Malangnya nasib ku..huwaaaa

>> Friday, August 24, 2007

Bismillaaahirrahmaaaanirrahim...

Huu~~. hari ni sejuk nya tak tertahan oleh tapak tangan aku yg kasar dek tahunan membantu ayah di kebun. Seperti perlu dinyahbeku shj tangan ni. Nak menekan papan kekunci pn terasa begitu janggal..tp panjg gak taipan kali ni rasanya..nga ha ha!!

Korg tau kan aku citer aku ada bawak keta akak aku ke sini mggu lepas..dh calar n kemek sikit dah tau takkk..HUwaaaa..tidakkkssss..Al kisahnya sebab rumah bujang aku tu dah ada satu keta rakan rumah aku..maka aku punya ruang hanya lah yg agak sukar nk masuk blkg peti surat dan tembok umah tu..haa..masa letak kereta..ok je.

Masa nk keluarkan kereta tu yg sukar sikit..bila sekian lama aku melaraskan tayar dan kereta aku, aku sudh berada dlm keadaan unduran lurus utk keluar dari umah tu. Sekali aku punya stering tengah belok rupanya.sreeeeetttt..kena pagar..Huwaaaaaa!!!!!!!Sedeynyaaaaa... Aku kuar periksa, kemek sikit n calar sikit tapi kelihatan nyata ah!! Huwaaaaa!!! Baru minggu kedua a.k.a kali pertama aku kuarkan keta dr umah.

Dengan hati yg gundah gulana aku memandu ke bangi untuk menjemput cembam. Nk anta dia ke tmpt penginapan budak2 sukarelawan perbarisan merdeka. Biasala..budak2 maktab kena la berbakti ngan kerajaan. Sekali cembam menambah kepanasan hati. Ada ke nak cari tempat yang kami berdua mmg tak biasa..hanya berbekalkan alamat 'presint 9, blok E2.3..bla bla'. Ceh!! apa nama taman, atau nama apartment tu? tak tau..apa warna..tak tau. Ya Allah tuhe ku..

Aku pn berpusing2..telefon kawan2 dia pun 2 darab 5 je. Tak salah diorg la..diorg hanya ikut je kan. Aku dah mula bebel dah kat cembam,

"ko dah tau kita dua2 tak biasa area putrajaya ni..ko dapatkan la almt dr penyelia ke..yg in-charge, dptkn alamat yg elok skit. punya byk apartment ni..sume warna coklat slow mcm kawan ko ckap"

"Mana aku tau alamat penuh dia"

"sbb tu la kena tny penyelia ke sapa2..kalu tak, baik ko ikut je diorg gerak dr maktab tu"

Cembam dah mula senyap. Kali pertama aku hangin. tp takde la ngamuk2..aku bebel pn bukan tinggi suara sgt pn...tp nada hangin la. Lepas banyak kali telefon pn tak jumpa gak apartment yg digambarkan. 'coklat slow, depan dia oren, ada hijau, banyak kaler.' Bayang la..camne nk carik dengan maklumat mcm ni je. Ada sekolah belah kiri..tp masalahnya btul ke sekola yg kitorg nmpk..btulke belah kiri ni. sekolah tu 4 segi kan kawasan ....dr 4 arah belah kiri..haaa..

"aduu la waaa..nk dekat sejam.aku bawak ko gi semak karang..kuar paper aku cakap kita kena rompak..haaa..", aku bergurau tensen dengan cembam.

Akhir skali aku suruh dia tanya kawan laki...arah yg kwan dia bagi kali ni lagi bagus. Da yg paling hangin..rupanya kondominium..bukan apartment..jadi aku ada nampak lama dah masa pusing2, tp dah dia kata apartment kan..akhirnya smpi gak..nk maghrib. Letak barang gi Alamanda

Masa makan cembam kata takut tgok aku dalam keta tadi. "Haaa..baru tau..ingat aku baaaaiiikk sangat ke..Ko pk logik la.pegi tmpt yg kita tak familiar...ko bagi alamat kg sepintas dengan no. umah..weh..sepintas pn ada byk tebuk..lorong, batu ...tau tak.."


"tobat aku tak anto ko lagi pasni...serius shit"..smbil kena cubit

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP