Kalau saya seorang pengarah filem.. [] Cabaran Minggu 2

>> Monday, May 2, 2011

"Cut!!!!"

Pelakon sume terpinga-pinga. Yang si Hero dh mula buat muka muak bila aku laungkan perkataan keramat tu. Crew-crew sume tengok aku macam bengang je dengan aku. Tapi lepas 5 saat sume bersedia balik untuk lakonkan semula scene.

"Okeh Encik Hemy. Kami paham. Mesti ada something yang lack kan....okey okey. Kami cuba lagi", kata hero filem aku yang sememangnya tahu perangai dan cara kerja aku.

Aku memang dikenali sebagai seorang pengarah filem yang begitu menitikberatkan hasil karya aku. Segala-galanya perlu sempurna. Bukan la sesempurna yang orang dok kata mustahil utk sempurna, tapi sekadar sempurna di mata penonton-penonton filem aku, yang beratur bersesak2 untuk beli tiket wayang filem aku. Aku mahu mereka rasa puas dan dapat 'masuk' dalam alam yang aku lakar dari benak minda dan kreativiti aku ni. Aku mahu mereka rasakan seperti sebahagian dari filem aku, seperti mereka berada di situ.

Pernah jugak la ada pelakon yang perasan hebat dan bengkek dengan cara aku mengarah. Kuar majalah, surat khabar pung pang pung pang kata aku macam-macam. Kata aku tak bayar duit dia. Dah kalau tak habes filem dia kerja ngan aku n blah kata aku konon perfect lah, asek ulang shoot sampai ke pagi buta, then suka kote dia je tak datang shooting start esoknya..nak suh aku bayar? What the hell~~~

Lagipun last-last dia gak terkemam bila aku amek pelakon yang tak pernah masuk filem last-last minit untuk ganti dia and disebabkan watak tu budak baru tu dpt Grammy Award utk best actor!! Filem aku plak raih keuntungan 14juta. Hahaha..terkedu abeh la pelakon tu. Smpi skang aku bagi watak sampingan pn dia rela je terima nak bersihkan hubungan kitorang. Haaa~~~ Takde la nak bongkak...saje nak citer je

Aku tengah dalam pembikinan filem pasal bangsatnya Israel ni. Kome dok cakap sana cakap sini tapi tak wat satu apa pun pasal fiem yang tegakkan kebenaran islam ni. Takde pn nk citer camne indahnya islam padahal indon tu berlumba-lumba buat baik dari segi drama or filem. Ni filem yg ditunjuk pasal sosialnya budak skang, then kata ada meseg. Pala banar..Filem-filem ni la yang buat budak2 kat luar sana tu terpengaruh. 

Dh la..aku nk stat balik shooting ni...Assalamualaikum..



Satu lagi topik untuk cabaran menulis dari blog 100Penulis. Kalau nak join..jangan segan-segan...klik ajeee...Aku nak tag imheppie dan nolly la kasi rajin update blog skit

9 comments:

Rozami May 2, 2011 at 10:42 PM  

haha. berangan
jangan lupa tgk 'Seru'
blh ko arahkan lg baik drpd tu? sebab best tp masih ada kekurangan

cikceriacorner May 2, 2011 at 11:18 PM  

ehheheh..ni betul2 ke..olok2..heheheh

Masy May 3, 2011 at 8:45 AM  

ape tajuk filim ko ni tuan dairektor?

100penulis May 3, 2011 at 10:16 AM  

hehe.. tingginya imaginasi.. location shooting latest kat mana? blh la nk pi jenguk2 tengok encik direktor in person :P

k link da masuk senarai.

Mr PenyuBiru May 3, 2011 at 11:02 AM  

aku harap hasil filem ko nnt bukan macam dua alam yer.hehe..

HEMY May 3, 2011 at 11:09 AM  

seru ek rozami, k nnnt aku dload..ahahaha

cikceriacorner, eh, saya mmg pengarah la

masy - tajuk dia 2 Masy 12 Juta

100penulis, thanks. last shooting kat alabama

penyubiru, 2 bini...ahahaha

Norashiqin Kamaruzaman May 3, 2011 at 8:15 PM  

hye...saya dtg dari 100penulis...=)
hehhe..dah siap shooting tuh....wahhh...hebat tol...hikhik...

if u dont mind look at mine yg tak seberapa ney eyk...=)

http://cinqleafclover.blogspot.com/2011/05/kalau-aku-jadi-pengarah-filem.html

Shairazi Saidin May 4, 2011 at 2:38 AM  

WOW! Ni baru out of the box. Walaupun hal israel-palestine ni agak cliche tp x de sorang pon brani tampil buat filem. KAN?

24:7 | Muak aku dengar penghinaan blogger Malaysia.

Nasib Lelaki | Wanita yang tidak layak dijadikan isteri.

zahidah dihaz May 4, 2011 at 11:00 AM  

tuan director, tak nak ambik saya berlakon ke? saya pun nak glamour jugak....hehehhee



New Entry: Kenangan: Student id card

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP