adik aku nk keja..aku lak nk celebrate besday cembam...Adik aku borong barang2 dr umah.


"Woii..beras pn ko angkut?!! Mak aih..Minyak masak pn ko angkut gak?!! Kat umah ko ada penyapu tak? NI amik la penyapu umah ni"

"Diam la ko bang..sibukk je.."


Then smpi umah pas anta adik kul 1. Kul 3 jmp cembam..tp tak wat pape pn. Puasa2 ni nak watpe weh...Tgok wayang pn cam tak elok plak kan..so lepak kat alamanda. Dok je bangku kosong sambil sembang mengenai topik "y u pissed with me", "How to get rid a hiccup", "U nmpk seksi la pkai blouse". Tp sblum ke situ, suh cembam try bawak keta aku..aku niat nk kasi dia pakai masa dia praktikal. Tp disebabkan clutch yg pnjg dn agak keras utk dipijak..mati 8 kali sblum gerak..ada effect tak kat enjin ek??


"Weh..apasal tk psg air cond?"

"kalu aku pasng ko mati2 smpi 8 kali ni..aku takut rosak lak air cond ni..huhu"
"ooo..ye ek"


Tp sian cembam..mmg simple je..adiah pn kehe2 je..maklumla dh start byr keta plak, baru balik Perth, baru balik kmpg...gi sg congkak lak itu ari. Jadi la..makan kat ayamas..ni la nasib awek berpakwekan org yg miskin ni..huhu..=[. Tp dia kata hepi..ok la..tq cembam...


Couple yg tk berapa cantik dn tk berapa hensem..ok la..harapnya ada la jodoh kami ni

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP