Tanah Rata dan Hotel Titiwangsa

>> Monday, June 28, 2010

Lepas je minum teh kat Cameron Valley Bharat Plantations, aku meneruskan perjalanan secara berlengah2 lagi. Maklum la, hotel kata check in kul 2 petang kan. Lepas berak dengan tenang penangan Earl Grey si Cembam tuh aku berenti kat monumen Tanah Rata. Park dekat parking apartment area situ, kami amek gambar2 kenangan kat sini plak.

Honeymoon-Tanah Rata

Honeymoon-Tanah Rata

Honeymoon-Tanah Rata 

Tempat ni takde apa pun..cuma ada padang hijau dan menara pendek bawah ni je. Tp memang rasa nak baring...perut pun tengah best..baring pun sodap..huwarghhhh~~~

Honeymoon-Tanah Rata

Honeymoon-Tanah Rata 

Then kami teruskan perjalanan and jumpa Hotel Titiwangsa tu. Masuk ke kaunter dan tanya samada leh check in dah ke..diorg kata buleh. Terus bawak kuar sume barang and lepak kejap sebelum gi carik makanan.


Yang bestnya bawah hotel ni ada restoran melayu. Takyah jauh2 nak carik. Harga pun ok dan standard..so kami makan dulu la kasi kenyang perut kamiiii.


Heee..macam tanda salib plak dihujung2 tu kan..tingkap je tu..hotel ni OK. Tak mahal sangat...tapi sebab aku gi cuti sekolah mahal gak la. Rm178..tapi yang lain lagi mahal la. Tgok katil dia kat bawah tu..selesa gak. Takde aircond tapi sejuk gila. Lepas makan kami tidor dulu sebelum jalan2 cari tempat2 yang nak dikunjung. Bangun tu rasa nak demam sebab sejuk dia...huu~~ Brrr~~~~ Sebaik leh peluk peluk..wahahahaha.


Haaa...sapa yang beragama hindu..ada kuil yang dekat je kat tepi hotel..tokong pn ada..masjid pun area situ je. Memang mudah la. Lokasi hotel ni aku bagi 5 bintang. Dekat sangat ngan agrofarm dan pasar malam dia..

Berbaloiii~~~

3 comments:

Kniedaz June 28, 2010 at 1:06 PM  

lama dah tak g cameron huhu...

zella y June 28, 2010 at 2:36 PM  

aku pun nak gi cameron next month..klu jd r...insyaallah...

bARdbOO June 30, 2010 at 9:17 AM  

peh...rata btol tanha tu..hehe



jum baca entry terbaru bARdbOO:

Persiapan Perkahwinan A-Z (Part 1)

Post a Comment

Please take it~~

Please take it~~
Thanks to all my followers. Please be honoured to take this very memuah award and you can display it proudly in your blog!!

Followers

There was an error in this gadget

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP