Geng Pantri

>> Thursday, May 10, 2007

Yaa..asslamualaikum buat sume..aku sudah kembali bekerja stlh 2 hari m.c scr eksklusifnya diberi oleh doktor pada aku..huahua!! Test blood yg kedua aku tak dapat pn. Klinik tu tak call pn. aku call tak agkt lak...tp maknanya aku assume takde pape la tu. Kalu tak mesti dia call cepat2 kan..huhu!!


Hari ni aku dtg2 ruangan pantri yakni opis space aku...tup2 ada 3 bijik rack server raksasa kat ruangan pantri...makin semak dan sesak ruangn opis aku. huuu.,.sedeynya..ini la nasib pekerja yg tak brp terrer lg dlm era perSAPian ni..huhu..Ni upa ruangn opis ku skang.

Haa..yg kecik terperosok membelakangi dinding tu la meja aku. Yg korg nmpk laptop tu geng pantri aku, Alicia..ni la tmpt aku bermanja2 ngan SAP..ahahaha!!

Hari ni aku nk citer la geng2 pantri aku ni. Haa..sprt yg penah aku citer..pantri ni tmpt pekerja2 yg berstatus "on the bench"..hatta yg takde projek mahupn yg baru abih projek. Sll diorg lepak la pantri yg sgt cute itu.

Geng Pantri 1 : Are-You. Dia ni dh menetap kat pantri jauh lbih awal dari aku. Lepas zaman batu, dia trus dok kat sini setelah mengalahkan koloni2 T-rex yg ingin membiak di pantri. DIa boleh dikatakan the Pantri Old-timer. Tp dia dh gi projek. Nnt abih dia lepak pantri balik..Haaa...COmei tak dia tonggeng tu..tp kalu dia angin..aku nk buang angin pn takut..awahaha!!

Geng Pantri 2 : Alicia - Ni la team slh sorg team mate aku yg jaga payroll konon2nya. Tp kami berdua je yg duduk di pantri. Yg lain sume ada meja canggih, dok dalam bilik lagi..Alicia ni suka masak..sushi la, sarsi la..besi la..haa..mcm2. "Takde maknanya"..haa..dia suka sebut benda ni..Huhu..Alicia juga seorg free-thinker..best la sembang ngan dia.

Geng Pantri 3 : Yuuzuke - Haa..kacak bukan??Huhu..macho banget ah. Ni la geng main DOTA. yuzz ni yg start bg DOTA A.I kat aku. Mula2 asik kena blasah..baru gheti la katakn..so lama2 leh saing2 la. Tgok la hero apa yg dipakai. Tp skang yuzz tak dok pantri, dia CA testing dan shell. Power ni mamat ni..ada projek siap leh tolak2..wahaha!! Dia gak sumber hiburan kami. Movie, anime, heroes, prison break...mamat ni la yg d.load. Kami tumpang copy..yiehaaa..we lap u.

Geng Pantri 4 : Marlena - Haa..mst korg ada yg tgok citer monica belucci.hehe..cute tak. NI kira geng baru..aku pn tak kenal sgt. Tup2 dok blakang aku..ehehe..tp skang dh kenal skit2 la. Dia ni mix..tp tak tau la coffemix apa..aku segan nk tny. DIa tukang jaga charger laptop agar tak jatuh menimpa aku..kira sang caring aku la..wahahaha!!! kan?kan? ko kan care kat aku merlena..wahaha!!skang dia pn projek gak. Huuu..DIa kalu dtg opis..Manager belgium pn smpi dulu..wahahaha!!

Haa..ni la atr geng2 pantri yg aku ada gambo..takde..tp aku curik kat friendster diorg..ahaha!!yg lain macam ijat, Anuar tu sume2 yg kdg2 ada di pantri. Haa..ni la atr colleagues aku. So, sapa yg berkenan...antarkan resume anda ke wehberuktubiru@yahoo.com!! semoga jumpa lagi..babai..

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP