What a lazy day

>> Tuesday, August 7, 2007

Huu.malas sungguh ini hari. Tak wat keje pa pun disebabkan development sistem yg masih tak siap2. Bagus.masa utk rilek sambil layan Ah-Ha kat youtube. Haa..weekend aku balik umah ari tu gi funfair kat kuala selangor. Abah yg teringin benor nk gi jom heboh.haaa..meh sini la..jom kepoh kat k.slangor.

Masa gi sume benda nk main mak ayah n adik aku. Skali aku bgtu main satu benda kena 4 inggit..snyap je sume..ahaha!! Pusing2..aku suggest main bumper car. Tu je dh 20 hengget..adeh..leh makan besar tu..tp takpe la skali skala. Mak mendrebar buat pertama kali. Aku carik akak aku..langgar kaw2..lawan abah skali..kami le plg happening dlm tu..yg lain byk budak2 je.

Pas abih..masing2 suggest benda lain. Aku kata biar yg baloi. Sebab bumper car tu rasa kejap gila..so pas byk decision aku reject..aku ckap main benda pusing2..apa ntah nama dia..yg makin lama makin tinggi. Sila lihat gambar di bawah. Yg kat blakang tu la..tu pn kalu nmpak.

Aku dok ngan akak, abah sorg..adik ngan mak. Abah plg hepi..sronok katanya..siap lambai2 wat pose kat org yg tgok kat bawah..siap toleh blakang. Utk pgtahuan anda..main benda tu..kalu toleh blakang..lagi le mabuk. Akak dah pejam mata nak nangis..tak tahan..nk muntah.

"huu..nk turun..berenti la...nk turun"
"Mana bole berenti laaaa..ko nk aku sepak kau ke bawah?Hahahaha.."

Aku toleh blakang tgok mak n adik dah pejam mata berpelukan..pas toleh blakang, aku pn rasa lain macam. Abih pusing..aku pn rasa lain macam..akak dah tercangkung nak muntah..ahahaha!! Sila lihat gamba bawah..maleh dah nk edit. So akhirnya abah bawak keta balik..

"fun fair la sangat..aku tak fun pun. Ko la hasnul..nk yg adventure la apa la..bongekkk"
"Abang bongek..abang bongek..mak dah nk muntah ni...Belikan mak tomyam". Mak aku mencarut.

Ni pulak wajah sepupu aku yg aku cakap tu. Nurhassanah..nama akar sama ngan aku..'baik'..cahaya kebaikan. Lahir sama masa dan waktu ngan aku, Jumaat 1 pagi. Huhu..Ok, nak wat mende lain..Owkh, ujan kah luar sana..aku nk bersukannn..jangan la ujan


Ni video yg diupload semasa funfair;

http://www.youtube.com/watch?v=wvLnBtdxnUk

http://www.youtube.com/watch?v=v880RvHa9Sk

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP