repost ; angker

>> Thursday, March 29, 2007

I have a frenster blog n i found out lately that i can't view back my old posts from the blog. the only way is to access using the editing menu..n kinda waste coz there's something i wanna share to the bloggers here..so..i think i can just copy n paste it here back..right?

n..oh yeah..sis..i know u've read this..kikikikii..

---------------------------------------------------------------------------------

Terbaca blog ..aaa..sapa punya ek yg tny psl misteri rumah tua..aku pegi link2 tadi..tp termalas lak nk belek..sapa2 pny sila angkat kaki ek..kiii..so bila bc itu entry..aku teringat entri yg ni, aku tulis dlm blog frenster..aku tak dapat nk link kan ke sini..itu pasai aku paste je :


b'ckp tntg misteri paranormal ni, aku pny umah lama dulu, kalu masih ada, konpem aku ajak misteri nusantara ke seekers ke datang carik antu...meh aku share bersama korang satu persatu..aku kecik2 dulu penakut beb, nak gi smyg kat ruang tamu, mak aku tgk tv kat bawah pun aku seram...mmg angker..aku dah la kcik lagi kan...

angker 1 : dulu jamban aku nun kat blakang umah, tepi parit..bawah pokok buluh merimbun..huiiii..nak berak malam seram beb..hahahahah!!kena ajak adik aku, buat unggun, semata2 nak berak..kadang tu time wat unggun tu dah hilang rasa nak berak..bapak aku penah terserempak ngan hantu penanggal time kuar dari jamban angker tu..bapak aku masuk balik, baca ayat apa ntah..kuar2..dah ilang...perghh..tpi tak tau la apa hukumnya time takut baca ayat qur'an dalam jamban..hahahahaha!!!!

angker 2 : blakang jamban aku ada pokok kekabu...tiap malam jumaat akan ada ntah makhluk apa yg bergendang di atas pokok tu..makin kita tegur makin kuat..so, tiap malam jumaat kitorang akan mendengar konsert gendang nasional free..hahaha!!!and tiap malam jumaat, keliling umah aku bau kemenyan...fuhhh..angker beb...nak gi kencing kat dapur pun..kena baca ayat qur'an..hahahaha!!!

angker 3 : umah aku dulu, tak penah berkunci..tak penah lak kena masuk pencuri..tp sapa nak masuk kan..uzur nak mampus..adik aku yg kecik leh jatuh sebab tembus dinding..haaa bayangkan camana adik aku tembus dinding???bygkan dulu, nak tau tanya..hahahaha!!! kalu ada adik beradik aku or sapa2 kat umah tu tak smyg, utk malam jumaat tertentu..mmg nasib la.
aku penah kena garu kat kaki..masa aku masuk kelambu dgn niat malas nk smyg isyak..hahaha!!padan muka aku..kakak aku kat punggung..sebab umah aku dulu ada ruang dari bawah umah nak ulur benda..pakcik aku..sedar2 bawah katil..hahahaha!!!


angker 4 :
tiap malam..kadang2 kan kita terjaga kejap kan?haaa..apa menariknya aku punya. time kali aku terbangun je kan..aku akan dengar orang berlari2 ngan riang dari depan (umah aku ada jalan masuk)..pastu dia masuk bilik air..basuh kaki...dia lari balik kuar gi jalan depan..then lnyp..so, aku tido balik..

angker 5 :
Umah aku ada byk swimming pool dulu..hehehe..tp yg plg best yg blakang umah..plg besar..masa kami adik beradik main kubang..tetiba msg2 pny tuala ilang..wahahaha!!carik pny carik..aku pny je tak jumpa..ms tu kolam dah keruh sangat2..mlmnya mak aku mimpi jin dlm tu kata aku kasi kopak kepala anak dia..dusshhh..tumbuk mata mak aku..lebam bangun tido.siannn mak..

angker 6 :
Umah aku atap nipah dulu..so bila smpi ms kn la tukar atap..so tebang la nipah blkng umah..mslhnya pokok nipah belkg umah aku lak ada bunian duduk...mak aku kena kejar ngan putera dia bila dia accidentally tertebang his so called jambatan...tp adegan mak aku lari tu cuma dlm kpla dia..yg realitinya aku yg papah dia balik umah..huhuhu!!2 dimensi minda berbeza masa tu.

angker 7 :
pnh dgr pasal Gondorowo??Yaa..umah aku pnh disinggahi menatang Allah ni...dia kencing kat penjuru ruang tamu aku pd hari pertama n hari kedua dia berak pulak..tahinya seperti kapas..cuma warna kuning n hanya berbau bila disiram air...huuu..seraaaammm..Nenek aku yg explain sume ni sbb nenek aku byk pglmn pasal ni.

angker 8 :
Time ayah aku takde dulu..penah sekali ada satu makhluk yg menyerupai ayah aku naik ke umah..geraknya persis mcm abah..masa tu kami adik beradik dalm bilik hny dapat dengar tapak kakinya berjalan..tp mak yg tido di luar dapat nmpk susuk tubuh dalam samar2 lampu mentol kuning...susuk tubuh tu siap menjengah muka dari luar kelambu..mak tak layan sebab ingat abah balik dr kl..rupanya bukan sebab dia ghaib bila kucin kami mengiauu..

uuhhh..tu yg aku ingat..yg tak ingat..byk lagi...so..misteri..mmg betul antu takde dlm qur'an..tp makhluk ni ada...huhhu...misterrrriiiii

1 comments:

Anonymous,  February 9, 2013 at 4:56 PM  

Księgowość to branża, w jaką nie zagłębiają się w większości zbyt często osoby,
które nie związały z nią swojego zawodu i doświadczenia.
Generalnie rzecz biorąc, rachunkowośc nie jest w sumie dziedziną, a takim systemem ewidencji gospodarczej, jaki ma
ujmować w wartościach finansowych konkretne zdarzenia gospodarcze majace miejsce w konkretnej
jednostce istniejącej na rynku. Uchwałą rachunkowości są objęte dosłownie wszystkie jednostki operujace procesami produkcji, dystrybucji oraz
konsumpcji i akumulacji towarów. Zapisy księgowe prowadzone
w biurach rachunkowych mają za zadanie odzwierciedlać zdarzenia prowadzone w jednostce gospodarczej na rynku.
my site :: Extor praca

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP