What a ruckus..

>> Friday, April 6, 2007

Wushhhh...rsnya nk guna ayt melayu moden berterabur ari ni..ehehe..yaaa..aku sudah pulang dr J-card Day..wuhuhuu!! Aku sampai umah 12.30 tgh mlm td..gila ah!!semayang je..trus..kaboomm..

Tghri smlm aku tidak lunch krn asik bermain game dgn rakan opis ku. Makanya aku trus aja turun ke giant, menyambar curly fries smbil m'buat isyrt mata pd makcik tu agar mengisi kotk fries tu smpi melimpah ruah..baru la byk aku dpt. Aku blaja pkai microwave ptg itu utk memanskn fries aku..tp mlg..blaja dr ksilpn..ini la rupa fries aku stlh overheated;

(fries yg mengundang p'tnyaan sekelian opismate..krn bau hangitnya meliputi satu ruang opis)

Setibanya di sn..(slps tersesat dn b'tny jln kpd sorg pakcik), aku tggu najwa la..sbb aku takde kad jusco, dia yg ada..sempat aku m'belek2 kasut yg dipamer di luar..cantik..tp aku sdg dlm pencarian kasut yg bole dibuat main takraw..perlu lasak dan rata bhg tepinya..yaa..maka tak ada yg b'kenan.

Sesampai je najwa..aku trus start pencarian brg2 yg tlh di listkan dlm entry sblum ni..yaa..aku trus menuju Seeds nya kedai..waaa..ada kemeja cantik2..tp aku bukn nk cri kemeja..scratch that..owkh..ada suar slack..aku tgok ada less 70%..crik warna itam..pinggang 30..pinggang aku 27-28 je..tp aku takut ketat sgt.longgar skit leh pkai belt kan..so ok!!sambar..satu brg lepas.

Lepas tu trus gi jusco bhg baju. Najwa nk cari handbag ngan purse...so dlm m'cari2 tu dengar satu apek memekik.."yaaa..yaaaa!!!80%!!80%!!smpi pukul 8 saja..yaaa..mari2"...

"haaa..wa..apa lagi gi la serang..cepat..tolak makcik tu.."

So stlh berkotak2 handbag di hambur tgh2 tu dgn haruk piruk, tgn menjulur jalar serata tempat..Wa dapat smbar satu beg yg aku rs pn cantik gak.tp niat sbnr najwa nk bli kaler gelap..takpe la..bli lain la nnt..wahahaha!! pas wat muka 'cantik tak ek' bbrp kali depan aku..Wawa bertekad utk sambar je..ok..satu lg brg lepas. Ni rupa beg tu;

(haa..tu ada harga try la zoom..wahahaha!!)

Pastu aku yg berniat nk belikan t-shirt utk adiah adik aku drjh 4 pn mula mencri..ada la satu ruangan hush puppies..waaa..ok ni..tp wawa ckp try yg tu...smbil menunjuk ke arah bhg applemints..ok..then aku nmpk satu bju kaler coklat cerah..sambil m'byg2kan adik aku memakainya..aku trus smbar..yaaaa...lepas lg satu.

Najwa teringin stu bju tshirt gak. tp mlgnya t.shirt tu dah takde..tggl yg lengan pendek. yg tggl yg dekat patung pkai..aku pn m'dptkan sorg adik yg incharge situ.

"dik...leh tak kitorg beli baju yg kat patung tu..dah takde la..saiz apa ek?"
"ooo..bole kot..tp sy kn amik tangga..saiz S"
"Haa..bole ke S wa?"
"emm..aku sll pkai M"
"takpe..try je..kalu mmg fit sgt..kita bwk je mcm nk byr tggl kat mana2..sedapkan ati adik ni susah2 memanjat turunkan dari patung tu(patung tu atas almari tinggi)"
"haha..ok"

So adik tu pn amik krusi n turunkan..then ukur blkg apa sume..najwa kata ok.so amik je la n mula meninggalkn ruangan tu utk membayar.

"wa..gi la ckp mekacih kat adik tu..sian dia penat2 turunkan patung tu"
"alaaa..takpela mmg kerja dia"
"ko ni wa....(aku trus gi mendapatkan adik tu, senyum n ckp time kasih)"
"Haaa..tgok wa..snyum balik adik tu..kan dia rs dihargai sikit"

Then kitorg byr kat cahsier..tp tetiba harga lebih mahal dr yg kitorg kira dlm kepala..baju wawa ngan baju adik aku tu takde less..aik!!pelik la kan...tp lepas tu kitorg mls nk pk..nk smyg maghrib. wa nk balik jap (umah dia kat situ2 je)..so trus gi smyg..mak datuk ramaiiii"

Abih smyg aku haus banget smpi tunggu wawa dtg..aku masuk jusce, gi ruangan buah2an ada anggur sekilo 6.50, aku pilih smbil makan, haaaa..kan ilang haus. pastu wawa dtg suggest kitorg tny cashier tu psl diskaun..n dipendekkan citer, kami dpt balik duit yg ptut ada less tu..slps ada nyonya biadab merungut sbb cashier tggl kan till utk pastikan diskaun tu ada ke tak..sabarla nyonya..i pun tunggu jugak..tahing lu la!!

Ok..pastu aku trus carik purse utk present adik aku yg matrik tu..wa pn nk carik purse..so pas belek2 purse B.U.M yg comei2 tu..wa beli satu, aku beli satu...n dapat adiah free..aku dapat la porche bag..ehehehe..mmg fair n square.

N last skali gi bli brg2 mandian, meggie la apa jadah sume..then akhirnya..ini la rupa segala belian semalam;

(haa..yg dlm plastik itam tu bju adik aku applemint, beg biru tu ada purse..nampak tak?wahahah!!)

Lepas berbaris menunggu giliran sambil dengar lagu sama2 dari handphone aku, kami gi makan...order kerang bakar, tapi dah abis..makan nasi tak brp masak ngan telo bungkus..maka aku balik pas escort wa balik flat dia..ok..tu dia..J-Card Day!!wahahaa!!!

**Oh btw..aku beli sume yg dlm list..cuma ada tmbhn anggur sekilo..ehehehe..**




0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP