Abg Bot yg Pengelat

>> Tuesday, March 20, 2007

Seperti yg telah dijnjikan..err..considered dijnjikn..aku ingin bercrite mengenai abg bot yg pengelat sorg ni..sprt yg and ketahui dr entri sblum ni..aku menselebret besday di Mines so-called-Wonderland..dengan mata berkaca2 pnuh harapan membygkan sgl benda sronot dlm tu. tp first thing mmg nk naik bot mengelilingi tasik..aku kn suka air..heee..

oleh krn tjuknya abg bot pengelat..maka aku akn trus mengshort form kan citer di kala kami ingin menaiki bot pd ptg tu..aku tenung jauh ke tgh tasik menikmati btp sronoknya kalu aku bertukar menjadi mermaid yg kacak dn berenang2 dgn riang di situ..bsr tasik tu..abg bot tu kata dlm dia 200m..dia tipu aku tipu la..hahaha!!

aku naik bot tu 3 kali..sj nk kasi berbaloi sikit dgn apa yg aku byr nk masuk situ kan..kali pertma naik, msg2 tak amik pn life jacket..bajet apa sgt la bhy nye kan..termasuk la aku dgn rasa riak gagah tak mungkin jd paper..kami msuk satu bot yg dikendalikn oleh sorg abg yg ku rasa sabahan or sarawakian..dr tutur bhs yg diucapnya..


maka setlh sume amik port msg2..dia pn gerak la skit pastu dia berdiri n mula memberi informasi :

"ok ya..sini ada dua route..yg satu ni kita potong tengah..blok trus balik..1/3 saja..yg satu route lg keliling tasik ni n Palace of Golden Horses punya hotel..tp kn byr lbih la..kalu tak mau takpe"

masa tu sume pakat taknak..so kami lalu la route yg pendek. dlm benak ati aku ni terlintas la kan.."takkan la 32hengget..nk keliling tasik pn kn byr pulak lg sikit..lgpun kalu btul kn caj..mst ada kat kaunter tadi..ni mst abg ni nk wat duit poket sendiri ni..". so kami pegi smyg pas naik cruise first round tu..abih smyg aku ckp kat najwa;

"wa...jom kita naik lagi lake cruise..perabih diesel dia"
"abih tu kalu ngan abg tu lagi cmn"
"tu la kan..aku rs abg tipu duit pengunjung tol..takpe la..kali ni harapnya bukan ngan dia..ko nak makan donut ko ni tak?"

so smbil tunggu giliran kami mkn donut..tup2..ngan abg tu gak..msih sm gak..dia gerak skit..pastu tny kalu nk tmbh duit pusing keliling..satu pax 5 inggit..ms tu ada 4 pax..dh dpt 20. ms tu sume kt nak..so aku ngn berat hati pun setuju la..tp still..dia potong tengah gak..aku nmpk lg satu bot btul2 ikut tepi tasik..bawak slow..makan angin..yg abg lahanat ni bwk bukn main laju lg. then smpi kat depan Palace golden horses tu..dia wat U-turn..mmg la lagi lama kali ni pny trip..tp masa U-turn tu..bot yg lg satu tu bru masuk laluan kitorg. then dia pny driver tunjuk isyarat tgn kat abg lahabau ugup ni..tanda cam "apasal tak masuk trus"..tp abg lahabau tu wat tanda "tak perlu"..then patah balik..

aku tgok bot yg lg stu tu trus masuk menghala palace golden horses..

"wa..ko tgok bot yg satu lagi..dh la lg slow...dia masuk trus..apasal kita patah balik dah?"
"ha'ah kan..jahat la abg ni.."
"ni bukan jahat ni..lahabau..lahanat"
"ko sepak la dia masuk tasik..amik alih steering"
"hahaha..byk la ko wa..aduu..tak puas ati aku ni..mmg rasa nk sepak ni.."

so bila kami smpi balik kat..apa nm dia ek?pelabuhan ek? haaa..aku nmpk bot tadi baru kuar dr laluan kami lalu td..so, aku estimate..lg pnjg ms dia..dekat 5-7 minit gak beza..mmg siuuuutttt!!! lahabau la lu abg bot...aku tak halal 5 inggit aku..hiarggghhhh!!!

"takpe wa..kita naik lagi pas fountain show.."
"hahaha!!ha'ah kan..sekali ngan abg tu lagi.."

so mlm kami naik lagi pas tgok fountain show yg sgt best..tp ms tu..sgt la ramai..so mmg dia amik route pendek je la..walaupun ngan abg bot yg berbeza..huuu..sungguh aku tak puas ati..

"balik la wa..ko nak balik tak?"
"balik la.."
"ok..jom"



moral of the story : takyah la bazir duit msuk mines wonderland..kena lak ada abang lahanat ugup banget tu....warghhh!!!super saiya level 3!!!

0 comments:

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP